ابلاغ آیین‌نامه جدید برای دریافت نماد الکترونیکی!

ابلاغ آیین‌نامه جدید برای دریافت نماد الکترونیکی! ورود هیأت مقررات‌زدایی وزارت اقتصاد به مسأله کسب و کارهای اینترنتی معاون مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از آیین‌نامه جدید برای دریافت نماد اعتماد فروشگاه‌های الکترونیکی خبر داد و گفت: با ابلاغ وزیر صنعت، این شرایط برای متقاضیان اعمال می‌شود. فرانک‌اسکویی در گفت‌و‌گو با مهر، از ایجاد شرایط جدید […]

ابلاغ آیین‌نامه جدید برای دریافت نماد الکترونیکی!

ورود هیأت مقررات‌زدایی وزارت اقتصاد به مسأله کسب و کارهای اینترنتی

معاون مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از آیین‌نامه جدید برای دریافت نماد اعتماد فروشگاه‌های الکترونیکی خبر داد و گفت: با ابلاغ وزیر صنعت، این شرایط برای متقاضیان اعمال می‌شود.

فرانک‌اسکویی در گفت‌و‌گو با مهر، از ایجاد شرایط جدید برای دریافت نماد الکترونیکی کسب و کارهای اینترنتی خبر داد و گفت: مطابق با این آیین‌نامه، کسب و کارهای الکترونیکی که در حوزه صنفی فعالیت می‌کنند، می‌توانند از اتاق اصناف پروانه کسب بگیرند. با ابلاغ وزیر صنعت، معدن و تجارت، این شرایط برای افرادی که می‌خواهند نماد اعتماد الکترونیکی بگیرند، اعمال می‌شود.

وی با تأکید بر این‌که مطابق با آیین‌نامه ماده ۸۷ قانون نظام صنفی، کسانی که بخواهند فعالیت صنفی داشته باشند و مشمول قانون خاصی نیز نباشند، باید از اتحادیه مربوطه پروانه کسب بگیرند، افزود: از آنجایی که فروشگاه‌های الکترونیکی درحال حاضر، اتحادیه مرتبط ندارند باید برای مجوز فعالیت صنفی به اتاق‌های اصناف مراجعه کنند.

دریافت نماد اعتماد الکترونیکی مستلزم ارایه پروانه کسب

معاون مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت و معدن با بیان این‌که تا زمانی که اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی راه‌اندازی شود، برای فعالیت صنفی، دریافت پروانه کسب از اصناف الزامی است، ادامه‌داد: هم‌اکنون مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با مرکز اصناف به این هماهنگی رسیده است که کسب و کارهایی که درخواست نماد اعتماد الکترونیکی از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی دارند پس از احراز شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی، با درخواست متقاضی دریافت پروانه کسب، اطلاعاتشان از سوی این مرکز به مرکز اصناف ارسال خواهد شد.

اسکویی در مورد دریافت پروانه فعالیت از سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، تأکیدکرد: مطابق با ماده ۱۲ قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزارهای رایانه‌ای، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به منظور نظم بخشی و ساماندهی فعالیت‌های تجاری رایانه‌ای مجاز، ‌توسط اعضای صنف یاد شده به وجود آمده است و همچنین مطابق با ماده ۳۲ آیین‌نامه اجرایی مواد (۲) و (۱۷) قانون مذکور، فرد صنفی شخص حقیقی یا حقوقی است که فعالیت خود را در زمینه امور تحقیقاتی‌، طراحی‌، تولیدی‌، خدماتی‌، تجاری رایانه‌ای (اعم از سخت‌افزار، نرم‌افزار و شبکه‌های اطلاع‌رسانی‌) انجام می‌دهد.

وی گفت: به عبارتی فقط کسانی که در این حوزه‌های خاص فعالیت می‌کنند، عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای محسوب می‌شوند و درصورت فعالیت در فضای مجازی، می‌توانند پس از اخذ نماد اعتماد الکترونیکی، از سازمان مذکور مجوز اخذ کنند.

