گرمایش زمین را جدی بگیریم اقدامات اساسی دنیا در مبارزه با تغییرات آب و هوا موضوع تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین به عنوان اصلیترین چالش پیش روی بشر محسوب شده و مبارزه با آن نیازمند همکاری همه جانبه جامعه جهانی، دانشمندان، رهبران سیاسی و مردم است. در این یادداشت به ۵ عامل مهم […]
گرمایش زمین را جدی بگیریم
اقدامات اساسی دنیا در مبارزه با تغییرات آب و هوا
موضوع تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین به عنوان اصلیترین چالش پیش روی بشر محسوب شده و مبارزه با آن نیازمند همکاری همه جانبه جامعه جهانی، دانشمندان، رهبران سیاسی و مردم است. در این یادداشت به ۵ عامل مهم در این مسیر اشاره میشود.
به گزارش سیناپرس؛ برخی پژوهشگران گرمایش جهانی را به عنوان مهمترین چالش پیش روی نسل فعلی قلمداد میکنند اما این تعریف بسیار ساده و مختصر بوده و تمامی جوانب را در بر نمیگیرد. در حقیقت باید اذعان داشت که این چالش را میتوان اصلیترین چالش اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، زیستمحیطی و علمی دوران معاصر محسوب کرد. در این میان صاحبنظران علوم اجتماعی نقش مهمی در افزایش سطح آگاهی جامعه ایفا کرده و میتوانند نوع نگرش و تفکر افراد مختلف یک جامعه را هماهنگ کنند. به همین دلیل در این یادداشت به معرفی ۵ ابزار مهم جهت شکلدهی نظرات جمعی و مبارزه با این خطر واقعی معرفی میشوند.
تغییرات آب و هوایی را میتوان اصلیترین چالش اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، زیستمحیطی و علمی دوران معاصر محسوب کرد. در این میان صاحبنظران علوم اجتماعی نقش مهمی در افزایش سطح آگاهی جامعه ایفا کرده و میتوانند نوع نگرش و تفکر افراد مختلف یک جامعه را هماهنگ کنند.
پژوهش و نوآوری
باید این حقیقت را پذیرفت که بدون استفاده و بهکارگیری فناوریهای زیستمحیطی در کشورهای بزرگ صنعتی، هیچ شانسی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین وجود ندارد. استفاده از سوختهای جایگزین از قبیل انرژی خورشیدی و باد نیازمند داشتن فناوریهای خاصی با هدف افزایش بهرهوری است. استفاده از سوختهای زیستی، انرژی جزر و مد و مهندسی زیستی نیازمند انجام پژوهشهای بیشتر و استفاده از نوآوری است.
تجزیه و تحلیل اطلاعات
ممکن است این عنوان چندان جذاب و کاربردی نباشد اما در حقیقت تجزیه و تحلیل دادهها از مهمترین مباحث مبارزه با تغییرات آب و هوایی محسوب میشود. تفسیر درجه حرارت در بخشهای مختلف جهان یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در گفتوگوهای مرتبط با گرمایش زمین بوده و این موضوع روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند. در حقیقت پژوهشگران با تجزیه و تحلیل حجم زیادی از اطلاعات در سطح جهان قادر به تفسیر و مطالعه روند تغییرات اقلیمی بوده و امکان ساخت مدلهای شبیهسازی شده را خواهند داشت.
رهبری سیاسی
یکی از مهمترین مواردی که بشر برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی نیاز دارد، وجود رهبران سیاسی است که فهم دقیقی از شرایط اجتماعی و لزوم به ایجاد تغییر در شرایط فعلی را به صورت قانونی و در سطح بینالمللی داشته باشند. شکست اخیر موافقتنامه پاریس نشان میدهد مذاکرات و دیپلماسی چگونه میتواند کشورهای جهان را با یکدیگر در مسیری مشترک متحد کرده و وادار به همکاری کند.
رهبری متحد
باید پذیرفت که رهبری این مبارزه نیازمند همکاری همه جانبه تمامی بخشها بوده و نقش مهمی در این مسیر ایفا میکند. تغییرات سریع و معنیدار زمانی میتواند به گونهای بهتر اجرا شود که افراد آن را به عنوان مسألهای حیاتی در اموری مانند تجارت درک کنند و صرفاً با اعمال قوانین بیروح و دستوری شانس زیادی برای موفقیت وجود ندارد.
مدلهای کسب و کار باید به سمت تفکر رو به جلو و بدون تکیه بر روشهای سنتی تولید و تغییر فرهنگ حرکت کنند. بهترین نمونه برای این نوع تفکر را میتوان کمپانی مشهور ولوو دانست که اعلام کرده است که تا سال ۲۰۱۹ تولید موتورهای احتراق داخلی (ICE) را متوقف خواهد کرد.
قدرت و مهارت در مذاکرات
آندروجیهافمن (Andrew J. Hoffman) از پژوهشگران دانشگاه میشیگان مباحث بسیار خوبی درباره موضوع خطرات سمی و کشنده تغییرات آب و هوایی مطرح کرده است. وی در این رابطه میگوید: «از یک سو گروهی اعتقاد دارند که تمام این موضوع یک شوخی و فریب بوده و فعالیتهای انسان هیچ تأثیری در محیطزیست نداشته و هیچ موضوع غیرعادی در طبیعت رخ نداده است. از سوی دیگر ما شاهد یک بحران قریبالوقوع هستیم که نشان میدهد فعالیتهای انسانی عامل همه این تغییرات است. در این میان دانشمندان تلاش میکنند تا این حقیقت را با تمام پیچیدگیهایش برای دیگران توضیح دهند. »
ما به عنوان افراد یک جامعه مشترک باید در این زمینه به توافق رسیده و نیازمند وجود رهبرانی هستیم که به ما چگونگی مشاهده دستاوردهای علمی را آموخته و ما را در مسیری درست هدایت کنند. این موضوع آسان نبوده و بدیهی است که مبارزه با تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین نیازمند بررسی موارد متعددی است که اجرای آنها نیاز به رویکرد و چشماندازی متنوع دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.