استخراج ۳۵ میلیون تن سنگ سولفور از معادن سرچشمه و میدوک کرمان مدیر شرکت مس منطقه کرمان گفت: حدود ۱۰۵ میلیون تن خاک طی سال گذشته از دو معدن مس سرچشمه و میدوک استخراج شده که از این میزان حدود ۳۵ میلیون تن سنگ سولفور مس به دست آمده است. به گزارش ایرنا،محمد حسنی با […]
استخراج ۳۵ میلیون تن سنگ سولفور از معادن سرچشمه و میدوک کرمان
مدیر شرکت مس منطقه کرمان گفت: حدود ۱۰۵ میلیون تن خاک طی سال گذشته از دو معدن مس سرچشمه و میدوک استخراج شده که از این میزان حدود ۳۵ میلیون تن سنگ سولفور مس به دست آمده است.
به گزارش ایرنا،محمد حسنی با اشاره به روند بسیار سخت تولید مس افزود: از ۳۵ میلیون تن سنگ سولفور استخراج شده طی فرایند استحصال تقریباً ۷۷۵ هزار تن کنستانتره مس تولید میشود که از این میزان ۲۲۰ هزار تن مس خالص بدست میآید که این امر بیانگر سخت و طاقتفرسا بودن کار معدن است.
وی مهمترین هدف شرکت ملی مس را علاوه بر افزایش تولید و اجرای طرحهای توسعهای، صیانت از سرمایهها و نیروی انسانی و تجهیزات شرکت عنوان کرد و گفت: ۱۵هزارو۷۰۰ نیروی انسانی بهطور مستقیم در مجتمع مس سرچشمه مشغول بهکار هستند.
وی با تأکید بر اینکه تجهیزات و نیروی انسانی دو سرمایه مهم شرکت مس سرچشمه است تصریح کرد: البته نیرو و سرمایه انسانی اهمیت بیشتری دارد و با برنامهریزی بلندمدت و دقیق سعی کردیم بهرهوری در این بخش را بالا ببریم و با آموزش نیروی انسانی، هزینههای تعمیر و نگهداری تجهیزات و مصرف انرژی کاهش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه رفاه کارکنان برای شرکت ملی مس اهمیت زیادی دارد، افزود: این شرکت برنامههای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی برای خانواده بزرگ مس سرچشمه دارد و در حوزه ورزش کارکنان نیز هزینه و سرمایهگذاری کرده است و اعتقاد داریم کارکنان باید جسم و روح سالمی داشته باشند.
وی تصریح کرد: موضوع مسؤولیت اجتماعی در مجتمع مس سرچشمه پر رنگ دنبال شده است و صنعت به دلیل تغییر در اکوسیستم منطقه وظیفه دارد به جامعه خدمترسانی و در مسایل مختلف کمک کند.
مدیر شرکت مس منطقه کرمان گفت: در همین راستا باند دوم جاده رفسنجان به شهربابک به طول ۱۱۰ کیلومتر با سرمایهگذاری مستقیم شرکت مس سرچشمه به مبلغ ۲۱۰ میلیارد تومان در مدت ۵ سال ساخته شد.
وی تصریح کرد: در حوزه ورزش سالانه در منطقه کرمان حدود ۲۰ میلیارد تومان هزینه تیمهای ورزشی و حدود ۱۸۰ میلیارد تومان در ساخت اماکن ورزشی در شهرهای کرمان، رفسنجان و شهربابک هزینه شده است و این اقدامات همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: همچنین شرکت مس از دانشگاههای علوم پزشکی، کرمان، رفسنجان، شهربابک، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سایر مراکز حمایت کرده و این اقدامات را افتخاری برای خود میداند.
حسنی با اشاره به اجرای طرحهای افزایش بهرهوری در شرکت، افزود: درصدد کاهش مصرف برق و آب هستیم و ۲۵۰میلیارد تومان برای طرح جامع آب برای کاهش مصرف هزینه شده که در نتیجه آن سرانه مصرف آب از متوسط جهانی پایین تر آمده است.
وی تأکید کرد: در بحث محیطزیست پروژههای استحصال اسید، جذب غبار و الکتروفیلترها برای صیانت از محیطزیست و سرمایههای ملی و منابع انرژی در دست انجام است.
گفتنی است که معدن مس سرچشمه در ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی کرمان و ۵۰ کیلومتری جنوب رفسنجان و در ناحیه مرکزی رشته کوه زاگرس قرار گرفته است.
معدن مس سرچشمه یکی از بزرگترین مجتمعهای صنعتی معدنی جهان محسوب شده و بزرگترین تولیدکننده مس ایران است و بخشهای تولیدی مجتمع مس سرچشمه عبارت از معدن، تغلیظ، ذوب، پالایشگاه و ریختهگریها و لیچینگ است.
این معدن یکی از بزرگترین معادن روباز جهان به شمار میرود و ذخیره زمینشناسی آن، بالغ بر یکمیلیاردو۲۰۰ میلیون تن سنگ سولفوری با عیار متوسط ۰٫۷ درصد برآورد شده است.
سالانه حدود ۶۳ میلیون تن مواد معدنی در استان کرمان استخراج میشود که ۲۱ درصد استخراج کل کشور را در بر میگیرد و همچنین ۴۲ نوع ماده معدنی از ۳۸۰ معدن این استان استخراج میشود که مس، سنگآهن، زغالسنگ، کرومیت و تیتانیوم از جمله مواد معدنی شاخص این استان است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.