اشتغالزایی در زیر سقف خانهها ظرفیتهای عظیم کسب و کارهای خانگی به قدری مهم است که برخی کارشناسان معتقدند با برنامهریزی مُدون در این حوزه، رفع بسیاری ازمشکلات مرتبط با اشتغال و بیکاری تسهیل خواهد شد. به گزارش خبرنگاران جوان، کارشناسان، بیکاری را به بستری برای بروز بسیاری با چالشها و ناهنجاریهای اقتصادی و اجتماعی […]
اشتغالزایی در زیر سقف خانهها
ظرفیتهای عظیم کسب و کارهای خانگی به قدری مهم است که برخی کارشناسان معتقدند با برنامهریزی مُدون در این حوزه، رفع بسیاری ازمشکلات مرتبط با اشتغال و بیکاری تسهیل خواهد شد.
به گزارش خبرنگاران جوان، کارشناسان، بیکاری را به بستری برای بروز بسیاری با چالشها و ناهنجاریهای اقتصادی و اجتماعی توصیف میکنند.
به واقع، رفع معضل بیکاری، مرتفعکننده بسیاری از مشکلات جوانان و نوجوانان در جامعه خواهد بود و به تبع در صورت استمرار بحران بیکاری، ظهور و بروز نارساییهای مکرر و عمیقِ متوالی در ابعاد گوناگون، دور از تصور نخواهد بود.
کارشناسان و صاحب نظران عرصه اقتصادی معتقدند، فارغ از پیامدهای تلخ اجتماعی این معضل، مشکل بیکاری تأثیر مستقیمی بر توانمندی اقتصادی خانوارها دارد، زیرا یک فرد بیکار به عنوان عنصری مصرفکننده و فاقد بازدهی، به تدریج توانایی مالی خانوادهها و اقشار آسیبپذیر را تضعیف میکند و تأثیرات این پدیده در کاهش قدرت خرید خانواده و کوچکتر شدن سفره آنها نیز ملموس به نظر میرسد، زیرا حضور یک فرد بیکار در خانواده، بدون بهرهوری کافی، با تحمیل هزینههایی سنگین همراه میشود و هر آنچه بر تعداد این افراد افزوده شود به همان میزان روند و سیر نزولی بضاعت اقتصادی خانوادهها نیز تشدید و تسریع خواهد شد.
با چنین اوصافی هر اقدام و تصمیم سازندهای که با کاهش ضریب بیکاری و افزایش فرصتهای شغلی همراه شود، امری نکو، ضروری و تعیینکننده به شمار میرود که ثمرات آن به تدریج در توسعه اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی جامعه، نافذ و مؤثر خواهد بود.
در این میان، توسعه کسب و کارهای خانگی از نمونه ایدهها و راهکارهایی به شمار میرود که در صورت همراه شدن آن با تدابیر اصولی و تأمین پیشنیازها و مقتضیات لازم، دامنه تعمیق و گستردگی این پدیده نامیمون و منحوس (بیکاری) محدودتر خواهد شد.
مصطفیدستجردی، کارشناس اقتصادی، در تشریح مزایایِ کسب و کارهای خانگی اظهارداشت: ثمرات این نوع از فعالیتها، از زوایای متعددی قابل بررسی است و با در نظر گرفتن جمیع جهات به این واقعیت پی میبریم که هر آنچه در این حوزه شاهد توسعه بیشتری باشیم، بستر و زمینه حصول و تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی به عنوان نقشه راهبردی اقتصادی کشور به نحو شایستهتری فراهم خواهد شد.
وی افزود: کاهش تردد و رفت و آمد برای حضور در محل کار، صرفهجویی در مصرف سوخت و انرژی، حفظ سلامت زیستمحیطی، کاهش مخاطرات و تهدیدات احتمالی که به تبع رفت و آمدهای مکرر روزانه به محل کار ظهور و بروز پیدا میکند، تنها بخشی از ثمرات مثبت و سازندهای است که در سایه اشتغال و کسب و کار خانگی حاصل میشود.
دستجردی عنوانکرد: اشتغال در چنین حوزهای، باعث ایجاد توازن و تعادل در مسؤولیتها و وظایف خانه میشود و ارتباط صمیمیتری میان والدین و فرزندان شکل میگیرد که به تبع در چنین شرایطی شکاف و انشقاق کمتری را در مناسبات درون خانوادگی شاهد خواهیم بود.
وی افزود: از سوی دیگر، فعالیت در صنفها و مشاغل آزاد، عموماً با صرف هزینههای متعددی اعم از رهن، اجاره جابهجایی و استفاده از نیروی کار و…همراه میشود که طبیعتاً در اکثریت قریب به اتفاق مشاغل خانگی، چنین ضروریات و الزاماتی وجود ندارد و در مجموع با احتساب میزان هزینهکردها با آنچه که به عنوان درآمد به دست میآید، بیش از پیش به مقرون به صرفه بودن چنین فعالیتهایی پی میبریم.
صنایعدستی، فرصتی سازنده که سوخت میشود
حجتا…داوودی، یکی از فعالان عرصه مشاغل خانگی در غرب استان تهران، در تشریح و واکاوی محاسن و ثمرات حِرَف و مشاغل خانگی گفت: یکی از دستاوردهای ارزنده فعالیت در مشاغل خانگی به آرامش خاطر و کسب مهارت و تجربهای معطوف میشود که در سایه تعاملات درون خانوادگی و جو حاکم بر مناسبات میان اعضای خانواده حاصل میشود.
وی افزود: در چنین بستر و شرایطی، زمینه رشد و تعالی اقتصادی و اجتماعی فرد به نحو شایستهتری تأمین خواهد شد که خروجی آن در کارآمدی مضاعف اقتصادی غیرقابل انکار است.
این فعال عرصه مشاغل خانگی عنوانکرد: یکی از ظرفیتهای بالقوه و ویژه در این عرصه به فعالیتهای مرتبط با آثار و تولیدات صنایعدستی باز میگردد که به واقع میتوان با حداقل هزینه، به بیشترین بهرهوری نیز نائل شد.
داوودی عنوانکرد: البته کثرت و گوناگونی و فراوانی مشاغل خانگی در بخشهای متعدد دیگری نیز قابل توجه است و به واقع تنوع موجود در این حوزهِ فعالیتی، به میزانی متکثر است که هر آنچه زمینه و بستر اشتغال جوانان در این بخش تسهیل شود، تسریع توسعه اقتصادی و رفع موانع اقتصادی خانوادهها نیز با سهولت هر چه بیشتری محقق میشود.
وی در خاتمه یادآورشد: البته حُصولِ چنین توفیقاتی صرفاً با نظریهپردازی امکانپذیر و میسر نخواهد شد و باید با اتخاذ تدابیری ویژه، بستر لازم برای فروش و عرضه این تولیدات نیز فراهم شود و در این میان، نقش دولت و دستگاههای متولی و ذیربط در تضمین خرید این محصولات بسیار کارآمد خواهد بود، امری که در بسیاری از کشورهای غربی و… نیز این سازوکار در حال اجرا، پیگیری و حصول است و با اتکای به چنین رویه و راهکاری نه تنها بر بسیاری از مشکلات اقتصادی غلبه کردهاند، بلکه در راستای افزایش قدرت اقتصادی خود نیز گامهای ارزندهای را برداشتهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.