برنامه وزیر پیشنهادی نیرو برای تعامل با بخش خصوصی طلب ۳۰ هزار میلیارد تومانی پیمانکاران صاف میشود گروه انرژی- درحالی که دولت دوازدهم نام حبیبا…بیطرف را درصدر وزارت نیرو قرارداده است، این وزارتخانه خود را آماده یک تحول عظیم از صفر تا صد امور اجرایی و نظارتی میکند. باتوجه به مشکلات عدیدهای که بخش نیرو […]
برنامه وزیر پیشنهادی نیرو برای تعامل با بخش خصوصی
طلب ۳۰ هزار میلیارد تومانی پیمانکاران صاف میشود
گروه انرژی- درحالی که دولت دوازدهم نام حبیبا…بیطرف را درصدر وزارت نیرو قرارداده است، این وزارتخانه خود را آماده یک تحول عظیم از صفر تا صد امور اجرایی و نظارتی میکند. باتوجه به مشکلات عدیدهای که بخش نیرو را در حوزههای آب و برق به تسخیر خود درآورده وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم برنامه خود را روی میز این وزارتخانه قرارداده است.
دراین راستا، لازم است وزارت نیرو با تمرکز بر انجام مطلوب امور حاکمیتی و کاهش تصدیگری، به گونهای نسبت به ایجاد زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری اقدام کند تا انجام فعالیتهای تصدی با محوریت بخش خصوصی صورت پذیرد.
بهبود محیط کسب و کار و گسترش و تسهیل حضور بخش خصوصی و تعاونی در فعالیتهای صنعت آب و برق؛ گسترش و ارتقای سطح پژوهش، فناوری و نوآوری با تأکید بر تقویت توان ساخت داخل. از جمله اهداف کلان ترسیم شده برای وزارت نیرو با فرماندهی جدید بیطرف است که برای دستیابی به آن راهبردهایی را نیز در نظر گرفتهاند.
این امر از دید نمایندگان مجلس پنهان نمانده است به درستی این امر اذعان دارند که وی با توجه به سوابق کاری در وزارت نیرو، به خوبی با نقاط ضعف و قوت این وزارتخانه آشنا است و به راحتی میتواند با دیگر وزارتخانهها و بخش خصوصی ارتباط برقرار کند و بسیاری از مشکلاتی را که از این بابت وجود دارد، حل کند.
اسدا…قرهخانی با تأیید این موضوع و با اشاره به اهمیت موضوع جذب سرمایهگذار در صنعت آب و برق به ایلنا گفت: با توجه به اینکه وزارت نیرو امکان سرمایهگذاری ندارد برای تولید برق نیاز به تعامل با بخش خصوصی برای جذب سرمایه داخلی و خارجی داریم که در این راستا باید رایزنی و چانهزنیهای لازم از طریق وزارت اقتصاد، سازمان مدیریت و برنامهریزی، صندوق توسعه ملی و بانکها صورت گیرد تا تسهیلات لازم فراهم شود.
وی پرداخت مطالبات بخش خصوصی را از ملزومات توسعه صنعت نیروگاهی کشور عنوان کرد و گفت: اکنون نیروگاهها رقم بالایی از وزارت نیرو طلبکارند و امکان توسعه و سرمایهگذاری مجدد ندارند زیرا به دلیل بدهی بالا در بلکلیست بانکها قرار گرفتهاند بنابراین باید نسبت به پرداخت مطالبات این بخش برای رونق در بخش نیروگاهی اقدام شود.
بهرهگیری مؤثر از ظرفیتها و ابزارهای نوین بازارهای مالی و سرمایه به منظور تأمین منابع مالی مورد نیاز -جهتدهی منابع عمومی برای تسهیل تأمین منابع مالی و پوشش ریسک سرمایهگذاری بخش خصوصی، سرمایهگذاری در فعالیتهای خاص (آب روستایی و…).- گسترش بازار رقابتی و اصلاح ساختار تعرفهها به منظور استمرار ارایه خدمات و تقویت اقتصاد آب و برق با رعایت ملاحظات اقشار آسیبپذیر و… مشت نمونه خروارها مواردی است که در پیش روی صنعت آب و برق کشور قرار گرفته است.
