حوزه بهداشت مثل درمان متحول نشده است

حوزه بهداشت مثل درمان متحول نشده است نماینده مردم بوکان در مجلس‌شورای‌اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تحول خاصی در بخش بهداشت طی ۴ سال گذشته و در دوره کاری دکتر هاشمی(وزیر بهداشت) اتفاق نیفتاده است. به گزارش ایرنا، محمدقسیم‌عثمانی روز چهارشنبه در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رییس‌جمهوری […]

حوزه بهداشت مثل درمان متحول نشده است

نماینده مردم بوکان در مجلس‌شورای‌اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تحول خاصی در بخش بهداشت طی ۴ سال گذشته و در دوره کاری دکتر هاشمی(وزیر بهداشت) اتفاق نیفتاده است.

به گزارش ایرنا، محمدقسیم‌عثمانی روز چهارشنبه در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رییس‌جمهوری افزود: این در حالی است که وزیر بهداشت در بخش درمان شاهکار کردند و ما باید نمره عالی به ایشان بدهیم چرا که تعداد تخت‌های بیمارستانی ۲۵ درصد افزایش یافته است .

وی افزود: در بخش بهداشت از دکتر هاشمی گله داریم چرا که تفاوت و برتری در بخش درمان را شاهد بودیم تحولی که در بخش درمان بود اما در بخش بهداشت وجود نداشت .

وی اظهارکرد: آقای هاشمی در دوره ۴ سال بعدی کاری خود هیچ برنامه‌ای را برای تحول بهداشت به مجلس شورای اسلامی ارایه نکرده‌اند. ۴ سال بعدی دوره تمرکز بر بهداشت است ایشان باید بگویند چگونه می‌توانند این بخش را متحول می‌کنند و برای تأمین مالی این کار چه برنامه‌ای دارند و از چه مکانیزم این منابع را تأمین خواهند کرد؟

این نماینده مخالف وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت در عین حال از خدمات هاشمی در حوزه بهداشت در دولت یازدهم قدردانی کرد و گفت: شخصیت دکتر هاشمی قابل تقدیر است و بدون شک ایشان در دولت تدبیر و امید یکی از قوی‌‌ترین ستون‌ها بودند و باید بگوییم بخشی از آرای غیرسیاسی ایشان مربوط به عملکرد مثبت ایشان است.

وی تأکیدکرد: دکتر هاشمی به شخصیتی کاریزماتیمک در جامعه بدل شده‌اند که می‌توانند برای جامعه مفید واقع شوند.

عثمانی در ادامه با تأکید بر تعادل‌بخشی در مبحث حقوق و دستمزد‌ها در بدنه حوزه بهداشت هم گفت: رعایت تعادل در پرداخت حقوق و دستمزد در بدنه پزشکی باید مد نظر وزیر بهداشت قرار بگیرد درست است که پزشکان نقش اول را درمان دارند اما نباید از یاد برد درمان، فرایندی دارد که تنها بخشی از درمان را پزشکان انجام می‌دهند و پرستاران و عموم نیروهای پیراپزشکی نقش کلیدی در این امر برعهده دارند.

وی اظهارکرد: باید نگاه‌ها به پرداخت حقوق و مزایای بدنه بهداشت اصلاح و تعدیل شود تا در نهایت این امر منجر به رضایتمندی مضاعف مردم گردد.

وی درعین حال اضافه‌کرد: تعادل‌بخشی در پرداخت حقوق و دستمزد‌ها نیاز به تأمین منابع مالی دارد و من ندیدم آقای هاشمی برنامه‌ای در این باره ارایه کنند و ایشان نگفتند که از چه منابعی، از چه محلی و چه مکانیزمی می‌توانند منابع لازم را جذب کنند و ما نمایندگان چه کمکی در این زمینه می‌توانیم به حوزه بهداشت بکنیم.

عثمانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به افزایش ظرفیت دانشگاه‌های پزشکی و پیراپزشکی اشاره و تصریح کرد: به‌دلیل کمبود ظرفیت دانشگاه‌ها بسیاری از جوانان کشور برای تحصیل در رشته‌های پزشکی عازم کشورهای خارجی می‌شوند و پس از گذراندن چند ترم دانشگاهی و صرف هزینه‌های سنگین به کشور باز می‌گردند؛ چرا نباید این ظرفیت را خود در کشور ایجاد کنیم؟

وی افزود: افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها، مورد نظر مردم است در برنامه‌های دکتر هاشمی دیده نشده است و امید است در برنامه ایشان در ۴ سال آینده پیش‌بینی شود.

نماینده مردم بوکان در ادامه به ساماندهی وضعیت خدمات درمانی و بیمه‌ها اشاره کرد و خطاب به هاشمی گفت: آقای هاشمی؛ جنابعالی می‌دانید حوزه عملیات شما فرابخشی است و بیمه‌ها در اختیار شما نیست و شاهد بودیم بیمه‌ها وزارت بهداشت را اذیت کردند یعنی خدمات را بخش بهداشت و درمان به مردم به موقع ارایه می‌داد اما بیمه‌ها به‌موقع پرداخت نمی‌کردند؛ ما نگران این سیاست‌های فرابخشی و عملکرد بیرونی هستیم که چگونه می‌شود این هماهنگی را ایجاد کرد که وقتی بخش بهداشت و درمان بموقع خدمات ارایه می‌دهد به‌موقع هم دریافتی بیمه را شاهد باشد. بی‌توجهی به این عملکرد به مرور انگیزه‌ها را از بین خواهد برد.

