هدفگذاری دستیابی به سالیانه ۹۷۰ هزار شغل در برنامه ششم

هدفگذاری دستیابی به سالیانه ۹۷۰ هزار شغل در برنامه ششم نماینده گرمسار و عضو هیأت رییسه مجلس‌شورای‌اسلامی، گفت: دولت و مجلس در برنامه ششم به دنبال ایجاد سالیانه ۹۷۰ هزار شغل هستند و برای تحقق این مهم سهم هر بخش و دستگاه مشخص شده است. به گزارش ایرنا، غلامرضاکاتب افزود: برای دستیابی به این هدف، […]

هدفگذاری دستیابی به سالیانه ۹۷۰ هزار شغل در برنامه ششم

نماینده گرمسار و عضو هیأت رییسه مجلس‌شورای‌اسلامی، گفت: دولت و مجلس در برنامه ششم به دنبال ایجاد سالیانه ۹۷۰ هزار شغل هستند و برای تحقق این مهم سهم هر بخش و دستگاه مشخص شده است.

به گزارش ایرنا، غلامرضاکاتب افزود: برای دستیابی به این هدف، ابتدا باید هزینه‌های بنگاه‌های کوچک را کاهش دهیم.

به گفته این نماینده مجلس، مطالعات و پژوهش‌ها در ۱۰۴ کشور جهان نشان داده صنایع کوچک و متوسط بیش‌ترین سهم را در ایجاد اشتغال داشته‌اند.

وی ادامه‌داد: این در شرایطی است که بهره‌وری این صنایع نسبت به صنایع بزرگ کم‌تر بوده، اما اشتغال‌زایی بیش‌تری به ثبت رسانده‌اند.

این نماینده مجلس خاطرنشان‌کرد: در شرایط رکود، بنگاه‌های کوچک بیش از بنگاه‌های بزرگ آسیب‌پذیر نشان داده‌اند، این در حالی است که در شرایط اقتصاد مقاومتی انتظار می‌رود کم‌تر آسیب ببینند.

کاتب تصریح‌کرد: با وجود قانون رفع موانع تولید و نگاشته شدن برنامه ششم توسعه، اما شاخص فضای کسب و کار در ۴ سال گذشته بدتر شد و از ۶۳ در ابتدای دولت یازدهم، به ۸۷ رسید؛ این در حالی است که شاخص قدرت رقابت‌پذیری در ۴ سال گذشته با بهبود نسبی از ۸۲ به ۷۶ در بین ۱۳۸ کشور جهان کاهش یافت.

نماینده گرمسار با بیان این‌که افزایش قیمت ارایه خدمات به تولیدکنندگان به نفع اقتصاد کشور نیست، تأکیدکرد: در بنگاه‌های کوچک و متوسط باید هزینه‌های اولیه تهیه زمین و تأمین خدمات را به هر شکلی کاهش دهیم و در تلاش هستیم تا بخشی از ارزش افزوده تولید این بنگاه‌ها را برای تأمین خدمات مورد نیازشان تخصیص دهیم.

وی همچنین با اشاره به تلاش‌ها برای ارتقای سهم سرمایه در گردش بنگاه‌های کوچک به ۴۰ درصد، بیان‌داشت: امروز یکی از چالش‌های اساسی کشور، سیستم و ساختار بانکی است؛ سیستم بانکی باید متناسب با کاهش تورم، نرخ سود تسهیلات را کاهش دهد و بجای سود محوری، تولیدمحور و بنگاه‌محور باشد.

 

عضو هیأت رییسه مجلس‌شورای‌اسلامی خاطرنشان‌کرد: پیش‌بینی شده صندوق توسعه ملی ۱۰ درصد ورودی منابع خود را فقط برای توسعه سرمایه‌گذاری تعاونی‌ها و بنگاه‌های کوچک و متوسط اختصاص دهد.