حمایت از معادن استان قم ۱۱هزار فرصت شغلی به همراه دارد

حمایت از معادن استان قم ۱۱هزار فرصت شغلی به همراه دارد گروه معدن و زمین -رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم از اجرای طرح معدن‌کاری سبز در استان خبر داد و گفت: بهره‌گیری از ظرفیت‌های معدنی استان گام مؤثری در راستای ایجاد اشتغال جوانان است.  به گزارش مناقصه‌مزایده، احمد ذاکری با اشاره به برنامه‌های […]

حمایت از معادن استان قم ۱۱هزار فرصت شغلی به همراه دارد

گروه معدن و زمین -رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم از اجرای طرح معدن‌کاری سبز در استان خبر داد و گفت: بهره‌گیری از ظرفیت‌های معدنی استان گام مؤثری در راستای ایجاد اشتغال جوانان است.

 به گزارش مناقصه‌مزایده، احمد ذاکری با اشاره به برنامه‌های استان در بهره‌گیری از ظرفیت معادن استان در سال جاری اظهار داشت: در راستای بهره‌گیری از محصولات متنوع معادن استان و نیز کمک به حفظ منابع طبیعی طرح معدن‌کاری سبز در دستور کار قرارگرفته است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با اشاره به نحوه اجرای این طرح افزود: معدن‌کاران استان برای ایجاد پوشش گیاهی در اطراف معادن فعال خود اعلام آمادگی کرده‌اند تا به این وسیله علاوه بر بهره‌برداری از ظرفیت معادن گامی در راستای حفظ پوشش گیاهی مناطق مختلف معدنی استان داشته باشند.

وی با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از محصولات معادن استان در راستای حمایت از تولید داخلی عنوان کرد: از آنجا که می‌توان معادن را پشتوانه اقتصاد ملی برشمرد از همین رو می‌توان از این ظرفیت برای ایجاد اشتغال نیز بهره برد.

ذاکری بی‌توجهی به ظرفیت‌های معدنی به بهانه‌های مختلف محیط‌زیستی را عامل از بین رفتن سرمایه‌های ملی و استانی دانست و ادامه داد: راه‌اندازی چرخه کامل اکتشاف، بهره‌برداری، استخراج و فرآوری به‌طور قطع زمینه‌های شغلی زیادی را برای جوانان به همراه دارد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با تأکید بر این‌که معادن در زمره زیرساخت‌های مهم پیشرفت کشور هستند گفت: ممانعت از فعالیت یا جریمه معدن‌کاران با عناوین مختلف راهکار مناسبی به نظر نمی‌رسد از همین رو لازم است منابع طبیعی با مشخص کردن مناطق ممنوعه می‌تواند منطقی‌تر مسایل زیست‌محیطی را مدیریت کند.

وی خاطرنشان کرد: معادن استان در صورت سرمایه‌گذاری دو هزار میلیارد تومانی قادر است زمینه اشتغال ۱۱ هزار نفر را تأمین کند.

معدن‌کاری سبز در قم اجرا می‌شود

همچنین در این‌باره، محمدتقی‌کاظم‌زاده، رییس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، گفت: این استان ظرفیت اجرای طرح معدن‌کاری سبز را دارد و با همکاری اداره کل منابع طبیعی و محیط‌زیست می‌توان در کنار هر واحد استخراج مواد معدنی، پوشش گیاهی و فضای سبز مناسبی را ایجاد کرد.

کاظم‌زاده افزود: منابع طبیعی، محیط‌زیست و معادن همگی از سرمایه‌های خدادادی و نعمت‌های بزرگی هستند که هم اکنون دراختیار انسان‌ها قرار گرفته‌اند و باید برای استفاده از آنها برنامه‌ریزی منسجم و سیاست گذاری واحد انجام شود.

وی بیان کرد: استان قم از جمله مناطق معدن‌خیز کشور است که می‌توان با اجرای طرح معدن‌کاری سبز در آن، هم زمینه استخراج مواد معدنی گسترده را در آن به انجام رساند و هم پوشش گیاهی و محیط‌زیست اطراف معادن را حفظ کرد.

وی ادامه داد: در این زمینه می‌توان از تجربه موفق کشورهای معدن خیز دنیا همچون استرالیا استفاده کرد که در عین استخراج و بهره‌برداری گسترده از معادن خود همچنان به عنوان کشوری سبز و پوشیده از درخت و جنگل شناخته می‌شود.

کاظم زاده گفت: معدن‌کاران قمی آماده‌اند با اداره کل منابع طبیعی استان برای ایجاد پوشش گیاهی و کاشت درخت در اطراف محل کار خود و بازسازی منطقه پس از اتمام زمان استخراج همکاری نمایند چرا که آنان نیز به اهمیت حفظ محیط‌زیست آگاهی دارند اما مسأله اینجاست که تاکنون دستورالعمل مشخصی در این زمینه صادر نشده است.

وی افزود: همکاری نکردن با معدن‌کاران و ندادن جواز بهره‌برداری از معادن با بهانه‌های محیط‌زیستی که در بسیاری از مواقع با واقعیت تطابق ندارد، مشکلی را حل نمی‌کند و تنها بخش بزرگی از دارایی‌های ملی و استانی را از دسترس خارج می‌کند.

وی ادامه داد: معادن پشتوانه اقتصاد ملی و زیرساختی مهم برای پیشرفت کشور هستند که با استفاده از آن می‌توان، اتکای بودجه به فروش نفت را تا حد زیادی کاهش داد، در عین حال که بهره‌برداری، استخراج و فرآوری مواد معدنی فرصت‌های شغلی بسیاری را برای جوانان میهن ایجاد می‌کند.

رییس اداره امور معادن قم گفت: باید با اولویت‌بندی و راهبردی منطقی با موضوع معادن برخورد شود، چرا که افزایش میزان تولید و بالا بردن آمار اشتغال به خصوص در بحث ساخت و ساز مسکن ارتباط مستقیم با موضوع بهره‌برداری از معادن دارد.

وی بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد مواد تشکیل‌دهنده سیمان و سایر مصالح ساختمانی از مواد معدنی است؛ بنابراین عمران و آبادانی استان و کشور ریشه در استخراج مواد مورد نیاز از معادن دارد و بدون آن نمی‌توان طرح‌های عمرانی را به سرانجام رساند.

وی ادامه داد: اداره‌کل منابع طبیعی باید مناطق ممنوعه مورد نظر خود را برای بهره‌برداری از معادن با ذکر دلیل کارشناسی و اسناد قابل دفاع مشخص کند و اجازه دهد معدن‌کاران در سایر مناطق به سرمایه‌گذاری و انجام فعالیت‌های مورد نظر خود با رعایت نکات اصولی و حفظ محیط‌زیست، مشغول شوند.

کاظم‌زاده گفت: جریمه معدن‌کاران راهکار مناسبی برای حفظ محیط‌زیست نیست، بلکه لازم است برنامه‌ها و دستورالعمل‌های لازم برای حفظ طبیعت در اختیار فعالان حوزه معدن قرار گیرد و بر نحوه اجرای آن نظارت مستمر به عمل آید.

 

استان قم در بخش معادن از ۲۷ نوع ماده معدنی با ذخایر بیش از ۹۰۰ میلیون تن و سرمایه‌گذاری دو هزار میلیارد تومانی بهره‌مند است که باعث اشتغال ۱۱هزار تن به صورت مستقیم و غیرمستقیم شده است.