خرید تضمینی آب تولیدی از بخش خصوصی

خرید تضمینی آب تولیدی از بخش خصوصی معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: وزارت نیرو آب تولیدی بخش خصوصی را به صورت تضمینی خریداری می‌کند و هر سال ۴ تا ۵ میلیارد ریال صرف این حوزه می‌کند. به گزارش ایرنا، رحیم‌میدانی در بازدید از پروژه ملی مجتمع آبرسانی فجر گنبدکاووس در روستای مرزی کرند […]

خرید تضمینی آب تولیدی از بخش خصوصی

معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: وزارت نیرو آب تولیدی بخش خصوصی را به صورت تضمینی خریداری می‌کند و هر سال ۴ تا ۵ میلیارد ریال صرف این حوزه می‌کند.

به گزارش ایرنا، رحیم‌میدانی در بازدید از پروژه ملی مجتمع آبرسانی فجر گنبدکاووس در روستای مرزی کرند این شهرستان واقع در شمال شرق گلستان، اظهارداشت: علاوه بر این قرار است از محل ماده ۱۰ و ۱۲ سازمان برنامه و بودجه مبلغ ۴ هزار و ۹۰۰ ریال به حوزه آب شرب شهری و روستایی و تجهیز ناوگان آبرسانی سیار اختصاص یابد که ۷۰۰ میلیارد ریال آن صرف تجهیز ناوگان آبرسانی سیار می‌شود.

وی با بیان این‌که در دولت یازدهم در مجموع به ۵۵۰۰ روستا آبرسانی یا آب مطمئن آن تأمین شد، گفت: با آبرسانی به این تعداد روستا حدود ۴ میلیون نفر از آب شرب مطمئن بهره‌مند شد.

میدانی اضافه‌کرد: در دولت یازدهم توجه ویژه‌ای به حوزه آب روستایی شد در حالی که خط اعتباری این بخش در ابتدای دولت صفر بود، اما فقط در سال گذشته ۱۵ هزار میلیارد ریال اختصاص یافت.

وی همچنین به طرح‌های نیمه تمام حوزه آبرسانی و سدهای در دست احداث اشاره کرد و گفت که هم‌اکنون ۷۰۰ طرح با نیاز مالی ۲۵۰۰ هزار میلیارد ریال وجود دارد.

معاون وزیر نیرو در ادامه با اشاره به مشکلات کمبود منابع آبی زیر زمینی به دلیل کاهش بارش‌ها، افزایش دما، برداشت‌های بی‌رویه و توسعه کشت‌هایی با نیاز آبی بالا که درسال‌های اخیر شدت یافته است، افزود: مشکلات آب در حوزه روستایی شدید تر است و هم‌اکنون به حدود ۵ هزار روستا با تانکر آبرسانی می‌شود.

میدانی با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف آب یادآورشد: درصورتی که رویه فعلی برداشت از منابع آبی ادامه یابد در آینده نه چندان دور کشور با تهدید جدی مواجه می‌شود.

وی تصریح‌کرد: برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبی زیرزمینی سبب نشست ۴۰ سانتی‌متری زمین در دشت‌های تهران و کرج و ایجاد ترک‌های عمیق در اراضی استان فارس شده است.

معاون وزیر نیرو همچنین به طرح مجتمع آبرسانی فجر گنبدکاووس اشاره کرد و گفت: این طرح برای تکمیل به نرخ امسال ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

 

به گفته وی؛ با توجه به اعتبار بالای مورد نیاز و نیز ضرورت تکمیل سد نرماب چهل‌چای (مینودشت)، برای کوتاه‌مدت طرح آب‌شیرین‌کن با مشارکت ۷۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی راه‌اندازی می‌شود.