صنایع الکترونیک در نقطه مطلوبی قرار ندارد

صنایع الکترونیک در نقطه مطلوبی قرار ندارد   عضو هیأت رییسه کمیسیون صنایع ومعادن مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان این‌که متأسفانه در صنایع الکترونیک در کشور هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم، گفت: طرح رجستری گوشی‌های تلفن همراه کمک شایانی در کاهش قاچاق گوشی‌های موبایل می‌کند. به گزارش خانه‌ملت، سیده حمیده‌زرآبادی در خصوص میزان حجم بالایی از واردات […]

صنایع الکترونیک در نقطه مطلوبی قرار ندارد

 

عضو هیأت رییسه کمیسیون صنایع ومعادن مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان این‌که متأسفانه در صنایع الکترونیک در کشور هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم، گفت: طرح رجستری گوشی‌های تلفن همراه کمک شایانی در کاهش قاچاق گوشی‌های موبایل می‌کند.

به گزارش خانه‌ملت، سیده حمیده‌زرآبادی در خصوص میزان حجم بالایی از واردات گوشی‌های تلفن همراه قاچاق به کشور، اظهارداشت: سال‌ها است که تلفن‌های همراه با برندهای مختلف به‌عنوان یکی از کالاهای وارداتی پرسود با استقبال واردکنندگان چه در مسیر قانونی و چه به صورت قاچاق کالا قرار گرفته و به واسطه پیشرفت تکنولوژی و تغییراتی که با سرعت بالا در این حوزه صورت می‌گیرد، شاهد آن هستیم که بازار تلفن‌های همراه در بیش‌تر فصول داغ و پر رونق است.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان این‌که حجم و وزن کم این تلفن‌های همراه و از سوی دیگر کارآیی و تکنولوژی بروز این محصولات زمینه برای پرسود بودن این تجارت را فراهم آورده است، گفت: گاهی خریداران تلفن‌های هوشمند همزمان با عرضه محصولات تازه که از کیفیت بالاتر و خدمات بهتری برخوردار می‌باشد، اقدام به خرید محصولات جدید می‌کنند، سرعت بالای فناوری و تکنولوژی در دنیای امروز و وابستگی مردم به تکنولوژی منجر شده که تقاضا از عرضه در این حوزه تجارت گوشی‌های هوشمند بیش‌تر باشد و این امر موجب سودهی بالا و زیان‌دهی کم در این تجارت شده است.

وی ادامه‌داد: از این رو در بازار این محصولات همواره تقاضای بالای پیرامون بهره‌مندی از محصولاتی نوین با قیمت مناسب وجود دارد، بنابراین میان واردکنندگان گوشی رقابت شدیدی برسر ورود گوشی‌های جدید به بازار با قیمت کمتر شکل می‌گیرد که سود بازار را در تب و تاب فروش محصولات تازه عرضه شده از آن خود کنند.

این نماینده مردم در مجلس، اضافه‌کرد: با توجه به مواردی چون بالا بودن تقاضا در بازار، سودهی بسیار و عدم اغنای بازار با محصولات داخلی منجر به این می‌شود که افرادی با قاچاق این کالا و دور زدن تعرفه گمرک و مالیات بر ارزش افزوده از راه قاچاق این گوشی‌ها را وارد بازار کنند.

وی متذکرشد: بسیار روشن است که هیچ تعهدی نیز نسبت به گارانتی و یا خدمات پس از فروش محصولات نداشته و تنها دغدغه آنان سود بردن از فروش گوشی‌های وارد شده به بازار می‌باشد.

زرآبادی با بیان این‌که برخی از فروشندگان گوشی‌های هوشمند را با قیمت پایین و البته فاقد گارانتی و یا با گارانتی‌های جعلی به مشتریان تحویل می‌دهند، تصریح‌کرد: برای سرپوش گذاشتن بر این مورد اقلامی کوچک و کم اهمیت را نیز به صورت رایگان بر روی پکیچ تلفن‌های هوشمند قرار می‌دهند تا این‌که خریدار را قانع کرده و کسب و کار پر سودی را دایر کرده‌اند.

وی با بیان این‌که برای جلوگیری از این اتفاق باید خود را به جای خریدار قرار دهیم و بررسی کنیم چرا خریدار جذب کالاهای قاچاق می‌شود، ادامه‌داد: در حال حاضر زمانی که فردی تصمیم به خرید گوشی هوشمند گرفته و از طریق سایت و درگاه‌های مطمئن قیمت اصلی گوشی را مشاهده می‌کند و با همین ذهنیت وارد بازار می‌شود، اما گوشی‌های وارداتی در فرایند قانونی به دلیل تعرفه گمرک و مالیات بر ارزش افزوده گران‌تر در بازار فروخته و لذا با دیدی که قبلاً پیدا کرده به سمت گوشی قاچاق که قیمتی پایین تر دارد جذب می‌شود.

 این نماینده مردم در مجلس، ادامه‌داد: همین امر یکی از دلایل اصلی رونق بازار گوشی‌های قاچاق می‌باشد و از دلایل دیگر در خصوص می‌توان به مدت زمان طولانی ترخیص و عبور از گمرک باشد.

زرآبادی با تأکید بر این‌که بدیهی است که خرید گوشی از واردکنندگان اصلی و قانونی خیال خریدار را بابت کیفیت محصول و خدمات پس از فروش راحت می‌کند، بیان‌کرد: برای تحقق این امر و موارد مشابه در بخش قاچاق کالا علاوه بر کارآمد شدن فضای نظارتی باید در عرصه قانون‌گذاری نیز توجه داشت.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس با بیان این‌که طرح رجستری گوشی‌های تلفن همراه کمک شایانی در کاهش قاچاق گوشی‌های موبایل می‌کند، اظهارداشت: اما باید به این نکته نیز توجه داشت که این طرح مانع گسترش و پیشرفت خدمات و ارایه خدمات و محصولات در کشور نگردد و اجرای رجیستری نیز موجب طولانی‌تر شدن زمان عرضه محصول و همچنین افزایش قیمت کالا نشود.

وی با اشاره به این‌که باید این موضوع را بپذیریم که متأسفانه در صنایع الکترونیک در کشور هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم، اضافه‌کرد: هنوز راه بسیاری پیش رو داریم و نیاز به عزمی راسخ و مدیریتی همراه با تعهد و تخصص در این حوزه داریم، امروز کشورهای در حال توسعه سرمایه‌گذاری بسیاری در صنایع الکترونیکی انجام داده‌اند و این مهم اهمیت سرمایه‌گذاری در این حوزه را بیش از پیش نمایان می‌کند.

 

عضو هیأت رییسه کمیسیون صنایع و معادن با تأکید بر این‌که در خصوص گوشی‌های تلفن همراه باید گفت که در حال حاضر از نظر کیفیت، خدمات پس از فروش و در نهایت قیمت تمام شده و به صورت کلان‌تر با توجه به داشته‌های بالفعل این صنعت در کشور به میزانی نرسیده‌ایم که بتوانیم در میدان رقابت با تولیدکنندگان جهانی حضور موفقیت‌آمیز داشته باشیم، خاطرنشان‌کرد: از این رو در مرحله نخست باید بستر مناسب به صورت شرکت‌های دانش بنیان فراهم شود تا قدم به قدم با بالابردن ظرفیت‌ها، ارتقای دانش فنی، آگاهی و خلاقیت در کنار حمایت از پتانسل‌های موجود در کشور و نگاه با تولیدات ملی به بازار پررونق این محصولات وارد شویم.