معاون مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ادامه‌داد: برای نمونه فردی که به صورت آنلاین پوشاک ارایه می‌کند در هیچ یک از دسته خدمات مربوط به سازمان نظام صنفی رایانه قرار نمی‌گیرد و استفاده از ابزار، دلیل بر عضویت در سازمان صنفی مربوطه نمی‌شود، همان‌طور که در بسیاری از فعالیت‌ها افراد از ابزارهای مختلف از جمله رایانه استفاده می‌کنند؛ ولی آنچه مهم است کالا و خدمتی است که در نهایت ارایه شده و براساس آن افراد مشمول قوانین و نظام‌های خاص خود می‌شوند.

ارسال اطلاعات متقاضیان نماد الکترونیکی به وزارت ارشاد

اسکویی با تأکید بر این‌که اطلاعات متقاضیان نماد اعتماد در صورت درخواست پروانه کسب، به مرکز اصناف ارسال و از آنجا به اتاق‌های اصناف ارسال می‌شود و نیازی به ارسال مجدد اطلاعات از سوی متقاضی به اتاق‌های اصناف نیست، ادامه داد: برای تسهیل فعالیت در فضای مجازی و بهبود فضای کسب و کار و متمرکز کردن مجوزهای مورد نیاز، هماهنگی‌هایی با وزارت ارشاد نیز انجام شده تا درصورت درخواست متقاضی، اطلاعات احراز شده وی برای ثبت در وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی، از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به صورت الکترونیکی به سامانه مربوطه ارسال شود. هماهنگی با سایر ارگان‌های نیز در دست انجام است.

وی در مورد شرایط جدید دریافت نماد الکترونیکی برای کسب وکارهای اینترنتی و الزام برای داشتن آدرس محل تجاری و پرداخت هزینه دریافت پروانه، گفت: یکی از مشکلاتی که کسب و کارهای الکترونیکی برای دریافت نماد الکترونیکی با آن روبه رو هستند، همین موضوع است. چرا که دیدگاه فعلی برای این نوع فعالیت‌ها، مشابه با دیدگاه‌های سنتی است.

هیأت مقررات‌زدایی وزارت اقتصاد و کسب و کارهای اینترنتی

اسکویی خاطرنشان‌کرد: ما این موضوع را با مرکز اصناف وزارت صنعت مطرح کردیم تا برای ارایه پروانه کسب به این کسب و کارها، تفاوت‌هایی قائل شوند. حتی در این زمینه درخواستی برای هیأت مقررات‌زدایی وزارت اقتصاد نیز فرستاده‌ایم که یک سری از این کسب و کار‌ها را به عنوان کسب و کارهای نوپا تلقی کنیم.

معاون مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اشاره به این‌که کسب و کارهای الکترونیکی متوسط و بزرگ، متقاضی داشتن اتحادیه و صنف مربوط به خود هستند و این مجوز برای فعالیتشان پشتوانه‌ای محسوب می‌شود، گفت: اما نباید فعالیت کسب و کارهای کوچک و نوپا را با این کسب و کار‌ها یکسان تلقی کرد.

وی گفت: به همین دلیل مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به دنبال آن است که با قراردادن شاخص‌هایی قابل سنجش، کسب و کارهای کوچک و نوپای فعال در فضای مجازی را مشخص کرده و آنها را از این قواعد پیچیده مستثنی کند، چرا که مشابه سایر کشورها، در حال حاضر آمار شکست در کسب و کارهای الکترونیکی نوپا بسیار بالاست و بسیاری از افراد خصوصاً جوانان به دنبال کسب تجربه، کسب و کاری را راه‌اندازی می‌کنند و در این راه نباید متحمل هزینه‌های سنگینی شوند.

 

این مقام مسؤول خاطرنشان‌کرد: از هیأت مقررات‌زدایی خواسته شده است تا در صورت امکان، الزام به دریافت برخی مجوز‌ها را برای کسب و کارهای اینترنتی نوپا ‌برداریم، اما در حال حاضر تمامی کسب و کارهای صنفی برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی، باید از اتاق اصناف مجوز کسب بگیرند.