امکان حضور خریداران حقیقی در معاملههای پتروشیمی بورس کالا مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران گفت: با مصوبه هیأت پذیرش بورس کالای ایران، امکان ورود اشخاص حقیقی در خرید محصولات پتروشیمی که در بورس کالا با مازاد عرضه روبهرو هستند، فراهم شد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از نیپنا، مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران اظهارکرد: در […]
امکان حضور خریداران حقیقی در معاملههای پتروشیمی بورس کالا
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران گفت: با مصوبه هیأت پذیرش بورس کالای ایران، امکان ورود اشخاص حقیقی در خرید محصولات پتروشیمی که در بورس کالا با مازاد عرضه روبهرو هستند، فراهم شد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از نیپنا، مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران اظهارکرد: در راستای بهبود روند معامله محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی در بورس کالای ایران، افزایش شفافیت معاملاتی، عرضه منظم و تعادل هر چه بیشتر عرضه و تقاضا، برخی محدودیتها که از سال ۱۳۸۹ تاکنون برای خریداران و مصرفکنندگان خرد حقیقی جهت خرید محصولات و فرآوردههای عرضه شده در این بازار اعمال شده بود، به تدریج با توجه به شرایط بازار حذف خواهد شد.
حامدسلطانینژاد تصریحکرد: با توجه به این که در خصوص برخی کالاها در بورس کالا مازاد عرضه وجود دارد، با مصوبه هیأت پذیرش بورس کالای ایران تصمیم بر این شد تا خریداران حقیقی محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی که اطلاعاتشان در سایت بهینیاب ثبت نشده و سهمیهای برای آنها لحاظ نمیشود، ولی مصرفکننده محصولات عرضه شده در بورس کالا هستند نیز بتوانند از کانال رینگ پتروشیمی بورس کالا نیاز مصرفی خود را تأمین کنند.
سلطانینژاد افزود: در گام اول در عرضههایی که در روزهای غیر بهینیابی انجام میشود خریداران حقیقی میتوانند اقدام به ثبت سفارش و خرید محصول نمایند.
مدیرعامل بورس کالای ایران ادامهداد: افزون بر این موارد، مقرر شده در مورد کالاهایی مثل گوگرد و برخی فرآوردههای نفتی نیز محدودیتهای خرید برداشته شده و امکان حضور حقیقیها به عنوان متقاضیان این کالاها فراهم شود.
براساس اعلام بورس کالای ایران، وی با بیان این که تاکنون مجوز حضور خریداران در تالار پتروشیمی، تأیید آنها در سامانه بهینیاب بود، گفت: این امر به دلیل رسیدن مواد اولیه به مصرفکنندگان مورد تأیید بوده است، اما در این بین اشخاص حقیقی امکان حضور در معاملات تالار پتروشیمی را پیدا نمیکردند که این امر بر روند کشف واقعی قیمتها در تقابل عرضه و تقاضای آزادانه بیتأثیر نبود. به این ترتیب با توجه به شرایط بازار و براساس آخرین تصمیمات اتخاذ شده، مقرر شد تا امکان حضور حقیقیها در معاملات محصولات پتروشیمی برای خرید آن دسته از کالاهایی که با مازاد عرضه مواجه هستیم، فراهم شود.
وی افزود: برداشته شدن این محدودیت از معاملات بورس کالا در شرایطی است که طی ماههای گذشته نیز شاهد رفع برخی محدودیتهای دیگر از جمله حذف یا افزایش سقف قیمت، افزایش سقف سهمیه خرید محصولات براساس شرایط بازار و … بودهایم تا روند معاملات بورس کالا روز به روز به سمت خروج از هرگونه محدودیت و آزادی کامل ولی تحت نظارت حرکت کند.
به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران، حذف این قبیل محدودیتها در بازار پتروشیمی در راستای همکاری و تعامل هر چه بیشتر این مجموعه با فعالان صنعت پتروشیمی است تا با کمک به این صنعت و فعالان آن، اقتصاد کشور نیز به سمت شفافیت هر چه بیشتر حرکت کند.
سلطانینژاد اظهارکرد: جلوگیری از نوسانات کاذب قیمت محصولات با ایجاد شفافیت و روابط منطقی میان عرضه و تقاضا، استقرار یک سیستم قیمتگذاری شفاف و اجرایی و ناظر بر حسن انجام تعهدات طرفین، شکلگیری سیستم یکپارچه جمعآوری اطلاعات و آمار به منظور پردازش و تحلیل آمارهای تولید، واردات، صادرات و مصرف در جهت اطلاعرسانی به بازار، هماهنگی میان بخشهای تولیدی و بازرگانی و در آخر امکان مدیریت ریسک از جمله نیازمندیهای بازار کالای کشور به خصوص بازار محصولات پتروشیمی است که همه این موارد به ذات در کارکردهای بورس کالا نهفته است.
سلطانینژاد تعامل بورس کالا و پتروشیمیها را برای توسعه رینگ داخلی و صادراتی مثبت ارزیابی کرد و در خصوص آثار ناشی از حذف محدودیتهای معاملاتی خریداران حقیقی در این حوزه گفت: هر چند وجود برخی محدودیتها طی سالهای اخیر به ویژه در خصوص حضور خریداران حقیقی در بازار محصولات پتروشیمی اعمال شد، اما در حال حاضر و طبق هماهنگیهای به عمل آمده، زمینههای لازم برای حذف آن محدودیتها برداشته شد تا ضمن برقراری شفافیت هر چه بیشتر، خریداران نیز بتوانند بدون وجود محدودیت، نیازهای مصرفی خود را از این طریق تأمین کنند که به دنبال آن عرضه و تقاضا نیز در این بازار به سمت تعادل بیشتر حرکت خواهد کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.