صادرات قاچاقی بیش از وارداتش معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به انتقاداتی که طی هفتههای گذشته در خصوص غیرواقعی بودن آمارهای کاهش قاچاق مطرح شده است، اظهارکرد: برای بررسی حجم قاچاق کالا لازم است مطالعات متعددی صورت گیرد. به گزارش ایسنا، سیدمحمدرضاعبادی به پاسخگویی به انتقاداتی که در حوزه کاهش […]
صادرات قاچاقی بیش از وارداتش
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به انتقاداتی که طی هفتههای گذشته در خصوص غیرواقعی بودن آمارهای کاهش قاچاق مطرح شده است، اظهارکرد: برای بررسی حجم قاچاق کالا لازم است مطالعات متعددی صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، سیدمحمدرضاعبادی به پاسخگویی به انتقاداتی که در حوزه کاهش حجم قاچاق مطرح میشود، پرداخت و با بیان اینکه کارگروه برآورد حجم قاچاق متشکل از ۱۰ نهاد از جمله نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، بانک مرکزی، مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت، سازمان تعزیرات حکومتی و… است، گفت: آنچه در ستاد ارایه میشود، نتیجه بحثها و آمار و اطلاعاتی است که از این منابع به دست میآید.
صادرات قاچاقی بیش از واردات قاچاقی است
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به رقم ۱۲٫۵ میلیاردی قاچاق کالا عنوانکرد: این رقم حدود ۲۰ درصد تجارت کشور را در بر میگیرد، در این میان حدود ۷ میلیارد دلار از قاچاق هم مربوط به صادرات قاچاق بوده است که کالاهایی مانند سوخت و … را شامل میشود.
وی همچنین عنوانکرد: گاهی اینگونه مطرح میشود که اگر حجم کالاهای مکشوفه به حدی که اعلام میشود کم شده بود، باید تأثیر آن در حوزه تولید را مشاهده میکردیم اما آیا در حوزه تولید تنها بحث قاچاق مؤثر است. همه میدانند که در خصوص موضوع تولید فاکتورهای مختلفی تأثیر دارد.
لنجهای معاف از مالیات، اندازه ۷۳ نیسان کالا وارد کشور کردهاند
معاون فرهنگی و پژوهشی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه در حال حاضر میان ایران و ۱۴۰ کشور دنیا تبادلات تجاری وجود دارد، گفت: لازم است برای تفسیر دقیق این اطلاعات اقدام شود، چرا که اکنون در حوزه آمارها گاه اختلافهایی وجود دارد. به عنوان مثال در شرایطی که سنگاپور مدعی است ۳۰۰ هزار دلار صادرات به ایران داشته و در ایران اینگونه عنوان میشود که حجم صادرات این کشور بالغ بر ۲۰ هزار دلار بوده است.
عبادی همچنین به بحثهایی مانند مرزنشینها، کولبران و لنجها اشاره کرد و گفت: شاید تنها ۵ درصد کالای قاچاق کشور مربوط به کولبران باشد اما در موارد متعدد شاهدیم به عنوان مثال لنجهایی که معافیت مالیاتی دارند به اندازه ۷۳ نیسان کالا وارد کشور کردهاند.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: به نکتهای که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد آنکه آیا واقعاً به میزانی که حجم قاچاق کشور اعلام میشود ظرفیت ترانزیت به حمل و نقل نیز وجود دارد؟ اکنون برخی آمارهای ما گویای آن است که در کشور ۴۰۰ هزار ماشین سنگین بینشهری وجود دارد که به گفته مالکان این خودروها در طول هفته آنها یک بار سفر میکنند حال حتی اگر این ظرفیت را دو برابر هم کنیم، به نظر میرسد ظرفیت ترانزیت ما برای قاچاق کالا در حدی نیست که گاه عنوان میشود.
آمارهای اعلام شده برای قاچاق، واقعی نیست
وی با تأکید بر اینکه به هر صورت نیاز به مطالعات کارشناسی جدی در حوزه واردات قاچاق وجود دارد، گفت: اکنون اعلام میشود که حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار حجم واردات رسمی کشور است حال اگر به گفته دوستان قاچاق کالا کنترل نشده و حجم آن همان ۲۵ میلیارد دلار قبلی باشد رقمی حدود ۶۰ میلیارد دلار کالای قاچاق نیاز به حمل و نقل و جابهجایی دارد که به نظر میرسد در وضعیت حمل و نقلی ما امکان رخ دادن چنین موضوعی وجود نداشته و با توجه به ظرفیتهای موجود نمیتوان چنین ارقامی را واقعی تلقی کرد.
عبادی همچنین عنوانکرد: از سال ۱۳۹۳ تاکنون درآمد گمرک ۳ برابر رشد داشته است که اگر واردات قاچاق کنترل نشده بودند، این افزایش درآمد توجیه چندانی نداشت.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه در قالب کالای قاچاق ممکن است محصولات غیرفرهنگی و غیراخلاقی و یا حتی مواردی مانند سلاحهای گرم و سرد وارد کشور شود، گفت: قطعاً هیچگاه قاچاق کالا به صفر نمیرسد اما اکنون حدود ۱٫۵ میلیارد دلار از حجم واردات قاچاق مربوط به کالاهای ممنوعه میشود.
طرح رجیستری موبایل حداقل یک میلیارد دلار از قاچاق کشور کم میکند
وی با بیان اینکه اگر حجم کالاهای قاچاق کشور ۵۰ تا ۷۰ د رصد میزان فعلی کاهش پیدا کند، میتوان گفت که شرایط به حالت عادی برگشته و دیگر شاید نیاز به ستاد برای این بخش نباشد، گفت: طرحهایی مانند رجیستری موبایل در صورت اجرا میتوانند حداقل یک میلیارد دلار از حجم قاچاق کشور بکاهند.
عبادی مبارزه با قاچاق پوشاک را از دیگر مواردی دانست که در کاهش آمار قاچاق تأثیرگذار خواهد بود.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش دیگری از صحبتهای خود به بحث قاچاقی که از سوی کولبران صورت میگیرد، اشاره کرد و گفت: از مجموع قاچاق کشور رقمی معادل ۱٫۵ میلیارد دلار آن را میتوان به کولبران مربوط دانست که در این زمینه حدود ۶۰ هزار نفر و هر یک تا حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کالا را بر روی کول خود حمل میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.