ایران به دنبال ذخایر معدنی زیرزمینی است

معاون وزیرصنعت  ایران به دنبال ذخایر معدنی زیرزمینی است معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: واقعیتی که امروز پیش روی قرار دارد، این‌که ایران ناگزیر از فعالیت اکتشافی معادن در زیر زمین است، زیرا نمی‌توانیم انتظار کشف معادن قابل توجه را در سطح داشته باشیم. به گزارش ایرنا، محمدتقی‌کره‌ای افزود: جهان امروز به این […]

معاون وزیرصنعت

 ایران به دنبال ذخایر معدنی زیرزمینی است

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: واقعیتی که امروز پیش روی قرار دارد، این‌که ایران ناگزیر از فعالیت اکتشافی معادن در زیر زمین است، زیرا نمی‌توانیم انتظار کشف معادن قابل توجه را در سطح داشته باشیم.

به گزارش ایرنا، محمدتقی‌کره‌ای افزود: جهان امروز به این باور رسیده که کشف معادن وسیع در سطح، به صفر رسیده است و باید به عمق رفت .

وی اضافه‌کرد: برخی کشور‌ها تا عمق ۵۰۰ متری زمین هم رفته‌اند، اما استاندارد آن رسیدن تا عمق ۱۵۰ متری است که با تحقق آن میزان ذخایر معدنی کشور ۳ برابر خواهد شد.

پیش از این وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام‌کرد، میزان ذخایر شناسایی شده کشور به رقم حدود ۶۰ میلیارد تن رسیده که از این رقم حدود ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است .

کره‌ای یادآورشد: سال ۱۳۹۴ پروژه ژئوفیزیک هوایی برای نخستین بار کلید خورد و در همان سال مناطقی به وسعت ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع تحت پوشش قرار گرفت که برابر با عملکرد ۱۳ سال قبل از آن بود.

سال ۱۳۹۳ شروع شناسایی منابع آب

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: سال ۱۳۹۳ مطالعات میدانی برای شناسایی منابع آب کارستی آغاز و در واقع ۱۱ درصد از مساخت کشور به وسعت ۱۸۰ هزار کیلومتر مربع برای مطالعه آب‌های کارستی مناسب تشخیص داده شد .

امکان برداشت آب از عمق تا ۵۰۰ متر

وی خاطرنشان‌کرد: عملیات شناسایی منابع آب کارستی برای نخستین بار در خاورمیانه با تلاش کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور صورت گرفت .

کره‌ای اضافه‌کرد: آب‌های کارستی تا عمق ۳۰۰ و ۵۰۰ متری امکان برداشت دارند و این امر در مناطق مرزی، مانع از رجعت آب به خارج از کشور می‌شود.

مناطق شرقی کشور و مشکل آب

 

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد مناطق شرقی ایران و به‌ویژه خراسان رضوی مشکل تأمین آب دارد و واحد‌های زمین‌شناسی منطقه، استعداد استخراج به روش کارستی (برداشت آب از لایه‌های عمیق) را نشان می‌دهد. مطالعات کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور نشان می‌دهد شیب لایه‌های زیرین زمین از سمت ایران به طرف ترکمنستان است که موجب خروج و تخلیه منابع ارزشمند آب کارستی متعلق به ایران زمین به ترکمنستان می‌شود، بنابراین شناسایی منابع آب زیرزمینی در این بخش ضرورت دارد.