۱۲ پروژه هلدینگ توسعه معادن روی ایران آماده جذب سرمایه‌گذار

مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران ۱۲ پروژه هلدینگ توسعه معادن روی ایران آماده جذب سرمایه‌گذار مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران معتقد است: برای رقابت اقتصادی با دنیا در بخش معدن باید مقیاس‌ها را در سطح جهانی تعریف کرد. اردشیرسعدمحمدی در گفت‌وگو با ماین‌نیوز درباره جذب سرمایه‌گذار در این هلدینگ اظهارکرد: سال گذشته ۴ […]

مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران

۱۲ پروژه هلدینگ توسعه معادن روی ایران آماده جذب سرمایه‌گذار

مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران معتقد است: برای رقابت اقتصادی با دنیا در بخش معدن باید مقیاس‌ها را در سطح جهانی تعریف کرد.

اردشیرسعدمحمدی در گفت‌وگو با ماین‌نیوز درباره جذب سرمایه‌گذار در این هلدینگ اظهارکرد: سال گذشته ۴ پروژه به تولید رسید که یکی از آنها تولید روی از باطله‌هایی است که سال‌ها در منطقه بود. دیگری نیز پروژه تولید آهک هیدراته برای مواداولیه مورد مصرف در صنایع روی در زنگان و BZS در کالسیمین بود که به پایان رسید. همچنین تولید هیدروکسید روی در شرکت قشم نیز طی یک ماه آینده راه‌اندازی می‌شود و پروژه دیگر هیدروکسید روی در بندرعباس است. اما برای سال جاری، ۱۲ پروژه جدید در دستورکار قرار دارد که بدون شک از افرادی که علاقه‌مند به حضور در آنها باشند، استقبال خواهیم‌کرد. سرمایه‌گذاران هر نوع استدلال اقتصادی برای حضور در این پروژه‌ها داشته باشند، بدانند که در‌ها به روی آنها باز است و ما آماده مشارکت با آنها خواهیم بود.

وی تصریح‌کرد: در چند سال آینده براساس نظر شرکت‌های بزرگ جهان، سرب و روی جزو عناصر با ارزش به لحاظ اقتصادی است که رشد تقاضای ۳ درصدی را تجربه خواهد کرد. براساس این پیش‌بینی‌ها، شرایط سرمایه‌گذاری به نظر منطقی و مثبت است. در نتیجه این فرصت را در کشور داریم و براساس پروژه‌هایی که اعلام می‌شود آماده سرمایه‌گذاری به صورت مشارکت یا هر شکل دیگر هستیم.

سعدمحمدی درباره طولانی شدن روند اجرای پروژه‌های معدنی افزود: در حال حاضر در معادن بزرگ دنیا، میزان استخراج اعداد مشخصی است. اگر قرار است در مقیاس جهانی رقابت کنیم، این مدل است که به ما میگوید چه میزان باید کار کرد. برای قابل اجرا بودن این مدل، نیازمند تجهیزات و تکنیک طراحی هستیم. امروز دیگر نظر فرد مهم نیست که به چند پرسنل نیاز داریم بلکه برای تعداد پرسنل مدل وجود دارد. اگر قرار است با دنیا در بحث معدن رقابت اقتصادی داشته باشیم باید مقیاس‌ها را در سطح جهانی تعریف کنیم.

وی ادامه‌داد: امروز در دنیا، معادن بزرگ تراک‌های ۴۵۰ تنی در اختیار دارند، بنده نمی‌گویم ما نیز به یکباره از این تراک‌‌ها استفاده کنیم بلکه می‌توان با طراحی وارد مرحله تراک‌های ۲۴۰ تنی شویم. در مرحله تراک ۲۴۰ تن دیگر نمی‌توان با شاول‌های موجود بارگیری را انجام داد. زمانی که طراحی مقیاس بارگیری و باربری بالا می‌رود، نیازمند تغییر طراحی در حفاری و انفجار هستیم، زیرا حجم بیش‌تری در زمان محدود برای بارگیری نیاز داریم. بنابراین قیمت تمام شده نیز کاهش پیدا می‌کند. زمانی که قیمت تمام شده کاهش پیدا کند، سوددهی افزایش می‌یابد و در نهایت سرمایه‌گذار به سرمایه‌گذاری علاقه‌مند می‌شود. براساس سود و انگیزه‌ای که ایجاد شده، منابعی تعریف می‌شود که می‌توان توسعه‌های دیگری را در صنایع پایین‌دستی و بالادستی کشور ایجاد کرد. به نوعی می‌توان گسترش افقی و عمودی همزمان را برای سیستم‌ها تعریف کرد.

مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران تصریح‌کرد: بدون شک برای ایجاد این تغییرات نیازمند آموزش هستیم. در این حالت است که قدرت رقابت با کشورهای دنیا در مقیاس بین‌المللی ایجاد می‌شود و یک نوع ثروت‌آفرینی رخ می‌رهد که دغدغه‌های اشتغال، سرمایه‌گذاری برطرف و جایگاه بخش معدن در تولید ناخالص ملی را ارتقا دهد. نکته مهم آن است که امروز بتوانیم تشخیص دهیم در کدام سطح قرار داشته و به کدام سطح قرار است برویم و برای این ارتقا به چه میزان سرمایه نیاز داریم.

سعدمحمدی افزود: موارد یادشده همان برنامه‌هایی است که معتقدم باید تدوین شوند و برای آنها جلسات تخصصی با حضور افراد خبره و متخصص عملیاتی برگزار شود تا برای کشور مسیری در این بخش سیاست‌گذاری کند. همه برای اجرای این برنامه باید متفق‌القول شوند تا به اهداف مشخص شده دسترسی پیدا کنیم. این کار امکان‌پذیر است اما نکته مهم آن است که این برنامه برای این استراتژی شکل گرفته و حرکتی هدفمند داشته باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا کمیته‌ای برای حل مشکلات موجود از جمله نبود زیرساخت‌ها، نقل و انتقالات مالی و… ایجاد نمی‌شود؟ اظهارکرد: تمامی موارد نیازمند ساختار مناسب روز است. به اعتقاد بنده ساختار ما با مشکل همراه است. شما نمی‌توانید روی ساختاری که دچار مسأله است برنامه‌ریزی کنید. در نتیجه ساختار باید براساس شرایط بروز شود.

سعدمحمدی با بیان این‌که در بخش زیربنایی با مشکل همراه هستیم، افزود: بنده مشکل را در این بخش نمیدانم زیرا معتقدم آب جریان خودش را پیدا می‌کند، مهم آن است که این آب سرازیر شود در نتیجه نباید نگران مسیر آن باشیم. اگر برنامه مشخصی را تدوین کنیم، ثروت ایجاد شده ناشی از این نگاه می‌تواند مشکلات یادشده را همزمان حل کند. اما این‌که بگوییم چون ساختار وجود ندارد سرمایه‌گذاری معنی نمی‌دهد و چون سرمایه‌گذاری رخ نمی‌دهد به چه دلیل ساختار را ایجاد کنیم، داستان مرغ و تخم‌مرغ خواهد شد. جالب است بدانید، مشکل ما پول نیست، زیرا پول‌های بزرگی در کشور وجود دارد.

وی تصریح‌کرد: امروز در دنیا اعتقاد دارند در زمینه ساختار‌ها نیازمند یک رهبر هستیم که بتواند خطوط اصلی را سیاست‌گذاری کند، همچنین باید از تجربه بدنه پایین نیز استفاده کرد تا از دو طرف به نقطه مشترک دست پیدا کرد. در حال حاضر باید با توجه به نگاه روز برنامه‌ریزی و ارزیابی‌‌ها تدوین شود.

 

سعدمحمدی تأکیدکرد: آینده مثبت است و ما پتانسیل‌های بزرگی در بخش سرب و روی کشور دارا هستیم که می‌توانیم روی آنها مانور دهیم. مهم آن است که استراتژی درستی را برای مسیر خود انتخاب کنیم.