با تقلبهای شیر آشنا شوید یک کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو با اشاره به اینکه روشهای زیادی برای تشخیص تقلب در شیر شناسایی شده است، تعدادی از این روشها را به منظور آشنایی بیشتر تشریح کرد. به گزارش سلامتنیوز، یعقوبی، کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو به تعریف شیر اشاره کرد و […]
با تقلبهای شیر آشنا شوید
یک کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو با اشاره به اینکه روشهای زیادی برای تشخیص تقلب در شیر شناسایی شده است، تعدادی از این روشها را به منظور آشنایی بیشتر تشریح کرد.
به گزارش سلامتنیوز، یعقوبی، کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو به تعریف شیر اشاره کرد و اظهارداشت: شیر محصولی است که از غدد پستانی گاو ماده شیرده، چند روز بعد از زایش خارج میشود، مشروط بر اینکه آن گاو سالم باشد، تغذیه آن مناسب باشد، چیزی به شیر اضافه یا کم نشده باشد و حاوی آغوز یا کلسترول نباشد.
وی افزود: بعضی افراد سودجو، برخی مواد میکروبکش، آب اکسیژنه و یا جوششیرین و… را به شیر اضافه میکنند تا بار میکروبی شیر را پایین بیاورند و شیرشان را به شاخصهای دریافت نزدیک کنند.
یعقوبی با بیان اینکه دامداریهای صنعتی کمتر اقدام به تقلب میکنند و بیشتر شیرجمعکنها و دلالهای شیر این تقلبها را انجام میدهند، اظهارکرد: بیشتر شیرهایی که توسط مسؤولان برگشت داده میشود توسط دلالان با قیمت پایین خریداری میشود و آنها با اضافه کردن جوش شیرین و… بار میکروبی آن را بهطور مصنوعی پایین میآورند و آن را با قیمتهای بالاتر میفروشند.
وی افزود: در حال حاضر روشهای زیادی برای مشخص شدن تقلب وجود دارد، مثلاً اگر کسی به شیر جوششیرین اضافه کند با تست جوش، میشود متوجه شد و اگر از ترکیبات سوءاستفاده کنند، باعث بالا رفتن نقطه انجماد شیر میشود. البته شناسایی برخی از تقلبها دشوار است. چون در حال حاضر تقلبهای مضاعف و گاهی بیشتر صورت میگیرد. طوری که گاهی حتی با تست جوش نمیشود وجود جوششیرین را تشخیص داد.
مدرس این دوره آموزشی به عنوان پیشنهاد گفت: به نظر میرسد بهتر است که مسؤولان بهداشت و اداره استاندارد در این ارتباط قانونی وضع کنند که به مسؤولان صنایعغذایی در صنایع و ایستگاههای جمعآوری شیر اجازه دهند تا در صورت فاسد بودن، شیر معدوم شود زیرا در اغلب شیرهای برگشتی تقلبهای گوناگون انجام میشود که تشخیص این تقلبها دشوار و گاهی ناممکن است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.