متال بولتن با انتشار گزارشی اعلام کرد برداشته شدن تحریمهای بینالمللی علیه ایران، صادرات فلزات غیرآهنی و همچنین سرمایهگذاری خارجی در این بخش را افزایش خواهد داد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، متال بولتن در گزارش خود اعلام کرد که در […]
متال بولتن با انتشار گزارشی اعلام کرد برداشته شدن تحریمهای بینالمللی علیه ایران، صادرات فلزات غیرآهنی و همچنین سرمایهگذاری خارجی در این بخش را افزایش خواهد داد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، متال بولتن در گزارش خود اعلام کرد که در این راستا ایمیدرو برای احداث کارخانه تولید آلومینا و آلومینیم و نیروگاه مرتبط با آن تفاهمنامه همکاری با شرکت ساینو استیل(چین) امضا کرد.
ایمیدرو در گزارشی اعلام کرد که این کارخانههای تولید آلومینا و آلومینیم با سرمایهگذاری مشترک و طی یک قرارداد احداث خواهد شد و ظرفیت تولید سالانه آنها به ترتیب ۱٫۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تن خواهد بود.
همچنین شرکت آلمانی تولیدکننده مس(MKM)تفاهمنامه همکاری را با شرکت ملی صنایع مس ایران به امضا رساند که براساس این تفاهمنامه یک میلیارد یورو در پروژههای معدنی ایران از جمله تولید سنگ مس سرمایهگذاری میشود.همچنین شرکت مذکور به ایران در توسعه صنایع پایین دستی و تولید (محصولات) مس از کاتد کمک خواهد کرد و علاوه بر آن سالیانه ۷۰ هزار تن مس کاتد از شرکت ملی صنایع مس ایران خریداری خواهد کرد.
براساس تحلیل سازمان زمینشناسی امریکا (USGS)نرخ بالای تورم و کمبود سرمایهگذاری در بخش نفتگاز عواملی هستند که علاوه بر تحریمها بر این بخش تأثیرگذار بودهاند.
براساس گزارش USGS، در سال ۲۰۱۲ میزان تولید آلومینیم ایران ۲۳۰ هزار تن (به علاوه ۸۲۰ هزار تن بوکسیت) و تولید کرومیت ۴۰۰ هزار تن پیشبینی شده بود.
مس یکی دیگر از فلزات غیرآهنی ایران است که در سال ۲۰۱۲ حدود ۲۷۰ هزار تن تولید شده است در حالی که پیشبینی تولید کاتد در این سال ۲۲۵ هزار تن بود. در این سال وزن ناخالص تولید سنگ مس حدود ۳۸ میلیون تن و میزان تولید کنسانتره روی ۲۱۰ هزار تن بوده است.
در سال ۲۰۱۲، میزان تولید طلا۲هزار و ۵۰۰ کیلوگرم، وزن نا خالص تولید کنسانتره سرب ۸۰ هزار تن، کنسانتره منگنز۲۰۰ هزار تن و کنسانتره مولیبدن ۷ هزار تن بوده است.
موفقیتهای ایران
برخلاف تحریمهای اقتصادی علیه ایران و در شرایط ناهموار تجارت، ایران موفق به صادرات فلزات غیرآهنی شد. ایران در سال۲۰۱۰، به ارزش ۱۸۰٫۷ میلیون دلار مس کاتدو آلیاژ مس به اتحادیه اروپا صادر کرد که در سال ۲۰۱۲ به ۵۸٫۳ میلیون دلار رسید. در سال ۲۰۱۳ نیز ایران به ارزش ۳٫۵ میلیون دلار قراضه مس به اتحادیه اروپا صادر کرده است. در سال ۲۰۱۴ اتحادیه اروپا به ارزش ۷٫۸ میلیون دلار آلومینیم خام از ایران واردات داشته است که در سال ۲۰۱۲میزان این واردات ۲٫۱ میلیون دلار بوده است.
همچنین صادرات چشمگیری نیز به کشور ترکیه صورت گرفته است. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۴ ایران به ارزش ۱۶۵٫۳میلیون دلار صادرات مس کاتد و آلیاژ مس به خریداران ترکیه داشته است که این صادرات در سال ۲۰۱۳، ارزش این صادرات ۸۸٫۳ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۶۰ میلیون دلار بوده است. همچنین در سال ۲۰۱۴ ارزش واردات آلومینیم خام ترکیه از ایران ۱۰۷٫۳ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۳حدود۶۶٫۷ میلیون دلار بوده است.
میزان تولید مس در سال ۲۰۱۶حدود ۱۹۳ هزار تن پیشبینی میشود که پس از تأمین نیازهای داخلی کشور مابقی آن به بازارهای بینالمللی عرضه خواهد شد.
شرکت ملی صنایع مس ایران قصد دارد تا سال ۲۰۱۸میزان تولید مس سالانه را به ۴۰۰ هزار تن افزایش دهد. توافقنامه شرکت فیوز فرانسه نمونهای از افزایش تمایل شرکتهای خارجی به سرمایهگذاری در صنعت فلزات غیرآهنی ایران است.
همچنین متال بولتن در این گزارش به بیان نظرات برخی مدیران شرکتهای ایرانی در این حوزه پرداخت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.