معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیطزیست بهرهبرداری و اکتشاف معدنی داخل پارکهای ملی ممنوع است معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: توافق و تفاهم کلی میان سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت که تا به امروز نیز رعایت شده است، بر عدم صدور مجوز هر نوع […]
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیطزیست
بهرهبرداری و اکتشاف معدنی داخل پارکهای ملی ممنوع است
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: توافق و تفاهم کلی میان سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت که تا به امروز نیز رعایت شده است، بر عدم صدور مجوز هر نوع بهرهبرداری و اکتشاف برای هر نوع ماده معدنی در داخل پارکهای ملی و آثار طبیعی ملی بعد از اعلام حفاظت این مناطق است.
به گزارش مناقصهمزایده از پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیطزیست، فرهاددبیری در خصوص اختلاف نظرهای موجود میان سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به خسارت طبیعت ایران از بهرهبرداری و فعالیت ناپایدار و غیراصولی معادن گفت: مخالفت این سازمان با بهرهبرداری معادن در داخل مناطق تحت مدیریت خود منجر به اختلافنظرهایی میان سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت شده است.
وی در ادامه اظهار کرد: طبق قانون مدیریت بهسازی محیطزیست، برداشت مواد معدنی اعم از صدور پروانههای اکتشاف یا بهرهبرداری داخل مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست با اجازه شورای عالی حفاظت محیطزیست امکانپذیر است.
وی افزود: به دلیل آنکه تشکیل جلسات شورای عالی محیطزیست دائمی نیست و به صورت محدود و سالی یکبار هست همچنین با توجه به تعداد زیاد درخواستهای بهرهبرداری از معادن داخل مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست، شورای عالی محیطزیست در این زمینه به دو دستگاه مرتبط سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت تفویض اختیار کرد.
عدم صدور مجوز بهرهبرداری و اکتشاف معدنی پارکهای ملی و آثار طبیعی ملی
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه براساس همین تفویض اختیار دو دستگاه سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت همواره در ارتباط با برداشت یا بهرهبرداری و صدور پروانه اکتشاف و بهرهبرداری از معادن مذاکراتی داشتند، اظهار کرد: توافق و تفاهم کلی میان دو دستگاه که تا به امروز نیز رعایت شده است، بر عدم صدور مجوز هر نوع بهرهبرداری و اکتشاف برای هر نوع ماده معدنی در داخل پارکهای ملی و آثار طبیعی ملی بعد از اعلام حفاظت این مناطق است.
وی در خصوص فعالیت برخی از معادن داخل پارکهای ملی و آثار طبیعی ملی، یادآوری کرد: ممکن است برای فعالیت اکتشاف یا بهرهبرداری از معدنی در منطقهای پیش از اعلام آن منطقه به عنوان پارک ملی و یا اثر طبیعی ملی از سوی شورای عالی محیطزیست، پروانه صادر شده باشد، در این صورت پس از اتمام مدت پروانه، طبق آییننامه، پروانه تمدید یا تجدید نمیشود.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست در خصوص شرایط صدور پروانه بهرهبرداری یا اکتشاف معدن داخل پناهگاههای حیات وحش و مناطق حفاظت شده اظهار کرد: در خصوص این مناطق نیز با توجه به وضعیت منطقه و جانمایی معدن در منطقه، تصمیمگیری میشود. بهطور مثال شرایط معدنی که داخل محدوده امن منطقه قرار گرفته با شرایط معدنی در مرز یا گوشه منطقه بسیار متفاوت است البته اهمیت استراتژیک معدن نیز باید مورد توجه قرارگیرد.
دبیری اشارهای هم به سابقه توافقهای صورت گرفته میان دو دستگاه برای صدور مجوز اکتشاف یا بهرهبرداری از معادن داخل حریم مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست کرد و گفت: نخستین توافق صورت گرفته در این خصوص، مربوط به سال ۵۴ است که ۶۳ منطقه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست وجود داشت البته هنوز هم طرفین به این توافق پایبند هستند.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: در حال حاضر کارگروه تعاملی میان سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت که متشکل از معاون معدنی وزیر صنعت و معاون محیطزیست طبیعی سازمان به همراه مدیران خود است به صورت ماهیانه تشکیل جلسه میدهد و وضعیت بهرهبرداری از معادن داخل مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست را مورد بررسی قرار میدهند.
شرط دریافت مجوز ارزیابی زیستمحیطی معادن
وی ضمن تأکید بر این موضوع که در صورت وسعت زیاد معدن، صدور مجوز بهرهبرداری یا اکتشاف منوط به دریافت مجوز ارزیابی زیستمحیطی معدن از کمیته ماده۲ است، تصریح کرد: کارگروه تعاملی میان دو دستگاه مرجع تصمیمگیری در خصوص معادن کوچک داخل مناطق است.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست خاطرنشان کرد: در برخی موارد با بهرهبرداری معادن داخل مناطق مخالفت میشود و در معدود مواردی هم بنا به جمیع شرایط، موافقت صورت میپذیرد و البته در مواردی هم که هر دو طرف بر اهمیت استراتژیک مناطق خود تأکید دارند، اختلاف نظرهایی وجود دارد و همین اختلافنظرها منجر به نامهنگاری وزیر صنعت، معدن و تجارت با رییسجمهور در خصوص ۲۵ معدن واقع در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست و گلایه از ممانعت سازمان حفاظت محیطزیست از فعالیت معادن مذکور در دولت یازدهم شد.
دبیری ادامه داد: پیرو همین نامه نگاری، رییسجمهور از مشاور خود محمدعلی نجفی خواست تا بررسی موضوع و اعلام گزارش به رییسجمهوری را پیگیری کند و از همین رو مشاور رییس دولت یازدهم طی جلساتی جداگانه در سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت به بررسی موضوع، جمعبندی و ارایه گزارش پرداخت البته در آن گزارش اشاره شد که موضوع به شکل مطرح شده در نامه وزیر نبوده و سازمان حفاظت محیطزیست در نقاطی مانع فعالیت معادن شده است که امکان بهرهبرداری یا اکتشاف معدنی به لحاظ حساسیت منطقه وجود نداشته است.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست افزود: رییسجمهور پس از دریافت گزارش مشاور خود، رفع اختلافنظرها را بهکارگروه تعاملی میان دو دستگاه ارجاع دادند که همچنان جلسات برای بررسی این موضوع ادامه دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.