سوختن ۱۰۰ میلیارد دلار مازوت و گازوئیل به جای گاز در نیروگاه ها

وزیر نفت خبرداد: سوختن ۱۰۰ میلیارد دلار مازوت و گازوئیل به جای گاز در نیروگاه ها سمیه مهدوی- « از هووخشتره تا آغاز کار دولت یازدهم به ۱۴هزار روستا گازرسانی شد، اما در ۳ سال گذشته ۹هزار روستا گازدار شدند.» این جمله‌ای بود که شیخ‌الوزرا در باب تلاش و گستردگی عمل وزارت نفت در دولت یازدهم […]

وزیر نفت خبرداد:

سوختن ۱۰۰ میلیارد دلار مازوت و گازوئیل به جای گاز در نیروگاه ها

سمیه مهدوی- « از هووخشتره تا آغاز کار دولت یازدهم به ۱۴هزار روستا گازرسانی شد، اما در ۳ سال گذشته ۹هزار روستا گازدار شدند.» این جمله‌ای بود که شیخ‌الوزرا در باب تلاش و گستردگی عمل وزارت نفت در دولت یازدهم تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مناقصه‌مزایده به ساری، منابع عظیم انرژی که بعضاً با بی‌برنامه‌گی‌‌ها به هدر می‌رفت و از چرخه تولید و استفاده خارج می‌شد؛ حال با متوقف شدن این روند، در دولت یازدهم یک سیر صعودی را تجربه می‌کند و بر تعداد خانوار‌‌ها برای بهره‌مندی از گاز اضافه می‌کند. پیش‌بینی می‌شود آمار و ارقام گازرسانی به روستانشینان که به صورت چشمگیری درحال قد کشیدن است در بازه زمانی یکسال‌ونیم تا دو سال آینده به ۵هزار روستا برسد.

بدین ترتیب تعداد روستاهای گازدار به رقم ۲۸هزار نزدیک می‌شود، آن هم در شرایطی که کلنگ پروسه گازرسانی‌‌ها بدون گرفتن ریالی از دولت به زمین زده شده است؛ این فرایند به تحت‌پوشش قرار گرفتن ۹۵ درصد از کل جمعیت کشور انجامیده است.

خط لوله دامغان-نکا که یکی از مهم‌ترین رسالت‌های شرکت ملی گاز ایران محسوب می‌شود در شرایطی به بهره‌برداری رسید که می‌توان از آن به عنوان یک اهرم قدرت در دیپلماسی با کشورهای رقیب به‌ویژه در برخورد با ترکمنستان که شمشیر خود را از رو برای ایران بسته است، استفاده کرد.

بیژن زنگنه به‌عنوان لیدر بازار نفت و گاز کشور که در ۴ سال وزارت  خود تمام تلاشش را برای به ثمر نشاندن طرح‌ها و ایده‌هایی که برروی کاغذ داده بود به مرحله اقدام و عمل رساند تا از وعده‌های بالقوه خود یک سرانجام بالفعل بسازد. وعده‌هایی که بعضاً با انتقادات از آن به رویا یا سراب نیز یاد می‌شد. اما زنگنه تیر خلاص خود را چه در عرصه بین‌المللی و چه در عرصه داخلی به هدف زد.

آن هم در واپسین روزهای عمر دولت یازدهم که بر سر بود و نبود وی به عنوان یکی از اصلی‌‌‌ترین گزینه‌ها در سمت وزارت دوباره نفت، نقل‌قول‌های زیادی مطرح است، لیاقت و کفایت خود را مجدداً به اثبات رساند.

زنگنه پس از چرخاندن شیر گاز خط لوله دامغان–نکا گفت: قولی که به مردم دادم عملیاتی شد، به عنوان وزیر نفت برای من مایه سرشکستگی بود که بگوییم بیش‌ترین ذخایر گاز دنیا را داریم، اما در عین حال در یک استان کشورمان مشکل تأمین گاز داشته باشیم.

وزیر نفت ادامه داد: افتخار نیست که ما بر روی ذخایر عظیم راه برویم و پایمان برهنه باشد و افتخار کنیم که خیلی ثروت داریم، این ثروت‌‌‌ها باید بروی زمین بیایند و مردم از آن استفاده کنند و وقتی بالفعل شد، افتخار دارد.

زنگنه تصریح کرد: هنر ما به عنوان مدیران کشور این است که شرافتمندانه این ثروت‌‌‌ها را برای بهبود طولانی مدت زندگی، پایدار و مطمئن نسل آینده درست مصرف کنیم و نگذاریم ثروت کشور هدر برود.

