بازار صادراتی آسیای میانه تا ۵ سال آینده از دست خواهد رفت

در صورت تداوم سیاست‌های فعلی بازار صادراتی آسیای میانه تا ۵ سال آینده از دست خواهد رفت یک عضو هیأت‌علمی دانشگاه فردوسی نسبت به احتمال از دست رفتن بازار صادراتی آسیای میانه در صورت تداوم سیاست‌های فعلی هشدار داد و گفت: در حال حاضر ۲۵درصد صادرات خراسان‌رضوی به این کشورهاست و چنانچه بعضی ضعف‌‌ها و […]

در صورت تداوم سیاست‌های فعلی

بازار صادراتی آسیای میانه تا ۵ سال آینده از دست خواهد رفت

یک عضو هیأت‌علمی دانشگاه فردوسی نسبت به احتمال از دست رفتن بازار صادراتی آسیای میانه در صورت تداوم سیاست‌های فعلی هشدار داد و گفت: در حال حاضر ۲۵درصد صادرات خراسان‌رضوی به این کشورهاست و چنانچه بعضی ضعف‌‌ها و مشکلات مرتفع نشوند، این بازار ظرف ۵ سال آینده از دست خواهد رفت.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ علیرضاکرباسی مدرس دانشگاه و مجری طرح تحقیقی «راهکارهای توسعه صادرات و گسترش زمینه همکار‌های اقتصادی خراسان‌رضوی با کشورهای آسیای میانه»، اذعان ‌کرد: به نظر می‌رسد تداوم رویکردهای سنتی، به ضرر بستر صادراتی استان است و باید ریشه‌یابی شود که چه دلایلی به افت این روند در سال‌های گذشته منجر شده است؟ در حال حاضر برای پاسخ به این بحث، طرحی را از سوی گروه هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌رضوی با مشارکت بدنه دانشگاه در حال انجام است.

وی به شماری از راهکارهایی که تاکنون برای اصلاح روند موجود احصا شده اشاره کرد و گفت: در نگاه کلان، تعاملات سیاسی و همکاری‌های فی‌مابین ایران و کشورهای آسیای میانه باید تقویت شود و این امر نیازمند اتخاذ یک دیپلماسی سیاسی و اقتصادی هدفمند است.

این استاد دانشگاه اذعان‌ کرد: بخش زیادی از مشکلات امروز در این بخش، متوجه داخل کشور است، از کیفیت تولید و قوانین و مقررات مخل بگیرید تا ضعف در استراتژی‌های بلندمدت.

وی بر اهمیت تدوین یک سیاست بلندمدت برای مواجهه با این شرایط تأکید ‌کرد و یادآور ‌شد: اگر نیت به حفظ این بازار و یا ارتقای آن داریم، باید رویکردی عملیاتی را در اسرع وقت رقم بزنیم. در این میان، توجه به سیاست‌های رقبای صادراتی ایران نظیر ترکیه، چین، روسیه و… ضروریست چرا که آنها با شتاب زیادی در حال فتح این بازار‌ها هستند و به نظر می‌رسد که برنامه‌های منسجمی در این رابطه دارند.

کرباسی خاطر‌نشان ‌کرد: اگر در مسیر اصلاح رویه‌های موجود حرکت نکنیم، کشورهایی که بازار صادراتی ما را تشکیل می‌دهند خیلی زود ما را با گزینه‌های بهتر جایگزین کرده و ایران در لیست شرکای اقتصادی آنها به رده‌های پایین‌تر نزول می‌کند.

وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود، کارکرد دانشگاه را فراتر از علم‌آموزی دانست و عنوان ‌کرد: یکی از رسالت‌های مهم این مجموعه، حل مشکلات منطقه‌ای و کشوری و ارایه راه‌حل‌های علمی و کاربردی در حوزه‌های مختلف است. در حقیقت دانشگاه این ظرفیت را دارد تا فرصت‌‌ها را شناسایی کرده و برای چالش‌‌ها چاره جویی کند.

 

وی در ادامه برگزاری نشست‌های دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را در راستای ایجاد تعامل میان این دو حوزه مهم، مؤثر دانست و ابراز امیدواری کرد که این بستر به ایجاد نوعی اطمینان میان مسؤولان دولتی و فعالان بخش خصوصی بینجامد.