صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک نیازمند کمک دولت و مجلس است مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک با بیان اینکه حداکثر تا پایان سال ۹۷ ظرفیت ارایه ضمانتنامه صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک به پایان میرسد، گفت: این صندوق نیازمند کمک دولت و مجلس برای افزایش سرمایه است. به گزارش ایرنا، محمدحسین مقیسه اظهارداشت: پیشنهادهایی […]
صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک نیازمند کمک دولت و مجلس است
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک با بیان اینکه حداکثر تا پایان سال ۹۷ ظرفیت ارایه ضمانتنامه صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک به پایان میرسد، گفت: این صندوق نیازمند کمک دولت و مجلس برای افزایش سرمایه است.
به گزارش ایرنا، محمدحسین مقیسه اظهارداشت: پیشنهادهایی برای افزایش سرمایه صندوق در برنامه ششم توسعه ارایه شده، اما این پیشنهادها حذف شد.
این مقام مسؤول تأکیدکرد: صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک نیازمند ارایه کمک از سوی دولت و مجلس است تا به بهترین نحو به اجرای نقش خود در رونق تولید و خروج از رکود بپردازد.
وی ادامهداد: این در شرایطی است که در دولت دهم همه ضمانتنامههای مشتریان فقط با ارایه چک و سفته از سوی آنان ارایه شد، اما تاکنون بابت این ضمانتنامهها هیچ دریافتی نداشتهایم.
صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک یکی از ۵ صندوق زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت است که مؤسسهای حمایتی بوده و هر کجا بانکها، بخش خصوصی و … نتوانند ورود کنند، به عنوان حامی بخشهای مختلف وارد عمل خواهد شد.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک یادآوریکرد: در اکثر کشورهای پیشرفته و صنعتی جهان بیش از ۹۰ درصد اشتغال، ارزش افزوده، صادرات، نوآوری و خلاقیت در بنگاههای کوچک انجام میشود و بر این اساس اگر خواهان رشد و توسعه کشورمان هستیم باید به این واحدها اهمیت بیشتری بدهیم.
به گفته این مقام مسؤول، وظیفه صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک فقط ارایه ضمانتنامه است که برای صنایع کوچک (صنایعی که نزدیک به ۵۰ نفر پرسنل در آنها مشغول بهکار باشند) است، هرچند معتقدیم با پدیدار شدن استارتآپها و سایر واحدهایی که گاهی با کمتر از ۱۰ نفر گردش سرمایه بالایی دارند، این تعریف نیاز به بازنگری دارد.
وی با بیان اینکه صندوق مشابهی برای بنگاهها و واحدهای متوسط وجود ندارد، از ارایه پیشنهاد برای تغییر نام این صندوق به صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک و متوسط خبر داد.
مقیسه خاطرنشانکرد: این صندوق نسبت به ارایه ضمانتنامه برای تسهیلات با ارقام بالا برای صنایع کوچک به عنوان وثیقه بانکها اقدام میکند که سنتیترین مدل ارایه ضمانتنامه است.
وی ادامهداد: به دلیل مشکلات زیاد صنایع کوچک در حدود ۱۲ سال گذشته از جمله آمار بالای چکهای برگشتی و بدهیهای معوقه بهویژه در دولت دهم، بانکها دیگر قادر به ارایه خدمات اعتباری تضمینی به این بنگاهها و واحدها نبودند، به این ترتیب و در راستای حل مشکلات این واحدها از تابستان سال ۹۴ ضمانتنامههای پیمانکاری (اجرای قرارداد) به سبد محصولات این صندوق اضافه شد.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک خاطرنشانکرد: در بحث ضمانتنامههای خرید، با ارایه وثیقه به تأمینکنندگان مواد اولیه بابت وصول پولشان در ارایه مواد اولیه به واحدهای تولیدی از سوی این صندوق اطمینان خاطر داده میشود.
وی اضافهکرد: برخی قراردادها و خرید و فروشها نیازمند ارایه ضمانتنامه کارفرما و پس از آن ضمانتنامه پیش پرداخت، همچنین تضمین حسن انجام کار است که صندوق نسبت به ارایه همه این تضمینها اقدام میکند.
مقیسه گفت: یکی از اصلیترین برنامههای صندوق که در سال ۹۵ و اوایل سال ۹۶ اجرایی شد، همراه کردن همه بانکها با صندوق بود که در این زمینه اکنون بهجز بانک صادرات، با همه بانکهای دولتی و خصوصی و همه نهادهای مالی و اعتباری تحت پوشش بانک مرکزی یادداشت تفاهم همکاری امضا شده است.
وی با اشاره به آمار حدود ۳ میلیونی واحدهای صنفی در کشور که در مجموع نزدیک به ۵۰۰ هزار واحد آنها تولیدی و صنعتیاند، خاطرنشانکرد: همراه کردن هر چه بیشتر اصناف و شناساندن خدمات صندوق، یکی از اهداف اصلی ما در سال ۹۶ است.
این مقام مسؤول با اشاره به الکترونیکی شدن همه فرایندهای انجام کار در این صندوق از اردیبهشتماه گذشته، تصریحکرد: این مهم طی ۵ ماه اجرایی شده و از آن تاریخ تاکنون دیگر هیچ پروندهای به صورت فیزیکی در این صندوق پذیرش نمیشود؛ ارباب رجوعها در هر مرحله میتوانند پرونده خود را ملاحظه کنند.
افزایش ۶۶ درصدی ارایه محصولات در سال ۹۵
وی در ادامه از افزایش ۶۶ درصدی ارایه محصولات مختلف این صندوق در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۴ خبر داد و گفت: پارسال ۳۵۲ فقره ضمانتنامه به ارزش ۱۸۰۰ میلیارد ریال صادر شد.
مقیسه با اشاره به برنامهریزی برای افزایش ۱۰۰ درصدی صدور ضمانتنامه در سال ۹۶، اظهارداشت: در ۴ ماه نخست امسال در همسنجی با پارسال این مهم ۱۲۰ درصد رشد داشته است؛ بهطوری که تا پایان تیرماه ۷۷۴ میلیارد ریال ضمانتنامه صادر شده است.
وی تأکیدکرد: هنر این است که با رعایت اصول به ارایه و صدور ضمانتنامه بپردازیم تا به خسارت منجر نشده و به بحران مبدل نشود.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک با یادآوری اینکه صندوق تا ۷ برابر سرمایه خود میتواند ریسک معقول را بپذیرد، تصریحکرد: سرمایه فعلی صندوق ۱۱۰۰ میلیارد ریال است و بر این اساس تا حدود ۸ هزار میلیارد ریال توانایی ارایه ضمانتنامه وجود دارد.
وی ادامهداد: از زمان آغاز بهکار صندوق در سال ۸۳ تا پایان سال ۹۵ افزون بر ۵ هزار میلیارد ریال ضمانتنامه صادر شده، این در حالی است فقط یک چهارم این ارقام در سال ۹۵ صادر شده است.
مقیسه بیانداشت: پیشبینی شده که حداکثر تا پایان سال ۹۷ ظرفیت ارایه ضمانتنامه در صندوق پر شود و بر این اساس نیازمند افزایش سرمایه است؛ ارایه ضمانتنامهها باید با رعایت توازن پذیرش ریسک و میزان سرمایه باشد
حمایت از تولید صنایع کوچک از بندهای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که در سال ۱۳۹۲، ابلاغ شد.
پس از آن، سال ۱۳۹۵ از سوی رهبرمعظمانقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» و امسال نیز (۱۳۹۶) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» نام گرفت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.