فساد سنوات گذشته سازمان تأمین اجتماعی به دلیل نداشتن بودجه مصوب اتفاق میافتاد عضو هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی گفت: فساد و تخلف در سازمان تأمین اجتماعی قبل از سال٩٢در سایه نداشتن بودجه مصوب و عدم رسیدگی به موقع صورتهای مالی رخ میداد . به گزارش ایرنا، محسنسرخو افزود: بهطور مثال بودجه سال٩٢در ماه هشتم […]
فساد سنوات گذشته سازمان تأمین اجتماعی به دلیل نداشتن بودجه مصوب اتفاق میافتاد
عضو هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی گفت: فساد و تخلف در سازمان تأمین اجتماعی قبل از سال٩٢در سایه نداشتن بودجه مصوب و عدم رسیدگی به موقع صورتهای مالی رخ میداد .
به گزارش ایرنا، محسنسرخو افزود: بهطور مثال بودجه سال٩٢در ماه هشتم همان سال مصوب شد، طبیعی است سازمانی که بدون بودجه مصوب فعالیت میکند درون این فعالیت تخلف و فساد هم اتفاق میافتد. در حالیکه از سال٩٣به بعد همه ساله از ابتدای سال بودجه مصوب داشتیم.
وی با اشاره به عملکرد سازمان تأمین اجتماعی از سالهای ۹۲ تا ۹۶ گفت: بهطورکلی تحولاتی که از نیمه دوم سال۹۲ تاکنون در سازمان تأمین صورت گرفته به چند بخش تقسیمبندی میشود .
وی اظهارداشت: یکی از مواردی که اعضای هیأت مدیره جدید پس از استقرار با آن مواجه شد تنشها و چالشهای موجود پیرامون گزارش تحقیق و تفحص و گزارشهای سازمان بازرسی کل کشور از سازمان تأمیناجتماعی در حوزههای مختلف نظیر شستا و حوزههای درمانی و بیمهای و تخلفات انجام شده در این حوزهها بود.
وی تصریحکرد: بر همین اساس و در نخستین گام، حل مسایل به صورت فرایندی و نه موردی از سوی هیأت مدیره سازمان مورد تأکید قرار گرفت .
**برگزاری به موقع مجامع شرکتها و سازمان
سرخو افزود: برگزاری به موقع مجامع شرکتها و سازمان و تهیه صورتهای مالی از جمله اقدامات بسیار خوبی است که در این دوره صورت گرفت .
عضو هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که از سوی هیأت مدیره جدید و مدیرعامل سازمان انجام گرفت پیگیریهای بعد از تشکیل مجامع در خصوص تخلفات مربوط به گزارشات تحقیق و تفحص، گزارشهای بازرسیهای کل کشور از سوی حوزه حقوقی سازمان و حقوقی شرکتها بود که در این رابطه اقدامات بسیار مؤثری صورت گرفت و به نتایج خوبی هم منجر شده است.
البته باید یادآور شد که در برخی از زمینهها روند رسیدگی پروندهها در دستگاه قضایی طولانی است و به سرعت نمیتوان از آن نتیجه گرفت .
**اصلاح اساسی در نظام بودجه ریزی سازمان تأمین اجتماعی
سرخو به یکی دیگر از اقدامات هیأت مدیره در سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: اصلاح اساسی در نظام بودجهریزی سازمان و اصلاح برخی آییننامهها از جمله آییننامه پرداخت انگیزشی از دیگر مواردی است که به نظاممند شدن آن کمک کرد.
وی در خصوص تدوین چارچوب مدون برای فعالیتهای عمرانی یادآورشد: حدود ۷۰۰ میلیارد تومان از بودجه سازمان در سال به فعالیتهای عمرانی این سازمان اختصاص مییابد که در همین رابطه خوشبختانه آییننامهای تدوین و کمیتههای این ساختار شکل گرفت.
وی افزود: ۴ کمیته در شورای عالی فنی عمرانی تشکیل شده که همه پروژههای تکلیفی سازمان اعم از بخش رفاهی، بیمهای، درمانی و یا سرمایهگذاری که در قالب تکلیفی است در این شورا مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی تصریحکرد: از این طریق نظارت حوزههای بهرهبردار بر پروژههای عمرانی تحقق مییابد علاوه بر این با تسری این بهرهبرداری به استانها دخالت مدیران استانی از این حوزهها با یک تعریف مشخصی نیز شکل میگیرد.
**اصلاحات متعدد در فرایندهای درمان و بیمهای
وی افزود: هیأت مدیره اصلاحات متعددی را به منظور چابکسازی فعالیتها در فرایندهای درمان و بیمهای انجام داد که میتوان به مواردی نظیر تفویض اختیار به مدیرعامل سازمان برای انجام مباحث اجرایی و جاری و نیز تفویض اختیار به مدیران استانی از سوی مدیرعامل و سیاستگذاری در حوزه هیأت مدیره اشاره کرد.
