تصویر احتمالی از نخستین گل جهان

تصویر احتمالی از نخستین گل جهان محققان، تصویر احتمالی از جد تمامی گل‌های جهان را ارایه کرده‌اند؛ نتایج این مطالعه می‌تواند به رمزگشایی از نحوه پراکندگی و رشد گل‌ها در جهان کمک کند. به گزارش سینا‌پرس امروزه تنوع باورنکردنی از گل‌ها – از گل‌های کوچک چند میلیمتری تا گل جسد (corpse flower) – وجود دارند؛ […]

تصویر احتمالی از نخستین گل جهان

محققان، تصویر احتمالی از جد تمامی گل‌های جهان را ارایه کرده‌اند؛ نتایج این مطالعه می‌تواند به رمزگشایی از نحوه پراکندگی و رشد گل‌ها در جهان کمک کند.

به گزارش سینا‌پرس امروزه تنوع باورنکردنی از گل‌ها – از گل‌های کوچک چند میلیمتری تا گل جسد (corpse flower) – وجود دارند؛ اما تصور این‌که جد تمامی این گل‌ها تنها یک گونه خاص باشد، بسیار دشوار است.

فسیل‌ها، سریع‌ترین راه برای بررسی زندگی ارگانیسم‌های باستانی هستند، اما بررسی گل‌های اولیه نسبتاً دشوار است: نخستین نمونه گل‌های حفظ شده مربوط به ۱۳۰ میلیون سال قبل هستند که این زمان حداقل ۱۰ میلیون سال پس از زمانی است که به باور محققان، جد گل‌های اولیه وجود داشتند.

اما راه دیگری برای بررسی گونه‌های باستانی وجود دارد: با بررسی دقیق اشکال نسل‌های مدرن و ترسیم تاریخچه تکاملی این اشکال، می‌توان شجره‌نامه آنها را ردیابی کرد.

تیمی از محققان در پروژه eFLOWER اقدام به جمع‌آوری نتایج ده‌ها مقاله علمی برای ایجاد بزرگ‌ترین پایگاه داده از ساختارهای گل‌های مدرن کردند. آنالیزهای صورت گرفته شامل بیش از ۱۳ هزار داده از جمله، دست نوشته علمی مربوط به سال ۱۷۸۳ توسط زیست‌شناسی تکاملی معروف، ژان باپتست لامارک بود.

این داده‌ها با شجره‌نامه مبتنی بر DNA و اطلاعاتی در مورد پیکره‌بندی تکامل گل‌ها در طول زمان با استفاده از فسیل‌ها، ترکیب شدند تا ساختار و اشکال گل‌های اولیه به‌دست بیاید.

اگرچه گل اجدادی بازسازی شده توسط محققان، به‌طور اساسی متفاوت از بسیاری از گل‌های مدرن نیست، با این حال ترکیبی از ویژگی‌های موجود در گل‌های امروزی نیست. جد احتمالی گل‌های امروزی احتمالاً دارای بخش‌های نر و ماده، ترکیب و تعداد نسبتاً مشابه گلبرگ‌ها و سایر اندام بوده است.

این گیاه متعلق به ۱۴۰ میلیون سال قبل، ظاهری شبیه نیلوفر آبی امروزی داشته است. با این حال محققان تأکید می‌کنند که هیچ‌کدام از گل‌های امروزی از لحاظ شکل، به‌طور کامل با جد گل‌ها مطابقت ندارند.

 

نتایج این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شد.