واگذاری کامل معادن کوچک و متوسط به پیمانکاران بخش خصوصی

معاون وزیر صمت مطرح کرد واگذاری کامل معادن کوچک و متوسط به پیمانکاران بخش خصوصی حضورایمیدرو در قسمت‌های که پیمانکاران خصوصی فعالیت نمی‌کنند گروه معدن و زمین- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که ابتدا باید همه دستگاه‌های اجرایی کشور بپذیرند که بخش معدن دارای ظرفیت‌های مناسب برای توسعه اقتصادی کشور و نیازمند […]

معاون وزیر صمت مطرح کرد

واگذاری کامل معادن کوچک و متوسط به پیمانکاران بخش خصوصی

حضورایمیدرو در قسمت‌های که پیمانکاران خصوصی فعالیت نمی‌کنند

گروه معدن و زمین- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که ابتدا باید همه دستگاه‌های اجرایی کشور بپذیرند که بخش معدن دارای ظرفیت‌های مناسب برای توسعه اقتصادی کشور و نیازمند حمایت ویژه است، گفت: سیاست ایمیدرو این است که در مناطق پر ریسک کار کند و بعد از گذر از این مرحله آن را به بخش خصوصی واگذار کند. در حوزه معادن کوچک و متوسط آماده واگذاری کامل به پیمانکاران بخش خصوصی هستیم و حاضریم اکثریت سهام بخش خصوصی مشارکت کنیم.

به گزارش مناقصه‌مزایده، مهدی‌کرباسیان، در خصوص وضعیت معادن کشور و اثر گذاری آنها بر اقتصاد، گفت: بیش‌تر معادن کشور در مناطقی قرار دارند که محروم محسوب می‌شود و اگر یک معدن کوچک فعال شود می‌تواند آن منطقه را آباد کند. معادنی در حجم چادرملو و سنگان می‌توانند شهرستان یا استانی را آباد کنند.

مدیرعامل ایمیدرو ادامه داد: اشتغال در معادن بالا نیست اما در زنجیره آن تا ۱۰ برابر اشتغال ایجاد می‌کند و ارزش‌افزوده بالایی دارد. به‌طور مثال امروز سنگ‌آهن ۱۵۰ دلار است اما ارزش فرآوری شده آن تا ۴۵۰ دلار نیز می‌رسد.

کرباسیان با بیان این‌که براساس آمارهای سال ۲۰۱۵م بیش‌تر کشورهای موفق و پیشرفته در صنایع معدنی حدود ۸۷ میلیارد دلار از طریق استخراج مواد از معادن به‌دست آوردند که با فرآوری کردن آنها ارزش‌افزوده ۶۴۰ میلیارد دلار را ایجاد کردند و این در صنایع پایین‌دستی به چیزی حدود دوهزارو۴۰۰ میلیارد دلار ارزش‌افزوده رسید و بیش از یک تا ۱۰ میلیون شغل ایجاد کرد.

وی ادامه داد: بحث معدن در آینده توسعه کشور بسیار حائز اهمیت است. ما اگر مواد معدنی داشته باشیم می‌توانیم در اقتصاد کشور تحول ایجاد کنیم.

کرباسیان ادامه داد: برای پیشبرد کار‌ها چاره‌ای به جز مشارکت با بخش خصوصی نداشتیم. بر همین اساس، سیاست خود را بر همکاری با این بخش قرار دادیم و امروز می‌توانیم بگوییم که هیچ پروژه باقی مانده‌ای نداریم بلکه به تناوب در حال افتتاح نیز هستیم.

معاون وزیر صنعت گفت: با توجه به سیاست‌های اصل ۴۴ تصمیم گرفتیم که ایمیدرو حامی بخش خصوصی باشد و اگر در جایی فعالیت می‌کند مناطقی باشد که محروم است و بخش خصوصی حاضر به ورود به آنجا نیست. از طرف دیگر بحث اکتشاف را جدی گرفتیم. هر چند وزارت صنعت در این امر تشکیک داشت و سازمان زمین‌شناسی نیز مدعی بود که این وظیفه آنها است که البته درست بود اما پولی وجود نداشت. سرانجام با فعالیت‌های ما، وزارت صنعت قانع شد و ما توانستیم امروز ۲۵۰هزار کیلومتر از پهنه معدنی کشور را اکتشاف کنیم که نتیجه آن اضافه شدن ۴۰۰میلیون تن زغال‌سنگ، ۵۰ میلیون تن طلا و سایر ذخایر دیگر به کشور بود. حتی پیش‌بینی می‌کنیم در پایان سال ۹۷ ذخایر بزرگی از سنگ‌آهن و روی نیز اعلام شود.

شرق عسلویه قطب سرمایه‌گذاری خارجی می‌شود

کرباسیان درپی اعلام برنده مناقصه منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، گفت: این منطقه ویژه به زودی به قطب سرمایه‌گذاری خارجی ایران تبدیل خواهد شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به آخرین وضعیت منطقه ویژه پارسیان اظهار کرد: قرارداد با پیمانکار منطقه ویژه پارسیان منعقد و عملیات اجرایی ساخت بندر نیز آغاز شده است و وزیر نفت حمایت کامل این وزارتخانه را برای تأمین گاز و احداث پتروشیمی اعلام کرده است.

آنچه به گفته کرباسیان به عنوان حمایت وزارت نفت برای تأمین گاز منطقه ویژه پارسیان مطرح شده است، از این رو اهمیت دارد که این منطقه به عنوان منطقه ویژه استقرار صنایع انرژی بر شروع به‌کار کرده است، چرا که نزدیکی به مخزن گازی پارس‌جنوبی، دسترسی به خطوط حمل ونقل دریایی، وجود گاز شیرین به میزان قابل برداشت بالاتر از ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز، افزایش توانمندی‌های هم زمان کرانه و پس کرانه با استفاده از ظرفیت‌های توسعه ساحلی و دسترسی به منابع آب باعث شده این منطقه دارای مزیت بالا برای سرمایه‌گذاری روی صنایع انرژی‌بر باشد. اینها همه مزیت‌های دسترسی به انرژی آسان و مسیرهای صادراتی است.

تشکیل کار گروه مشترک با شرکت پتروشیمی دیگر موضوعی بود که این معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به آن اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر کارگروه مشترکی با پتروشیمی تشکیل شده است که باعث شده پروژه‌ها مورد اجرا در این کارگروه قرار بگیرند.

وی در ادامه افزود: تا کنون ۵ سرمایه‌گذار داخلی برای فعالیت در این منطقه مراجعه کرده‌ و زمین‌های خود را نیز دریافت کرده‌اند که عملیات مهندسی نیز در آن منطقه شروع شده است.

 

کرباسیان در ادامه با اشاره به ورود شرکت‌های خارجی نیز عنوان کرد: دو شرکت خارجی بین‌المللی نیز از جانب شرکت پتروشیمی برای فعالیت در این منطقه معرفی شدند که آماده سرمایه‌گذاری هستند. مجموع این اوصاف نشان می‌دهد که منطقه پارسیان یکی از زمینه‌های جدی سرمایه‌گذاری خارجی در ایران خواهد بود.