هماهنگی میان وزرای دولت دوازدهم، لازمه رفع مشکلات اقتصادی کشور

در نشست رؤسای اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور مطرح شد هماهنگی میان وزرای دولت دوازدهم، لازمه رفع مشکلات اقتصادی کشور رؤسای اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور نشست میان ماه خود را به میزبانی اتاق یاسوج برگزار کردند. در این نشست هیأت رییسه اتاق ایران و رؤسای اتاق‌های استانی خواستار […]

در نشست رؤسای اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور مطرح شد

هماهنگی میان وزرای دولت دوازدهم، لازمه رفع مشکلات اقتصادی کشور

رؤسای اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور نشست میان ماه خود را به میزبانی اتاق یاسوج برگزار کردند. در این نشست هیأت رییسه اتاق ایران و رؤسای اتاق‌های استانی خواستار تعریف نقشه راه منسجم در کابینه و حرکت تمامی دستگاه‌ها بر اساس آن شدند.

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران در ادامه سفر هیأت رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن ‌و کشاورزی ایران و رؤسای اتاق‌های سراسر کشور به یاسوج، نشست میان ماه شورای رؤسای اتاق‌های استانی در این شهر برگزار شد.

در این نشست، روند انتخاب وزرای اقتصادی دولت دوازدهم مورد توجه قرار گرفت و رؤسای اتاق‌‌ها بر ضرورت هماهنگی بین اعضای کابینه دولت دوازدهم تأکید کردند.

جبار کیانی‌پور، رییس اتاق یاسوج در ابتدای این جلسه توانمندی‌‌ها و ظرفیت‌های استان کهگیلویه‌وبویراحمد را مورد توجه قرار داد و تصریح ‌کرد: این منطقه با وجود مواهب طبیعی و انسانی فراوان تاکنون مورد غفلت قرار گرفته و نتوانسته در مسیر توسعه قرار گیرد.

وی خواستار حضور سرمایه‌گذاران داخلی در این استان شد و گفت: سطح بیکاری استان از نظر اجتماعی اثرات منفی در پی داشته و امیدواریم جذب سرمایه‌گذاری‌ها بتواند در کاهش بیکاری جوانان مؤثر باشد.

رسیدگی به مالیات بر سود به‌زودی در دستور کار مجلس

محمدرضا رمضانی، معاون پارلمانی اتاق ایران با اشاره به موضوعاتی که در دستور کار مجلس قرار دارد، گفت: در حال حاضر طرح مالیات بر ارزش‌افزوده، طرح بانکداری جمهوری اسلامی و طرح اصلاح برخی مواد قانون واردات و صادرات، در مجلس مطرح شده که نمایندگان اتاق هم در جلسات مربوطه برای اعلام نظرات بخش خصوصی حاضر می‌شوند.

وی ادامه داد: موضوعی که به‌زودی در کمیسیون‌های تخصصی مجلس در دستور قرار می‌گیرد، مربوط به مالیات بر سود است. اتاق ایران باید آمادگی داشته باشد که در این مورد پیشنهاد‌های خود را مطرح کند.

نبود هماهنگی در وزارتخانه‌ها مشکل‌ساز است

اتاق ایران در ۴ محور با وزارت اقتصاد ارتباط دارد؛ ازجمله سازمان امور مالیاتی، نظام بانکداری، جلسات شورای گفت‌وگو و کمیته ماده ۱۲ و مناطق آزاد که به‌تازگی در حوزه وزارت اقتصاد قرار گرفته است. وزارت صمت نیز به‌طور کامل با فرایند تجارت و تولید مرتبط است. بنابراین فعالیت این دو وزارتخانه می‌تواند اثر مستقیمی بر عملکرد بخش خصوصی کشور داشته باشد.

غلامحسین شافعی، رییس اتاق ایران ضمن تأکید بر تعامل بسیار خوب بین اتاق یاسوج و سازمان‌های دولتی این استان، در مورد انتخاب وزرای اقتصاد و صنعت، معدن‌ و تجارت، گفت: این‌که نظرات بخش خصوصی تاحدی مورد توجه رییس‌جمهور قرار گرفت، بسیار مهم است. هرچند معتقدم توجه لازم صورت نگرفته و انتظار بیش از این را داشتیم. بااین‌حال، اتاق ایران نباید نسبت به این موضوعات بی‌توجه باشد و باید نظرات و پیشنهاد‌های خود را به‌موقع اعلام کند.

