عضو شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران گفت: نوسان درآمد نفت در بازار جهانی خطر کسری بودجه را تهدید میکند، لذا بهتر بود دولت منابع بودجه را براساس سایر درآمدها از جمله درآمدهای مالیاتی پیشبینی میکرد. غلامحسین دوانی در گفتوگو با خبرآنلاین، گفت: کاهش بهای نفت برای کشورهای تولیدکننده نفت اثرات زیانآوری دارد و […]
عضو شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران گفت: نوسان درآمد نفت در بازار جهانی خطر کسری بودجه را تهدید میکند، لذا بهتر بود دولت منابع بودجه را براساس سایر درآمدها از جمله درآمدهای مالیاتی پیشبینی میکرد.
غلامحسین دوانی در گفتوگو با خبرآنلاین، گفت: کاهش بهای نفت برای کشورهای تولیدکننده نفت اثرات زیانآوری دارد و کشورمان که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت است با کاهش قیمت نفت دچار مشکلات زیادی خواهد. بزرگترین مشکل کاهش درآمدهای نفتی، کسری بودجه دولت است. کسری بودجه باعث میشود دولت از فعالیتهای اقتصادی خود کم کرده و پروژههای عمرانی با تأخیر انجام شود.
وی افزود: البته بخشی از این کسری بودجه میراثی است که با وجود درآمدهای درخشان نفت ۱۳۰ دلاری از دولت دهم به دولت یازدهم منتقل شده است. با وجود کسری بودجه به ارث رسیده، کاهش درآمدهای نفتی هم همراه با کسری بودجه مشکلات را دو چندان میکند.
عضو شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران با بیان اینکه بخش عظیمی از بودجه کشور از درآمد حاصل از فروش نفت تأمین میشود، تصریحکرد: بنابراین هرگونه کاهش قیمت نفت زیر قیمت برآوردی دولت باعث میشود بودجه با کسری مواجه شود. دولت نرخ هر بشکه نفت را ۴۰ دلار در بودجه در نظر گرفته است که این ارقام نسبت به بهای واقعی نفت در بازار جهانی فاصله دارد و ممکن است از نظر درآمدی دولت را با مشکل تأمین منابع روبهرو کند. لذا بازار نفت بازار پایداری نیست، عملاً بودجه سال آینده دچار کسری خواهد بود.
دوانی تأکید کرد: دولت میبایست با افزایش پایه مالیاتی نسبت به افزایش درآمدهای مالیاتی اقدام کند، در غیراینصورت دچار مشکلات خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.