عثمانی خاطرنشان‌کرد: در برنامه وزیر پیشنهادی بهداشت چیزی تحت عنوان بیمه ندیدیم؛ آقای هاشمی بگویند برای بیمه‌ها چه فکری می‌خواهند بکنند؟ اگر بیمه دست کسی باشد و ارایه خدمات درمانی در دست یک نفر دیگر، این تعارض‌ها مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. امید است آقای هاشمی این مبحث را نیز در برنامه‌های آتی خود برای ۴ سال آینده بگنجانند.

این نماینده مجلس همچنین ابراز امیدواری کرد که در برنامه‌های پیشنهادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی همراهی رفاه اجتماعی و بیمه‌ها دیده شود.

تأمین مالی طرح تحول سلامت ابهام دارد

همچنین نماینده مردم ارومیه در مجلس‌شورای‌اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تأمین مالی طرح تحول سلامت ابهام دارد و بی‌عدالتی‌ها در حوزه بهداشت و درمان رفع شود.

سیدهادی‌بهادری در جلسه صبح روز چهارشنبه مجلس‌شورای‌اسلامی بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم افزود: در مخالفت صحبت کردن با دکتر هاشمی شاید با این عنوان درست نباشد و باید از وی و مجموعه فعالیت وزارت بهداشت در ۴ سال دولت یازدهم تشکر کرد که یکی از شاهکار‌های این دولت، طرح تحول سلامت بود.

بهادری ادامه‌داد: آنچه مرا مجاب کرد که در مخالفت ایشان صحبت کنم یکی مربوط به مسایل در سطح ملی است و دیگری بی‌عدالتی در نظام پزشکان و بهداشت و درمان می‌باشد.

بهادری خاطرنشان‌کرد: همچنین در حال حاضر تفاوت حقوق پزشکان با دیگر کادرهای پزشکی مانند پرستاران و تأمین مالی آن دچار ابهام است.

وی اضافه‌کرد: بیمه وضعیت مناسبی ندارد و در ادامه هم نسبت به تأمین مالی طرح تحول سلامت نگران هستیم.

بهادری با اشاره به این‌که در برنامه ارایه شده این دوره از وزیر پیشنهادی بهداشت، برنامه‌ای برای تأمین منابع طرح تحول سلامت ندیده‌ایم، تأکیدکرد: این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد و همین‌طور به موضوع بهداشت عنایت شود.

وی با بیان این‌که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: توجه به پیشگیری و بهداشت نیز باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و بسیاری از خدمات در حوزه بهداشت و درمان نیز باید بیش‌تر مورد توجه دولت دوازدهم قرار گیرد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس افزود: یکی دیگر از موارد درخواستی من پیگیری طرح پزشک خانواده است که می‌بایست در دستور کار وزیر بهداشت در دوره دوازدهم قرار گیرد.

بهادری درباره مسایل منطقه‌ای حوزه انتخابیه خود نیز اضافه‌کرد: حدود ۱۴۰ سال پیش بود که مدرسه دارالفنون در این منطقه تأسیس شد اما امروز برازنده نیست که دانشگاه علوم پزشکی آن در ردیف ۲۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور نباشد.

بهادری در ادامه به مسایل منطقه‌ای استان آذربایجان‌غربی اشاره کرد و ادامه‌داد: این استان آخرین استان در شاخص سلامت است و در دوره بعد باید نگاهی ویژه‌ای به این استان در حوزه بهداشت و درمان شود.

وی خاطرنشان‌کرد: بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی که قرار بود در این استان ساخته شود هنوز یک آجر آن نیز گذاشته نشده و همچنان بلاتکلیف است.

بهادری تصریح کرد: همچنین در دوره ۴ساله وزیر بهداشت در دولت یازدهم حتی یک تخت بیمارستانی هم در این استان نداشتیم و همچنین این استان بیمارستان ویژه سوختگی هم ندارد.

وی با اشاره به حادثه شهرستان خوی گفت: چرا مصدومان این حادثه باید به بیمارستان‌های دیگر استان‌ها و یا اصفهان اعزام شوند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس در ادامه سخنان خود گفت: این استان در بحث گردشگری سلامت هم می‌تواند مفید باشد. در خصوص ظرفیت این نوع گردشگری غفلت شده و عقب مانده‌ایم در صورتی که این استان می‌تواند مهد گردشگری سلامت در این منطقه باشد.

وی در پایان برای وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد با رأی بالا بتواند جزو وزرای کابینه دوازدهم باشد و در ادامه کار خود مباحث مطرح شده درباره بی‌عدالتی‌ها در حوزه بهداشت و درمان را سر و سامان دهد.

جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم از روز سه‌شنبه ۲۴ مردادماه در مجلس‌شورای‌اسلامی آغاز شده است و قرار است نمایندگان ملت در دو نوبت صبح و بعدازظهر به وزیران پیشنهادی رأی اعتماد دهند.

 

تاکنون ۵ وزیر معرفی شده از سوی رییس‌جمهوری و موافقان و مخالفان آنان در مجلس‌شورای‌اسلامی نقطه نظرات خود را در صحن علنی مطرح کرده‌اند.