مدال «مریممیرزاخانی» به زنان نخبه علمی اهدا میشود زنان نخبه علمی ایران در رویداد جایزه زنان در علم که روز شنبه ۲۸ مرداد در تهران برگزار میشود، تجلیل میشوند. به گزارش مهر به نقل از مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، اولین دوره جایزه زنان در علم، شنبه ۲۸ مردادماه ۱۳۹۶ ساعت ۱۶ تا ۱۹، در […]
مدال «مریممیرزاخانی» به زنان نخبه علمی اهدا میشود
زنان نخبه علمی ایران در رویداد جایزه زنان در علم که روز شنبه ۲۸ مرداد در تهران برگزار میشود، تجلیل میشوند.
به گزارش مهر به نقل از مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، اولین دوره جایزه زنان در علم، شنبه ۲۸ مردادماه ۱۳۹۶ ساعت ۱۶ تا ۱۹، در سالن قلم کتابخانه ملی جمهوریاسلامیایران با حضور فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معصومهابتکار، معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده و تعدادی از مقامات برجسته کشور برگزار خواهد شد.
در ابتدای این نشست خبری، الههحجازی، مشاور وزیر علوم به بیان کلیاتی از نحوه شکلگیری این جایزه پرداخت و گفت: ایده جایزه زنان در علم، با پیشنهاد اکرمقدیمی، در دومین جلسه شورای سیاستگذاری امور زنان و خانواده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح شد تا با توجه به بررسیهای صورت گرفته که نشاندهنده فعالیتهای خوب اعضای هیأت علمی زنان در دانشگاههاست، سهم زنان در حوزه علمی کشور هر دو سال یک بار به جامعه شناسانده و از آنها تقدیر شود. در حال حاضر حدود ۱۷ درصد اعضای هیأت علمی دانشگاههای کشور را زنان تشکیل میدهند و هدف مجموعه ما این است که با شناسایی و معرفی اعضای برگزیده که تولیدکننده دانش واقعی هستند، فرصتهای ارتقای بیشتری برای آنها ایجاد کند و به این ترتیب، با داشتن منابع کافی، روند پیشرفت را با عدالت بیشتر بپیمایند.
وی با اشاره به اینکه شیوهنامه تدوین و شاخصهای ارزیابی با دقت زیاد زیر نظر محمدفرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، تعیین شد تصریحکرد: شاخصها در جهت ارزیابی ۳ گروه از افراد تعیین شدهاند؛ ۱. افرادی که در زمینه علمی، پیشنهاد طرحهای پژوهشی برتر، شرکت در کنفرانسها، نوشتن مقالات و کتابها فعالیت دارند، ۲. افرادی که در حوزه فناوری، ابداع، شرکتهای دانشبنیان، کرسیهای نظریهپردازی و پتنت فعال هستند و ۳. افرادی که در تأسیس انجمنهای علمی، راهاندازی نشریهها و رشتههای علمی حضور و فعالیت داشته و با وارد کردن دانش خود در چرخه تولید، باعث قوی شدن بعد ترویجی علم میشوند.
حجازی، مراحل بعد از تعیین شاخصها را ارسال فراخوانهایی به رؤسای دانشگاهها از طریق اتوماسیون و سپس تشکیل شورای سیاستگذاری علمی، عنوانکرد و افزود: متأسفانه در بعضی از دانشگاهها این فراخوان از دفتر ریاست بیرون نرفت و باعث حضور محدود شرکتکنندگان از بعضی دانشگاههای بزرگ شد.
مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده در رابطه با گروههای مورد ارزیابی و تعداد برگزیدگان گفت: ارزیابی در گروههای آموزشی شامل علوم کشاورزی و صنایعغذایی، علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم انسانی و هنر صورت گرفته است. در این دوره، دانشگاههای علوم پزشکی با موافقت فرهادی، وزیر علوم، وارد چرخه ارزیابی نشدند، زیرا برای ارزیابی آنها، نیاز است کمیته تخصصی در این زمینه حضور داشته باشد. همچنین به دلیل ارسال اتوماسیونی فراخوانها، حوزههای علمیه و دفاتر مطالعات آنها نیز مورد ارزیابی قرار نگرفتند. بهطورکلی در هر یک از این گروهها، از ۳ برگزیده با رتبهبندی اول تا سوم و یک نفر نیز به عنوان برگزیده جوان، با اعطای مدال، لوح و جایزه نقدی تقدیر خواهد شد؛ اما به دلیل سختگیریهای ارزیابی دوره اول و در نظر گرفتن حداقل امتیاز ۷۰، تعداد برگزیدگان این دوره حدود ۲۰ نفر است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.