اما دستیابی به این امور مستلزم جذاب کردن بازارهای تولیدی و صادراتی، تشویق سرمایهگذاران داخلی برای رجوع دوباره به بخشهای صنعتی، پرداخت مطالبات پیمانکاران و مشاوران، تسهیل امور در عرضه و ارایه تسهیلات بانکی و مالی به سازندگان و تولیدکنندگان و مسایلی از این قبیل که سد عظیمی را مقابل سرمایهگذاران داخلی حائل کرده است؛ میباشد. پروسهای که با طی کردن فرازونشیبهای بسیار در سالهای گذشته نتوانسته است آنچنان که باید و شاید موفقیت چشمگیری را از آن خود کند.
حال با ورود وزرای جدید به کابینه دولت دوازدهم انتظار میرود در بخشهایی که رگههایی از ضعف و نقصان دیده میشود، با لیدرهای تازه نفس و خوش فکر وارد فازهای جدیدی از اجرای پروژههای کلان کند.
در این میان، انباشت حجم بدهیهای صنعت برق به تولیدکنندگان بخش خصوصی برق، پیمانکاران و تولیدکنندگان تجهیزات و بانکها به میزان بیش از ۳۰هزار میلیارد تومان یکی از همان مشکلات دانهدرشتی است که این بخش را در مضیقه قرارداده است. وزیر پیشنهادی نیرو نیز با دریافتن این مهم تصمیم به فیصله دادن این سناریوی دنبالهدار بدهیها گرفته است.
حمایت از سازندگان تجهیزات و پیمانکاران داخلی و توسعه تحقیق و فناوری به منظور ایجاد و رشد رقابتپذیری در عرصه جهانی نیز یکی از ملزومات دیگر در راستای ساماندهی و حمایت از وضعیت پیمانکاران، تولیدکنندگان و مشاوران در این بخش است.
حبیبا…بیطرف با تأکید بر اینکه مهمترین چالش وزارت نیرو در تعادلبخشی به وضعیت مالی بنگاههای آب و برق یعنی اقتصاد آب و برق است، گفت: تلاش خواهم کرد میزان بدهی وزارت نیرو به پیمانکاران آب و برق را کاهش دهم.
حبیبا…بیطرف در خصوص اینکه یکی از چالشهای اصلی وزارت نیرو، میزان بدهی بالا به پیمانکاران و اقتصاد آب و برق است آیا برای این دو موضوع مهم برنامه خاصی خواهد داشت گفت: مهمترین چالش وزارت نیرو در تعادلبخشی به وضعیت مالی بنگاههای آب و برق یا همان اصلاح اقتصاد آب و برق است
وی دراین خصوص به فارس گفت: برای حل این چالش راهکارهای مختلفی در ذهن دارم و طبیعتاً این را با مجموعههای مدیران و متخصصان بخشهای آب و برق و هم با صاحبنظران اقتصادی کشور در حوزه تعرفهها و دستگاههای ذیربط مثل وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه و هیأت وزیران مطرح خواهم کرد.
بیطرف تأکید کرد: بنابراین خوشبین هستم که بتوانیم راهکارهایی را پیدا کنیم و آن را عملیاتی کنیم بهطوری که ابتدا مشکل بنگاههای آب و برق تعدیل و سپس حل شود، چرا که به یکباره نمیتوان این مشکل را حل کرد.
وزیر پیشنهادی نیرو ادامه داد: اگر این معضل و چالش حل نشود خدمات بنگاهها در بخش آب و برق افت کیفی و کمی خواهد داشت؛ بنابراین یک اراده ملی است که این موضوع حل شود اما نیازمند راهکارهای مختلف و مناسب است.
بیطرف در پاسخ به این سؤال که آیا پیمانکاران آب و برق میتوانند امیدوار باشند که وزارت نیرو طلبهای آنها را که گفته میشود بالغ بر ۳۰هزار میلیارد تومان است پرداخت خواهد کرد، گفت: میتوانم به عنوان وزیر پیشنهادی و ستاد وزارت نیرو بگویم که بیوقفه تلاش خواهیم کرد که این موضوع و مشکل مرتفع شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.