**تدوین و تصویب برنامه استراتژیک سازمان
سرخو به تدوین و تصویب برنامه استراتژیک سازمان بعد از سال ۹۲پرداخت و گفت: تدوین و تصویب برنامه عملیاتی و استراتژیک سازمان متناسب با بودجه عملیاتی که بهتدریج از سال ۹۳ در بودجه اضافه شد یکی از مهمترین برنامههایی بود که هیأت مدیره اهتمام لازم را برآن داشت.
** اصلاح آییننامههای مالی معاملاتی بسیاری از شرکتها
وی تصریحکرد: همچنین آییننامههای مالی معاملاتی بسیاری از شرکتها با هدف جلوگیری از تخلفات احتمالی و اصلاح ساختار و فرایند معاملات تدوین شد که هماکنون این آییننامهها تبدیل به فرمتهای مشخص شده است.
**افزایش مستمریها همه ساله متناسب با تورم
عضو هیأت مدیره تأمین اجتماعی افزایش یکی از سیاستهای سازمان را متناسب کردن مستمریها با نرخ تورم دانست و توضیح داد: با توجه به اینکه در این سالها(۹۲ تا ۹۶) رکود قابل توجهی داشتیم و فشارهای اقتصادی زیادی وجود داشت و این در حالی است که درآمد سازمان تأمین اجتماعی وابسته به رونق اقتصادی است اما توانست این تناسب را ایجاد کند.
وی ادامهداد: به عبارت دیگر هر اندازه رشد و رونق اقتصادی وجود داشته باشد و اشتغال افزایش یابد سازمان هم درآمدش افزایش مییابد.
وی افزود: در این سالها با اینکه مشکلات زیادی برای کسب درآمد داشتیم و حوزه بیمهای فشار زیادی را تحمل کرد اما علیرغم این موضوع، متناسب با تورم حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان را افزایش دادیم .بهطوریکه بعد از ۴ سال حدود ۱۰۰ درصد نسبت به سالهای ۹۲تا۹۶ مستمری، مستمریبگیران افزایش یافته است .
سرخو افزود: علاوه بر این با اقدامات خوبی که در بخش IT سازمان صورت گرفت پرداختهای غیرحق یا پرداختهایی که بهطور مثال نباید صورت میگرفت، بهویژه در حوزه بیمه بیکاری و یا سایر حوزهها جلوگیری شد که خوشبختانه با این اقدام مثبت صندوق بیمه بیکاری از حالت زیانده و منفی خارج شد.
** توسعه پوشش بیمهای برای داروهای گران قیمت بهویژه بیماریهای صعبالعلاج
سرخو به یکی از اقدامات مؤثر سازمان تأمیناجتماعی در زمینه توسعه پوشش بیمهای برای داروهای گرانقیمت بهویژه بیماریهای صعبالعلاج و برای کارگران و افرادی که دارای دستمزدهای متوسط و پایین جامعه هستند اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات بسیار مؤثر سازمان تأمیناجتماعی توسعه پوشش بیمهای برای داروهای گرانقیمت بهویژه بیماریهای صعبالعلاج ویژه کارگران و افراد دارای دستمزدهای متوسط و پایین جامعه است. این اقدام به اهتمام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفته است و اگر صندوق تأمیناجتماعی در این خصوص پشتیبانی و اقدام نمیکرد، اجرای آن غیرممکن بود .
وی تأکیدکرد: بهطور کلی بار مالی این تصمیم و اجرای آن را سازمان تأمین اجتماعی با تمام مشکلات به دوش گرفت. بهطور یقین هدف از این کار نیز کم کردن از درد و رنج خانوادههایی است که دارای بیماران صعبالعلاج هستند .
سرخو به مهمترین سرفصلهای وظایف و تکالیف هیأت مدیره سازمان در طی ۴ سال گذشته پرداخت و گفت: هیأت مدیره سازمان تلاش کرد که خود را از فعالیتهای اجرایی سازمان کاملاً به دور نگه دارد و فقط در چارچوب وظایف و تکالیف خود انجام وظیفه نماید .
وی یادآور شد: به همین لحاظ وجوه خارج از شمول و اعتبارات غیرشمول که در اختیار هیأت مدیره بود از نخستین نشستهای هیأت مدیره در سال ۹۲ لغو شد و هیأت مدیره مصوب کرد که چنین وجوهی نباید در اختیار داشته باشد .
**توسعه فعالیتهای عمرانی و کاهش هزینه فعالیتهای عمرانی در سطح کشور
سرخو توسعه فعالیتهای عمرانی و کاهش هزینه فعالیتهای عمرانی در سطح کشور را یکی از شاخصهایی برشمرد که در سالهای ۹۲تا۹۶ به آن توجه شده و در همین زمینه گفت: امیدواریم پس از بهرهبرداری از این پروژهها و پس از اقدامات اصلاحی که در خصوص ساختار اقتصادی سازمان صورت گیرد، واگذاری بخشهای اقتصادی سازمان و شستا انجام شود.
وی ابراز امیدواری کرد که این موضوع هرچه سریعتر اجرایی و عملیاتی شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.