وی با بیان این‌که مردم مازندران در روزهای سرد زمستان خیلی با ما همکاری کردند، افزود: ما واقعاً مشکل داشتیم و مردم با همراهی‌شان آن را حل کردند.

وزیر نفت با بیان این‌که خوشبختانه با همکاری دوستان، امروز در زمینه انرژی در این استان در وضع خوبی قرار داریم، تصریح کرد: برای نخستین بار اعلام می‌کنم مشکلی برای تأمین خوراک گاز صنایع استان مازندران و گلستان نداریم.

وی افزود: من انتظار دارم مسؤولان استان تلاش کنند از این گاز به‌عنوان سوخت استفاده نکنند و به‌عنوان خوراک صنایع استفاده شود تا اشتغال گسترده را به همراه داشته باشد.

ضرر ۵ میلیارد دلاری تأخیر در هر فاز پارس‌جنوبی

وزیر نفت با بیان این‌که تأخیر در اجرای هر یک فاز پارس‌جنوبی (دو فاز متعارف) ۵ میلیارد دلار عدم‌النفع دارد، اظهار کرد: با یک سری حرف‌‌‌ها و سیاست‌ها در طول ۱۲ سال گذشته که ما نتوانستیم گاز را درست تأمین کنیم بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار گاوزئیل و مازوت در نیروگاه‌ها سوزانده شد.

وی این رقم را بسیار بزرگ عنوان کرد و ادامه داد: با این پول می‌توان خیلی چیز‌‌ها را تغییر داد که این پول از جیب مردم رفته است.

زنگنه تصریح کرد: فشار مدیریت ضعیف از جیب مردم هزینه شده است و بعد می‌گویند اوضاع خوب است، کجا اوضاعش خوب است؟ گاز (میدان مشترک پارس‌جنوبی) را آن طرف برده و خسارت آن را مردم پرداخت کردند، کجا اوضاع خوب است؟ این موضوع افتخار ندارد، شرمندگی دارد.

وزیر نفت به قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی اشاره کرد و گفت: خیلی نسبت به این قرارداد و سرمایه‌گذاری در ایران انتقاد می‌کنند و می‌گویند اسلام به خطر افتاده است، اسلام با سرمایه‌گذاری به خطر نمی‌افتد، بلکه آن را تقویت می‌کند.

زنگنه ادامه داد: هدر دادن سرمایه کشور، بیکاری، سرخوردگی و… اسلام را به خطر می‌اندازد، سرمایه‌گذاری سبب عزت و سربلندی کشور می‌شود.

وزیر نفت حضور خود در استان مازندران را تعهد به وعده‌اش به نمایندگان مجلس عنوان کرد و یادآور شد: نمایندگان مجلس در دیداری که با هم داشتیم عنوان کردند که مردم در زمستان خیلی آسیب دیدند کاری نکنید دوباره به آنها فشار وارد شود که این حرف خیلی برایم ناراحت کننده بود.

۸۲۰ میلیارد تومان هزینه در پروژه جدید گازی

در ادامه مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران صفر تا ۱۰۰ امور فنی و مالی پروژه گازی خط لوله دامغان–نکا را تشریح کرد.

حسن تربتی گفت: در این پروژه، ۳۹۰ میلیارد تومان برای ساخت ورق و خط لوله، ۱۱۰میلیارد تومان برای تحصیل اراضی، ۳۰ میلیارد تومان برای منابع طبیعی، محیط‌زیست و میراث فرهنگی، ۲۲۰ میلیارد برای اجرا و ۷۰ میلیارد تومان برای ساخت دیگر کالا‌‌ها هزینه شده است.

حسن تربتی با اشاره به این‌که طراحی پایه و تفضیلی این پروژه مربوط به سال‌های ۸۴ و ۸۵ است، تصریح کرد: این پروژه که از طریق پیمان‌سپاری به روش pc (کالا و اجرا) اجرا شده از منابع داخلی و مطابق مصوبه ۲۱۶۷۷ شورای اقتصاد تأمین شده است.

 

تربتی ظرفیت انتقال خط لوله دامغان-نکا را ۴۰ میلیون مترمکعب در روز عنوان کرد و گفت: این خط لوله به طول ۱۷۰ کیلومتر با قطر ۴۲ اینچ منشعب از خط انتقال گاز ۴۸ اینچ شمال‌-شمال شرق کشور است.