خروجیِ نامشخص کمیته بازبینی فیلم‌های توقیفی

خروجیِ نامشخص کمیته بازبینی فیلم‌های توقیفی هرچند مهلت دو ماهه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تعیین تکلیف فیلم‌های توقیفی به پایان رسیده اما وضعیت کار کمیته مربوطه هنوز به‌طور رسمی مشخص نیست و رییس کمیته نیز پاسخگو نیست. به گزارش مهر، خردادماه امسال بود که اصغرنعیمی، کارگردان سینما در پی نامه سیدرضاصالحی‌امیری، وزیر فرهنگ […]

خروجیِ نامشخص کمیته بازبینی فیلم‌های توقیفی

هرچند مهلت دو ماهه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تعیین تکلیف فیلم‌های توقیفی به پایان رسیده اما وضعیت کار کمیته مربوطه هنوز به‌طور رسمی مشخص نیست و رییس کمیته نیز پاسخگو نیست.

به گزارش مهر، خردادماه امسال بود که اصغرنعیمی، کارگردان سینما در پی نامه سیدرضاصالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی به رییس سازمان صداوسیما با موضوع پخش «ربنا»ی شجریان، نامه‌ای به وزیر نوشت و نسبت به وضعیت فیلم‌های توقیفی اعتراض کرد. در بخشی از نامه اصغرنعیمی آمده بود: «مطابق قاعده ذوالقربا و ضرب‌المثل چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است، پیشنهاد می‌کنم جنابعالی به موازات تلاش برای رفع محاق از ربنا، بابت رفع محاق از فیلم‌هایی که تعدادی‌شان هم اساساً پروانه نمایش دارند و تنها به دلیل سوءمدیریت، محافظه‌کاری و عافیت‌اندیشی مدیران وقت از اکرانشان ممانعت شده، به زیر مجموعه خود و مدیران سازمان سینمایی نامه بنویسید و دستور رفع توقیف این فیلم‌ها را صادر کنید.»

پس از این موضوع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ ۱۰ خردادماه در نامه‌ای خطاب به محمدمهدی‌حیدریان، رییس سازمان سینمایی خواستار تشکیل کمیته بازبینی فیلم‌های توقیفی شد و عنوان کرد ظرف مدت دو ماه پرونده فیلم‌های توقیفی بسته شود.

البته پیش از این نامه، محمدمهدی‌حیدریان از تشکیل کمیته‌ای برای بررسی وضعیت این‌گونه فیلم‌‌ها و رسیدن به چارچوبی قابل‌قبول و منطبق بر قوانین خبر داده و این کمیته کار خود را آغاز کرده بود. رییس این کمیته حبیب‌ایل‌بیگی، معاون سابق نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی بود که در پی تغییرات در سمت‌های مختلف سازمان سینمایی این مسؤولیت به ابراهیم‌داروغه‌زاده، معاون فعلی نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی سپرده شد.

البته محمدمهدی‌حیدریان در پاسخ به نامه وزیر ضمن بیان این مطلب که این کمیته از چندی پیش آغاز به‌کار کرده است، عنوان کرد: «نگاه دغدغه‌مند شما در حل مشکل فیلم‌های سینمایی که به دلایل مختلف نتوانسته‌اند پروانه نمایش دریافت دارند، راهبردی است که حقوق سینماگران را در نگاه حداکثری مدنظر دارد.» وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این کمیته پیش از ضرب‌الاجل تعیین شده، تصمیمات مناسبی را اعلام کند.

این مهلت دو ماهه به پایان رسیده و هنوز تکلیف فیلم‌های توقیفی به‌طور رسمی مشخص نشده و بعضاً در خبرهای اکران نام برخی آثار شنیده می‌شود که سال‌ها بود فرصت نمایش نداشتند و بعضی از آنها نیز به عنوان فیلم‌های توقیفی شناخته می‌شدند..

 

این در حالی است که تماس‌های خبرگزاری مهر با ابراهیم‌داروغه‌زاده درباره تعیین تکلیف این فیلم‌ها بی‌نتیجه مانده است. به نظر می‌رسد برخی مدیران سازمان سینمایی تمایل بیش‌تری به پاسخگویی به رسانه‌های همسو با سیاست‌ها خود دارند و رسانه‌های منتقد در این روند مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند.