نیازمند سالانه ۸۰۰ هزار میلیارد تومان پول برای تحقق رشد اقتصادی ۸ استاد دانشکده اقتصاد الزهرا(س) با بیان اینکه برنامه وزرای معرفی شده بیشتر کپی و حرفهای تکراری وزرای قبل است، گفت: دولت کماکان در تسخیر اقتصاد رانتی و سرمایهداری رفاقتی است. به گزارش فارس، حسینراغفر، استاد دانشکده اقتصاد الزهرا(س) در نشست خبری به منظور […]
نیازمند سالانه ۸۰۰ هزار میلیارد تومان پول برای تحقق رشد اقتصادی ۸
استاد دانشکده اقتصاد الزهرا(س) با بیان اینکه برنامه وزرای معرفی شده بیشتر کپی و حرفهای تکراری وزرای قبل است، گفت: دولت کماکان در تسخیر اقتصاد رانتی و سرمایهداری رفاقتی است.
به گزارش فارس، حسینراغفر، استاد دانشکده اقتصاد الزهرا(س) در نشست خبری به منظور ارزیابی و تبیین بایستههای توسعه علمی و کیفیت برنامههای وزرای اقتصادی با اشاره به برنامه معرفی شده از سوی وزرا، اظهار داشت: عمده آنها به گرفتاری و مشکل اساسی اقتصاد توجه نداشتند و گزارشهایی که به عنوان برنامه بیان شده حرفهای تکراری و کپی برنامههای گذشته است مثلاً برنامه وزیر صنعت کپی برنامه وزیر قبل است.
وی ادامه داد: اولین نگرانی نگرش به اقتصاد است که منبعث از ۳ گروه در ساختار قدرت یعنی قوای مجریه، مقننه و بخش خصوصی است اما آنچه قربانی میشود منافع مردم خواهد بود. دولت تسخیر شده کماکان اقتصاد رفاقتی و سرمایهداری رفاقتی را اعمال میکند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور به خاطر ائتلاف نامیمون شکلگرفته در ساختار ایران است، گفت: کارکرد اقتصاد رفاقتی منجر به ارایه وام به دوستان و آشنایان شده و فرصتی برای گروهی خاص است که یک شبه ره ۱۰۰ ساله را میروند و منجر به نابرابری و فقر در جامعه میشود که خود منشأ ناآرامی و ناامنی در جامعه است.
این اقتصاددان با بیان اینکه دولت یازدهم بیش از هر دولتی خود را نماینده بخش خصوصی میداند، یادآور شد: در دوره جدید هم خود را نشان داده که مجلس این افراد را به عنوان امین مردم در بخش عمومی تأیید میکند در حالی که در دنیای صنعتی یکی از جلوههای بارز فساد حضور افرادی در بخش عمومی است که همزمان در بخش خصوصی صاحب منافع هستند که البته دولت از آن به عنوان توفیق یاد میکند و مثال واضح آن بخش سلامت است.
به گفته راغفر گزارشها و برنامههای وزرا هیچ کدام به اصلیترین مشکلات اقتصاد کوچکترین عنایتی نداشته است و دارای سه اشکال اساسی است که اشکال اول آن است که سرمایه تجاری و مالی بر سیاستهای اقتصادی سلطه دارد یعنی صاحبان سرمایه صاحب نفوذ هستند و برنامهها را تعیین میکنند.
منابع تزریق شده به بخش بهداشت سهم دهکهای بالای جامعه شده است
به گفته این اقتصاددان از مرداد ۹۲ تا اردیبهشت سال ۹۶ که دولت یازدهم روی کار آمده است شاخص عمومی بهای کالا و خدمات ۵۶ درصد رشد کرده اما رشد بهداشت و درمان ۱۰۵ درصد بوده، در اقلام اصلی خانوار بالاترین رشد مربوط به بهداشت و درمان است. علیرغم اینکه حجم بزرگی از منابع به آن تزریق شده باز هم مردم سهم زیادی میپردازند.
استاد دانشکده اقتصاد الزهرا(س) با بیان اینکه دهک دهم مصرفی در ایران یک سوم و دو دهک بالا ۵۰ درصد مخارج و هزینه بهداشت و درمان را به خود اختصاص میدهند عنوان کرد: به خوبی این آمار نشان میدهد که منابع تزریق شده به جای آنکه برای گروههای با درآمد پایین باشد صرف دهکهای بالا شده است. سرانه تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ۸۳ به شدت کاهش یافته و سال ۹۳ برابر با همین رقم در سال ۱۳۴۷ بوده است.
وی به برنامههای وزیر صنعت پرداخت و گفت: در برنامهها به ساختارها توجه نشده و جای نگرانی دارد که تجارت، خامفروشی و معدن اولویتهای وزیر است.
راغفر با اشاره به رشد اقتصادی ۸ درصدی طبق برنامه ششم، گفت: به گفته مسؤولان سالانه ۸۰۰ هزار میلیارد تومان پول برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی نیاز است این یعنی آنکه محال است که رشد اقتصادی به دست بیاید. پس چگونه ادعای رشد ۱۱٫۵ درصدی سال گذشته را باید پذیرفت؟ با فقدان نظام آماری شفاف و درست مواجه هستیم. زیرا دادهها پرتناقض است و راهنمای غلط برای سیاستگذاران است و آنها را اغفال میکند. خودفریبی است که بپذیریم رشد اقتصادی دو رقمی بوده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.