معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد رشد صادرات خدمات مهندسی در گرو حرفهمندسازی مهندسان معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه حرکت بهسمت حرفهایگری در ارایه خدمات مهندسی جزو اهداف اصلی وزارت راه و شهرسازی است، گفت: همانطور که ما بهعنوان یک شهروند انتظار داریم تا در هر بخشی از تخصصیترین، حرفهایترین و […]
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد
رشد صادرات خدمات مهندسی در گرو حرفهمندسازی مهندسان
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه حرکت بهسمت حرفهایگری در ارایه خدمات مهندسی جزو اهداف اصلی وزارت راه و شهرسازی است، گفت: همانطور که ما بهعنوان یک شهروند انتظار داریم تا در هر بخشی از تخصصیترین، حرفهایترین و باکیفیتترین خدمات بهرهمند شده و از افرادی باصلاحیت که قادر به تضمین خدمت ارایهشدهاند، استفاده کنیم باید در حوزه خدمات مهندسی نیز به همین شیوه عمل کنیم.
به گزارش صما، حامدمظاهریان گفت: دانشگاهها وظیفه دانشافزایی دارند و موظفند در یک زیربنایی اصولی مسایل پایهای را به متقاضیان ورود به بحث دانشگاهی آمادهسازی کنند اما در واقعیت امر این آموزشهای فاصله زیادی با واقعیت حرفهای بازار کنونی داشته و قاعدتاً آموزشهای ما باید به سمت حرفهای گری حرکت کند؛ زیرا بهواسطه حرفهایگری است که همگان منتفع خواهند شد.
مظاهریان تأکیدکرد: از آنجاییکه همگی تمایل داریم خدمات خود را بهصورت حرفهای دریافت کنیم باید در مورد ساختمان نیز با همین نگاه واردشده و در این مورد اغماضی نداشته باشیم؛ زیرا حرفهایگری به نفع مردم است. این موضوع میتواند رویکرد جدیدی در ارتقای کیفیت و حفظ جایگاه حقوق شهروندی داشته باشد.
وی با بیان اینکه حرکت بهسوی حرفهایگری در امر ارایه خدمات مهندسی جزو اهداف اصلی وزارت راه و شهرسازی است، گفت: همانطور که ما بهعنوان یک شهروند انتظار داریم تا در هر بخشی از تخصصیترین، حرفهایترین و باکیفیتترین خدمات بهرهمند شده و از افرادی باصلاحیت که قادر به تضمین خدمت ارایهشدهاند، استفاده کنیم باید در حوزه خدمات مهندسی نیز به همین شیوه عمل کنیم.
مظاهریان گفت: بههرحال آنچه باید مورد توجه جامعه مهندسی و سازمان نظاممهندسی قرار گیرد، حرفهایگری است که حرکت به سمت آن به نفع همه بهویژه مردم است، زیرا از یک سو باعث حفظ سرمایههای مردم میشود از سوی دیگر هزینهها را کاهش و کیفیت و آسایش را ارتقا میدهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه باید آموزشهای حرفهای بعد از فارغالتحصیلی پیشبینی شود، گفت: در حال حاضر در تمام جهان این نوع آموزشها در حال اجرا است؛ بنابراین ضرورت دارد یک نقشه راه در حوزه صلاحیت حرفهای و آموزش صنعت ساختمان تهیه شود. متأسفانه در کشور یک سرمایهگذاری بزرگ در حوزه صنعت ساختمان انجام میشود، بدون اینکه موضوعات آموزش و صلاحیت حرفهای آن را در نظر بگیریم.
وی در ادامه بیانداشت: در حوزه صنعت ساختمان به یک هدفگذاری آموزشی با رویکردهای جامعه هدف نیاز داریم که باید برای ارتقای کسانی که در بازار کار هستند و آموزش کسانی که متقاضی ورود به بازار کار هستند اما از صلاحیت لازم برخوردار نیستند، برنامهریزی لازم صورت گیرد.
مظاهریان در این خصوص با بیان اینکه باید به دنبال آموزشهای بعد از دانشگاه باشیم، افزود: بدون تردید آموزشهای بعد از فارغالتحصیلی نیازمند متولی خاص است که در بخش آموزشهای حرفهمندی مهندسان این امر خطیر برعهده سازمان نظاممهندسی گذاشته شده است.
این مسؤول با بیان اینکه قانون دست نظام مهندسی را در امر آموزش باز گذاشته است، گفت: بر این اساس به دنبال اجرایی دقیق طرح جامع آموزش هستیم. بههرحال سازمانهای نظاممهندسی ساختمان یکی از ارزشهای مهم در عرصه ساخت و سازند که توسط دولت ایجاد و قانونمند شدهاند. از سوی دیگر سازمانهای نظاممهندسی ساختمان، طی دو دهه فعالیت تجارب خوبی کسب کردهاند حال به نظر میرسد با اصلاحات مختصری که در روابط بین اجزای کار در سازمانهای نظاممهندسی ساختمان صورت میگیرد این سازمانها بهعنوان یک سازمان حرفهای و تخصصی بتوانند به وظایفی که قانونگذار تعیین کرده، عمل کنند
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی بابیان اینکه در این امر آموزشهای ۳ساله بعد از فارغالتحصیلی را در نظر داریم. گفت: اجرای صحیح طرح جامع آموزش میتواند ۳ سال قبل از ورود به حرفه را، معنادار کند و بعدازاین اتفاق آزمونهای مرتبط میتواند کارنامه حرفهای مناسبی برای مهندسان حاصل کند.
مظاهریان در پاسخ به این سؤال که چه تضمین و ضمانتی برای گذراندن آموزش ۳ساله وجود دارد، گفت: در برنامه پیشبینیشده مهندسان باید در کارگاه ساختمانی و شرکتهای مربوط حضور داشته و در پایان دوره آزمون مربوطه را با موفقیت به اتمام برسانند.
وی با بیان اینکه دفتر مقررات ملی ساختمان به دنبال دوره ۳ساله با دستاورد بالا است، گفت: بدون تردید دفتر مقررات ملی برنامه منظمی برای اجرا و نظارت در این حیطه دارد.
معاون مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در نهایت گفت: در تمام برنامههای توسعهای کشور هدف ما توسعه صادرات غیرنفتی و صدور خدمات فنی و مهندسی بوده است و این مورد بدون حرفهمند کردن مهندسان حاصل نمیشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.