نخستین مرکز نوآوری لیزر افتتاح شد بازارسازی میلیون دلاری برای دانشبنیانهای لیزر نخستین مرکز نوآوری لیزر در ایران با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و علیاکبرصالحی رییس سازمان انرژی اتمی افتتاح شد. به گزارش مهر، مرکز نوآوری لیزر ایران به عنوان نخستین مرکز نوآوری در این حوزه با حمایت معاونت علمی […]
نخستین مرکز نوآوری لیزر افتتاح شد
بازارسازی میلیون دلاری برای دانشبنیانهای لیزر
نخستین مرکز نوآوری لیزر در ایران با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و علیاکبرصالحی رییس سازمان انرژی اتمی افتتاح شد.
به گزارش مهر، مرکز نوآوری لیزر ایران به عنوان نخستین مرکز نوآوری در این حوزه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راهاندازی شد تا دانش لیزر در قالب محصولات کاربردی به صنایع ورود پیدا کند همچنین جذب ایدههای نوآورانه و رفع نیاز بازار از دیگر اقدامات این مرکز است.
۸ شرکت دانشبنیان در این مرکز مستقر هستند که فعالیت این شرکتها در حوزه تولید محصولات بومی لیزر است. در این مرکز تجهیزاتی در حوزههای مختلف همچون آموزش، پزشکی، صنعت و تحقیقات تولید میشود. محصولاتی همچون چشمک لیزری، کیت پیشرفته لیزر، چشم نوری، لیزر تراپی در این مرکز با فعالیت شرکتهای دانشبنیان تولید شدند.
البته برای فرهنگسازی و ترویج حوزه لیزر مرکز اقدام به تولید کیتهای آموزش لیزر برای پژوهشسراهای دانشآموزی کرده است تا آموزش از پایه شکل گیرد.
همچنین معاون علمی و فناوری رییسجمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی از بخشهای مختلف این مرکز بازدید کردند.
محمودشیخزینالدین، معاون نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی، محمدصادقضبیحی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی و حسامالدینزند، مدیرکل تجاریسازی نیز در این بازدید حضور داشتند.
تشریح بازار شرکتهای دانشبنیان لیزر
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بازاری چند صد میلیارد تومانی که معادل میلیونها دلار است در انتظار شرکتهای دانشبنیان حوزه لیزر است.
سورناستاری در مراسم گشایش نخستین مرکز نوآوری لیزر ایران اظهارکرد: در حوزه لیزر شاهد اتفاقات بسیار خوبی در کشور بودیم و نهادهای مختلف همچون سازمان انرژی اتمی حمایتهای خوبی را از این بخش به عمل آوردند. بهطوری که میتوان گفت ایران در بخشهای مختلف این دانش صاحب سبک است البته نیاز به پیشرفت در بخشهایی همچون تجاریسازی محصولات در این عرصه وجود دارد.
ستاری ادامهداد: شرکتهای دانشبنیان با حضور نیروی جوان در حال ثروتآفرینی در این حوزه هستند و همانطور که در این مرکز هم مشاهده کردیم این شرکتها در حوزهای مختلف لیزر همچون تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، پژوهشسراهای دانشآموزی، شرکتهای خلاق در بحث بازیهای لیزر و صنعتی مشغول فعالیت هستند.
وی عنوانکرد: مشکلات دریافت مجوزها خصوصاً در بخش تجهیزات پزشکی یکی موانع در این حوزه است که با هماهنگیهای لازم در حال رفع آن هستیم که نو بودن این دانش را میتوان دلیل وجود این مشکل دانست.
معاون علمی و فناوری با اشاره به اینکه اتفاقات خوبی در آینده منتظر این حوزه است، گفت: بازار بزرگ چند صد میلیارد دلاری در مسیر حرکت شرکتهای دانشبنیان این حوزه وجود دارد، همچنین استارتآپهایی با حضور نیروی جوان و خلاق در این حوزه در حال شکلگیری هستند که همه این رویدادها نوید اتفاقاتی خوب را در آینده میدهد.
بهمن علمی در کشور در حال شکلگیری است
رییس سازمان انرژی اتمی به ضرورت فرهنگسازی حوزه لیزر در دوران دانشآموزی تأکیدکرد و گفت: بهمن علمی در کشور در حال شکلگیری است.
علیاکبرصالحی در مراسم گشایش نخستین مرکز نوآوری لیزر ایران با اشاره به اینکه در ابتدای انقلاب دستیابی به هیچ یک از آستانههای علم و فناوری در کشور وجود نداشت، اظهارکرد: در حال حاضر پس از ۳۸ سال و با تلاشهای انجام شده به بسیاری از این آستانهها دست یافتیم و شاهد پیشرفت در حوزههای مختلف بودیم که بحث لیزر یکی از این حوزهها است.
وی افزود: با کمک معاونت علمی موفق شدیم تجربیات متراکمی و اندوخته شده در کشور را در قالبهایی همچون استارتآپ و مراکز نوآوری شتاب دهیم تا این دستاوردها و تجربهها تبدیل به محصولاتی شود و در جامعه به فروش رسد.
رشد مضاعف در حوزه تولیدات دانشبنیان
صالحی با بیان اینکه بهمن علمی در کشور در حال شکلگیری است گفت: هر سال نسبت به گذشته شاهد رشد مضاعفی در تولیدات و محصولات دانشبنیان هستیم که این رشد خطی نیست. در همین مرکز نوآوری لیزر فعالیتهای نوآورانه بسیاری انجام شده تا دانشآموزان با این فناوری از مقاطع پایه آشنا شوند که این مسأله تحولی عظیم را در کشور ایجاد میکند.
وی گفت: این اقدام اگر با همین شتاب به حرکت خود ادامه دهد در چند سال آینده باعث میشود دانشآموزان کشور با مباحث مرتبط با لیزر آشنا شده و این نیرو ذخایری شوند تا دانشمندان این حوزه تأمین شود.
وی خاطرنشانکرد: مرکز نوآوری لیزر ایران به عنوان نخستین مرکز نوآوری در این حوزه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راهاندازی شد تا دانش لیزر در قالب محصولات کاربردی به صنایع ورود پیدا کند همچنین جذب ایدههای نوآورانه و رفع نیاز بازار از دیگر اقدامات این مرکز است.
صالحی اظهارداشت: ۸ شرکت دانشبنیان در این مرکز مستقر هستند که فعالیت این شرکتها در حوزه تولید محصولات بومی لیزر است. در این مرکز تجهیزاتی در حوزههای مختلف همچون آموزش، پزشکی، صنعت و تحقیقات تولید میشود.
وی ادامهداد: محصولاتی همچون چشمک لیزری، کیت پیشرفته لیزر، چشم نوری، لیزر تراپی در این مرکز با فعالیت شرکتهای دانشبنیان تولید شدند. البته برای فرهنگسازی و ترویج حوزه لیزر مرکز اقدام به تولید کیتهای آموزش لیزر برای پژوهشسراهای دانشآموزی کرده است تا آموزش از پایه شکل گیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.