درپی تکرار سناریوی معدن زغالسنگ آزادشهر در «دیزینکلا» معادن سنتی آبستن حوادث تلخ هستند پس از وقوع انفجار در معدن زغالسنگ دیزینکلا در شهرستان نور مازندران، رییس خانه معدن ایران، این معدن را در زمره معادن سنتی عنوان کرد و گفت: این معادن را به خاطر عدم رعایت استانداردهای ایمنی و شیوه سنتی بهرهبرداری، آبستن […]
درپی تکرار سناریوی معدن زغالسنگ آزادشهر در «دیزینکلا»
معادن سنتی آبستن حوادث تلخ هستند
پس از وقوع انفجار در معدن زغالسنگ دیزینکلا در شهرستان نور مازندران، رییس خانه معدن ایران، این معدن را در زمره معادن سنتی عنوان کرد و گفت: این معادن را به خاطر عدم رعایت استانداردهای ایمنی و شیوه سنتی بهرهبرداری، آبستن حوادث تلخ و دردناک هستند.
محمدرضا بهرامن در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه هنوز معادن زغالسنگ ایران آسیبپذیر هستند، اظهار کرد: بعد از حادثه انفجار در معدن زغالسنگ زمستان یورت آزادشهر گلستان، دستورالعملهای سختگیرانهای برای نظارت به معادن زغالسنگ صادر شد و طبق همان لیست جدیدی از معادنی که از استانداردهای لازم برخوردار نیستند، تهیه شد که به نظر میرسد معدن دیزینکلای شهرستان نور، در این لیست وجود داشت.
وی ادامه داد: تهیه و تأمین سنگآهن برای واحدهای ذوبآهن کشور یک موضوع حیاتی است که نباید در بحث تولید آن قصور کرد و به همین میزان نیز باید به ایمنی و وضعیت مناسب فضای کار پرداخته شود.
رییس خانه معدن ایران با اشاره به وضعیت معدن دیزینکلای شهرستان نور استان مازندران عنوان کرد: این معدن از معادن قدیمی و سنتی منطقه است؛ بهطوری که سالها مورد بهرهبرداری قرار میگرفته اما با روشهایی کاملاً ناایمن و سنتی در آن فعالیت میشد. متأسفانه از این قبیل معادن در مناطق مختلف کم نیستند و باید گفت که اینها به خاطر عدم رعایت ایمنی اغلب آبستن بروز حوادث تلخ و دردناک خواهند بود.
بهرامن در ادامه با تأکید بر اینکه اگر نظارتها به شکل روزانه و مستمر اتفاق بیفتد شاهد حوادثی از این قبیل نخواهیم بود، عنوان کرد: معادن نیاز دارند به شکل مستمر تحت نظارت و ارزیابی قرار بگیرند و سازوکاری از طریق دولت و دستگاههای متصدی فراهم شود تا این واحدها در امنیت به فعالیت بپردازند و در این مسیر نظام مهندسی معدن به شکل ذاتی وظیفه نظارت بر امور ار بر عهده دارد که باید این بحث را تا جای ممکن پیش ببرند.
وی افزود: در این راه به عنوان فعال معدنی پیشنهاد میکنم از آنجاکه شاید این سازمان برای تأمین هزینههای عمومی با کمبود بودجه مواجه باشد، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با وجوهی که در اختیار دارد سهم قابل توجهی در بهبود وضعیت معادن ایفا کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.