شافعی گفت: در وزارت اقتصاد و وزارت صمت حضور افرادی که با فعالیت‌های بخش خصوصی آشنایی دارند، می‌تواند ثمرات خوبی داشته باشد.

 رییس اتاق ایران اضافه‌کرد: در دولت یازدهم نوعی عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها وجود داشت و این باعث در برخی حوزه‌ها دولت موفق نباشد. امیدوارم کابینه جدید بتواند در روند فعالیت‌های خود به هماهنگی لازم دست پیدا کند. کابینه به یک نقشه راه منسجم نیاز دارد و حرکت تمامی دستگاه‌ها باید بر اساس این نقشه راه انجام شود.

کشور در مورد مشکلات به فهم عمومی برسد

مسعود خوانساری، رییس اتاق تهران و نایب رییس اتاق ایران، ۴ سال پیش‌رو را ۴ سال اساسی و سخت توصیف کرد و گفت: امروز بیکاری، اعتیاد و بحران آب به‌عنوان معضلات جدی کشور مطرح هستند. برای همین معتقدم ۴ سال پیش رو سال‌های سختی خواهند بود. امیدواریم کابینه‌ای که از سوی رییس‌جمهور انتخاب شدند بتواند از پس این مشکلات برآیند. هرچند، لیستی که در مورد کابینه مطرح شده احتمالاً نتواند انتظارات ما را پاسخگو باشد.

وی مهم‌ترین بحث را رسیدن به فهم عمومی نسبت به مشکلات اساسی کشور و ریشه‌های پیدایش آنها دانست و تصریح ‌کرد: قبل از دست زدن به اقدام جدی، باید در مورد مشکلات کشور به وحدت سخن برسیم.

رییس اتاق تهران ادامه ‌داد: برای توسعه کسب‌وکار نیاز به سرمایه داریم اما وضعیت بانک‌ها که مشخص است و می‌دانیم که آنها نمی‌توانند به اقتصاد کمکی کنند. بدین ترتیب اگر قرار باشد طبق برنامه توسعه یک میلیون شغل در سال ایجاد کنیم به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز است که در این مورد اتفاق نظر بین همه ارکان کشور لازم و ضروری است.

نایب رییس اتاق ایران بستر سرمایه‌گذاری خارجی در کشور را نامناسب خواند و گفت: در داخل خیلی از فرایند‌ها باید اصلاح شود. پیش از هر چیز مشکل اصلی در بهره‌وری و بوروکراسی‌ اداری است.

خوانساری تأکید ‌کرد: باید در گام اول مأموریت‌های هر وزارتخانه را به‌درستی تعریف کنیم. باید مرتب در گفته‌ها و مطالبات خود کوچک شدن دولت را بخواهیم. تصدی‌گری‌ها باید کم‌تر و کم‌تر شوند و مسؤولیت‌ها باید واگذار شوند. اجرای اصل ۴۴ و ادامه راه آن به‌درستی انجام شود. اگر قرار است مجوزی داده شود باید به‌درستی صورت گیرد. فارغ از این‌ها، خواسته ما تک نرخی شدن و واقعی شدن نرخ ارز است.

وی ساماندهی وضعیت سوخت و یارانه‌های آن را به‌عنوان مطالبه دیگر بخش خصوصی مطرح کرد. رییس اتاق تهران تغییر اساسی در سیستم بانکی و مبارزه منطقی با فساد در نظام اداری و دستگاه‌های دولتی را نیز مورد تأکید قرار داد.

نظرات رؤسای اتاق‌‌ها در رسیدگی به مشکلات اقتصادی موجود

در ادامه رؤسای اتاق‌‌ها دیدگاه‌ها و نظرات خود را مطرح کردند. علی اصغر جمعه‌ای، رییس اتاق سمنان تأکیدکرد: اگر بهترین و حرفه‌ای‌‌ترین افراد را در هر حوزه به‌عنوان وزیر انتخاب کنیم اما آنها با یکدیگر هماهنگ و منسجم نباشد، توفیقی در رسیدن به توسعه اقتصادی نخواهیم داشت.

