درخواست‌های رؤسای دانشگاه‌ها از وزیر علوم آینده

در بیانیه‌ای مطرح شد درخواست‌های رؤسای دانشگاه‌ها از وزیر علوم آینده رؤسای دانشگاه‌ها در بیاینه‌ای از وزیر علوم آینده درخواست کردند تا از دخالت نهادهای غیرمسؤول و تداخل و موازی‌کاری در امور مربوط جلوگیری کند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت علوم، در هشتاد و ششمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاه‌ها و […]

در بیانیه‌ای مطرح شد

درخواست‌های رؤسای دانشگاه‌ها از وزیر علوم آینده

رؤسای دانشگاه‌ها در بیاینه‌ای از وزیر علوم آینده درخواست کردند تا از دخالت نهادهای غیرمسؤول و تداخل و موازی‌کاری در امور مربوط جلوگیری کند.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت علوم، در هشتاد و ششمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری، عملکرد آموزش عالی، تحقیقات و فناوری کشور در دولت یازدهم مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و برنامه‌های آینده مبتنی بر احکام برنامه ششم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و با رویکرد مواجهه با عمده‌‌ترین مسایل پیش رو به اجمال مطرح شد.

جمع‌بندی مباحث مطروحه با اجماع نظر شرکت‌کنندگان در اجلاس در قالب بیانیه پایانی نشست و به شرح زیر اعلام می‌شود:

«۱. تشکیل دولت دوازدهم، به پشتوانه آرای اکثریت انتخاب‌کنندگان و تنفیذ رهبرمعظم‌انقلاب، رویدادی مبارک و نویدبخش تحولی اساسی در تدبیر امور کشور با رویکرد تحقق منافع ملی در چارچوب اقتصاد مقاومتی و مبتنی بر توسعه علمی کشور است. رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور این رویداد تاریخی را به فال نیک می‌گیرند و تبریکات خالصانه خود را به حضور رییس‌جمهور و هیأت وزیران منتخب ابراز می‌دارند.

۲. شرکت‌کنندگان در اجلاس از نمایندگان محترم مجلس‌شورای‌اسلامی می‌خواهند که با رأی بالای خود به کابینه دولت دوازدهم، بالاخص به وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری زمینه را برای تثبیت حاکمیت قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و قانون احکام دائمی توسعه در جهت انسجام بخشی به سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و امور اجرایی و جلوگیری از موازی‌کاری و اتلاف منابع و به تبع آن سرعت بخشیدن به اجرای سند راهبردی آموزش عالی و توسعه علمی کشور فراهم سازند.

۳. شرکت‌کنندگان در اجلاس مراتب قدرشناسی خود را از وزرای علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم، آقایان دکتر جعفرتوفیقی، دکتر رضافرجی‌دانا، دکتر محمدعلی‌نجفی و دکتر محمدفرهادی ابراز می‌دارند و کوشش‌های اثربخش آنان، به‌ویژه اقدامات دکتر محمدفرهادی را در خصوص تدوین و اجرای طرح آمایش و هدفمند ساختن توسعه آموزش عالی، ساماندهی مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی، سطح‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی و اصرار و ابرام بر ضرورت یکپارچه‌سازی معیار‌ها و لوازم و پیش‌شرط‌های توسعه واحد‌ها و رشته محل، به رغم فشارهای بی‌حد بیرونی، ارج نهاده و بر تداوم این سیاست تأکید و تصریح دارند.

۴. رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های فناوری، با آرزوی توفیق برای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت دوازدهم از ایشان موارد مورد اشاره در زیر را درخواست می‌کنند:

یکم- نسبت به حفظ و تثبیت جایگاه قانونی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مبتنی بر قوانین خاص و عام موضوعه و جلوگیری از دخالت نهادهای غیرمسؤول و تداخل و موازی‌کاری در امور مربوط اهتمام کرده و باب هرگونه تداخل در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرا از یک سو و رانت‌خواهی در بهره‌گیری از تقاضای اجتماعی ورود به آموزش عالی از سوی دیگر، با هدف حفظ و تأمین مصالح ملی مسدود کنند.

دوم- با بهره‌گیری از اختیارات قانونی نسبت به عملیاتی کردن احکام برنامه ششم توسعه از طریق گسترش همکاری‌ها و تعاملات علمی بین‌المللی اقدام کند.

سوم- با بهره‌گیری از ظرفیت‌های حقوقی قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه و بازنگری در ترکیب، وظایف و کارکرد‌های هیأت‌های امنا از یک سو و فعال‌سازی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از سوی دیگر، زمینه استفاده بیش از پیش دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، مراکز تحقیقاتی و فناوری را از اختیارات قانونی موجود فراهم سازند.

چهارم- اصلاح نظام سنجش و پذیرش دانشجو، بازنگری ساختار و فرایندهای جذب هیأت علمی و تدوین و بازنگری برنامه‌های درسی دانشگاهی را در چارچوب سیاست‌های واگذاری اختیارات حوزه‌های ستادی به دانشگاه‌ها عملی کنند و همزمان تقویت و پیشبرد برنامه‌های نظارت و ارزیابی و تضمین کیفیت را در اولویت برنامه‌های اجرایی خود قرار دهند.

 

پنجم- اصلاح و روان‌سازی مقررات، رویه‌ها و شیوه‌نامه‌ها را با هدف پرهیز از کاغذبازی‌های پرهزینه و وقت‌گیر، برداشتن دیوار‌های تصنعی بین دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز علمی داخل و تسهیل برقراری ارتباط و همکاری علمی مشترک بین مؤسسه‌های داخل و مراکز علمی معتبر خارج در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.»