فعالان بخش معدن به تجهیزات نوین و دانش روز مجهز شوند

استاندار آذربایجان غربی  فعالان بخش معدن به تجهیزات نوین و دانش روز مجهز شوند گروه معدن‌وزمین -نخستین نمایشگاه تخصصی و صادراتی معدن، صنایع معدنی، سنگ‌های تزیینی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته منطقه آزاد ماکو گشایش یافت و استاندار آذربایجان غربی در آیین افتتاح این نمایشگاه گفت: فعالان بخش معدن خود را به تجهیزات نوین و روز […]

استاندار آذربایجان غربی

 فعالان بخش معدن به تجهیزات نوین و دانش روز مجهز شوند

گروه معدن‌وزمین -نخستین نمایشگاه تخصصی و صادراتی معدن، صنایع معدنی، سنگ‌های تزیینی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته منطقه آزاد ماکو گشایش یافت و استاندار آذربایجان غربی در آیین افتتاح این نمایشگاه گفت: فعالان بخش معدن خود را به تجهیزات نوین و روز جهان مجهز کرده و فعالیت‌های معدنی را به صورت علمی و صنعتی پیگیری کنند تا کم‌ترین آسیب به عرصه‌های ملی و طبیعی وارد شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده، قربانعلی‌سعادت معادن را دومین ذخیره‌گاه برای توسعه و استقلال کشور بعد از نفت ابراز و تصریح کرد: بیش از ۴۹ معدن موجود در استان آذربایجان‌غربی نقش بسیار چشمگیری در حوزه اقتصاد مقاومتی ایفا می‌کند این در حالی است که استفاده از روش‌های سنتی برای اکتشاف و بهره‌برداری از معادن، تخریب منابع طبیعی این استان را در پی داشته است.

وی ادامه‌داد: تاکنون ۶۸ نوع ماده معدنی در جمهوری‌اسلامی‌ایران کشف شده و بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۹۰ درصد مواد معدنی موجود در کشورمان، قابلیت صادراتی دارد که از آن جمله می‌توان به سنگ‌آهن، کرومیت، سنگ سرب و روی، سنگ مس در کنار عناصر نادر خاکی اشاره کرد.

وی ادامه داد: این استان نیز با دارا بودن معادن غنی همچون طلا، مس، آهن و تیتانیوم و معادن سنگ و شن و ماسه و … جزو مناطقی است که سرمایه‌گذاری در این حوزه دارای ارزش افزوده بالاست.

سعادت، استان آذربایجان غربی را یکی استان‌های غنی در زمینه معادن صادراتی دانست و گفت: معدن طلا در تکاب در مرحله بهره‌برداری است که امید داریم خط معدن طلا از مسیرکوهای تکاب تا سردشت در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد.

وی اظهارکرد: تلاش برای حفظ منابع طبیعی و محیط‌زیست مؤلفه‌ای اثر بخش در تثبیت توسعه پایدار به شمار می‌رود که از بدو شروع به‌کار دولت تدبیر و امید با استقرار اداره کل زمین‌شناسی در مرکز استان اقداماتی در این خصوص صورت می‌گیرد.

وی یکی از مشکلات بخش معدن را خام‌فروشی مواد استحصالی از معادن برشمرد و گفت: خام‌فروشی و عدم فرآوری موادمعدنی در منطقه باعث شده است که بسیاری از محصولات معدنی منطقه آزاد ماکو با نام شهرهای دیگر عرضه شود.

سعادت با اشاره به این‌که سیاست دولت ایجاد ارزش افزوده در کشور و جلوگیری از خام‌‌فروشی است، ادامه داد: برای جلوگیری از خام‌فروشی و افزایش اشتغال باید در صنایع معدنی استان سرمایه‌گذاری شود.

وی پتانسیل‌های صادراتی معدنی منطقه آزاد ماکو را پر اهمیت برشمرد و افزود: روابط تجاری بین کشورهای هم مرز با منطقه به دلیل منافع مشترک اقتصادی، امنیت منطقه را نیز تأمین می‌کند و از این نظر اقتصاد باعث امنیت منطقه‌ای نیز می‌شود.

وی خاطرنشان‌کرد: زیرساخت‌هایی همچون فرودگاه، پایانه صادراتی و جاده‌ها برای صادرات محصولات به خارج از کشور در منطقه آزاد ماکو فراهم شده و احداث راه‌آهن ماکو – ترکیه نیز در حال مطالعه است.

وی با تأکید بر این که سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبر انقلاب نیز بر بحث مصرف تولیدات داخلی خودمان و عدم واردات آن محصول تأکید دارد، افزود: معادن نیز از این بحث مستثنا نیست در صورتی که اگر تحقق یابد مشکلی از باب اشتغال نخواهیم داشت.

مدیر مرکز نمایشگاه‌ها و همایش‌های منطقه آزاد ماکو نیز گفت: شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه در زمینه انواع سنگ‌های معدنی، تزیینی، تجهیزات و ماشین‌آلات، ابزار آلات سنگبری و فرآوری، معادن‌سنگ و تکنولوژی استخراج، تجهیزات و ماشین‌آلات سنگبری، خدمات و صنایع وابسته حضور دارند.

حسن‌الهوردی‌زاده هدف از برگزاری این نمایشگاه را تحقق اقتصاد مقاومتی با تکیه بر اشتغال و حمایت از تولید ملی، ایجاد فضای رقابتی جهت ورود به بازارهای جدید، ارایه ظرفیت‌ها و معرفی معادن منطقه، اخذ سفارش از مشتریان جدید، کانال‌های توزیع و ایجاد نمایندگی، تبادل اطلاعات و تجربه‌ها عنوان کرد.

وی ابراز امیدواری کرد تا نمایشگاه بین‌المللی منطقه آزاد ماکو در آینده نزدیک به ویترین تجارت بین‌المللی ایران در دروازه اروپا تبدیل شود.

منطقه آزاد ماکو به واسطه وجود معادن مس، سیلس، منگنز، تراورتن، آهن و غیره، بهشت معدنی شمال آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود و راه‌اندازی صنایع بالادستی و پایین‌دستی این منطقه را به منطقه‌ای مهاجر پذیر تبدیل کرده است.

 

این منطقه به عنوان یکی از ۷ منطقه آزاد کشور به لحاظ محدوده جغرافیایی منطبق بر شهرستان‌های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در دولت تدبیر و امید به الگویی برای اقتصاد مقاومتی تبدیل شده است.