سیدمهدی طبیب‌زاده، رییس اتاق کرمان خواستار برگزاری جلساتی با گزینه مطرح برای وزارت اقتصاد و انتقال دیدگاه‌های بخش خصوصی شد. وی همچنین بر تقسیم‌کار بین رؤسای اتاق‌‌ها برای کمک به هیأت رییسه اتاق ایران تأکید‌کرد و گفت: هر موضوعی را می‌توانیم بین خود تقسیم و در شرایط بهتری مسایل را پیگیری کنیم.

این فعال اقتصادی همچنین در مورد ارایه تسهیلاتی وعده داده شده از سوی دولت به بخش خصوصی گفت: اتاق ایران از اتاق‌های سراسر کشور بخواهد تا گزارشی از آنچه در قالب تسهیلات به اعضای آنها داده شده، ارایه دهند تا مشخص شود روند فعالیت دولت یازدهم در این زمینه چگونه بوده است.

جمال رازقی، رییس اتاق شیراز به تشریح فعالیت‌های فارس طی ماه‌های اخیر در تعامل با قطر پرداخت و از امکان حمل هوایی محصولات از این شهر به کشور قطر خبر داد.

رازقی گفت: تجار دیگر استان‌ها می‌توانند در صورت نیاز از این امکان استفاده کنند.

محمود تولایی، رییس اتاق کاشان نیز پیرو سخنان معاون پارلمانی اتاق ایران از مشکلات مربوط به طرح مالیات بر ارزش‌افزوده سخن گفت. بر اساس اظهارات وی اتاق ایران باوجود تلاش‌های بسیار کمیسیون تخصصی خود توفیق چندانی در حل مسایل و برطرف کردن نقاط ضعف این طرح نداشته است.

کیوان کاشفی، رییس اتاق کرمانشاه و عضو هیأت رییسه اتاق ایران نیز وضعیت رسیدگی به طرح مالیات بر ارزش‌افزوده در مجلس را بسیار نگران‌کننده توصیف کرد و گفت: باید حمایت‌هایی شود تا نقاط نقص این طرح برطرف شود. نرخ‌های مالیاتی باید متغیر شود. جرایم بسیار سنگین است و شرایط وصول نیز اصلاح نشده و مانند گذشته به ضرر مؤدی مالیاتی است. ضرورت دارد کارگروهی تشکیل شود تا به کمیسیون مالیات اتاق در این زمینه کمک کند.

شهلاعموری، رییس اتاق اهواز از بالا رفتن سطح انتظار مردم از اتاق‌‌ها در شهرستان‌ها سخن گفت و تصریح کرد: مردم از ما توقع دارند که در حل مشکلات آنها ازجمله بیکاری اقداماتی انجام دهیم. باوجود این میزان انتظار، متأسفانه حمایت‌های لازم از سوی دستگاه‌ها نسبت به فعالان اقتصادی انجام نمی‌شود. اگر قرار است بخش خصوصی با توجه به توانمندی‌های بالایی که دارد، در اقتصاد و تحقق برنامه‌ها مفید باشد باید زمینه حرکت آن مساعد بوده و حمایت‌های لازم از آن صورت گیرد.

شعبان فروتن، رییس اتاق ایلام وضعیت مرزی ایران و عراق را به دلیل اقدامات غیرقابل پیش‌بینی طرف عراقی، بحرانی ارزیابی کرد و گفت: برای مثال طرف عراقی اعلام کرد که مرز بسته است. حال بخش زیادی از محصولات کشور پشت مرز عراق خوابیده و به دلیل گرمای زیاد فاسد می‌شوند؛ این یعنی ضرر چندین میلیاردی به تولیدکنندگان کشور.

 

رؤسای اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور همچنین با اشاره به این موضوع که یک بدهی مالیاتی کوچک به‌طور کامل فعالیت بنگاه‌ها را در همه بخش‌ها مختل می‌کند، خواستار رسیدگی به این مسأله از سوی شورای ملی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی شدند.