حفاظت اشترانکوه تنها با ۱۵ محیط‌بان!

حفاظت اشترانکوه تنها با ۱۵ محیط‌بان! مسؤول منطقه حفاظت شده اشترانکوه گفت: این منطقه به یکصد محیط‌بان نیاز دارد. احمد گودرزی در گفت‌ وگو با ایسنا اظهارکرد: منطقه حفاظت شده اشترانکوه با مساحت بیش از یک‌صد هکتار و وجود ۲۶ روستا با جمعیت حدود ۸۰۰۰ نفر و بیش از ۲۰۰۰ نفر عشایر کوچ رو، تنوع […]

حفاظت اشترانکوه تنها با ۱۵ محیط‌بان!

مسؤول منطقه حفاظت شده اشترانکوه گفت: این منطقه به یکصد محیط‌بان نیاز دارد.

احمد گودرزی در گفت‌ وگو با ایسنا اظهارکرد: منطقه حفاظت شده اشترانکوه با مساحت بیش از یکصد هکتار و وجود ۲۶ روستا با جمعیت حدود ۸۰۰۰ نفر و بیش از ۲۰۰۰ نفر عشایر کوچ رو، تنوع بالای گیاهی و جانوری، چشم‌اندازهای منحصر به فرد و قلل مرتفع یک اکوسیستم خاص را تشکیل داده که مدیریت آن بسیار پیچیده و توأم با چالش‌های فراوان است.

وی اضافه‌کرد: تعداد نیروهای این منطقه حفاظت شده طبق استاندارد جهانی باید حداقل یکصد نفر باشد که متأسفانه حدود ۱۵ محیط‌بان بار سنگین حفاظت و حراست از این منطقه را عهده‌دار بوده و به نوعی هر محیط‌بان وظایف ۷ نفر را انجام می‌دهد. همچنین وجود بیش از ۱۳ قله با ارتفاع بالای ۳۷۰۰ متر در اشترانکوه و چشم‌اندازهای بی‌نظیر دریاچه گهر که همچون نگینی بر فراز این کوهستان می‌درخشد، پتانسیل غیرقابل انکاری برای جلب گردشگران و کوهنوردان ایجاد کرده است.

مسؤول منطقه حفاظت شده اشترانکوه با بیان این‌که اکوتوریسم و طبیعت‌گردی مسؤولانه با رعایت توان اکولوژیک منطقه، نه تنها منافاتی با حفاظت محیط‌زیست ندارد، بلکه از نظر محیط‌زیست صنعتی پاک و پایدار است، تصریح‌کرد: این کار علاوه بر درآمدزایی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوامع بومی در حفاظت از تنوع زیستی نقش به‌سزایی دارد.

وی افزود: طبیعی است که در شرایط حساس و شکننده اکوسیستم ‌های طبیعی و وجود سمن‌ها، کوهنوردان و دوست‌داران متعدد و متعهد به حفاظت از محیط‌زیست، نگرش‌های گوناگونی به مسایل، راه‌حل‌‌‌ها و چگونگی اجرای آن وجود داشته باشد. این تضارب آرا می‌تواند پایه‌های همکاری‌‌های اصولی را تقویت کند و نباید سبب واگرایی‌‌ها شود.

گودرزی خاطرنشان‌کرد: هر ساله در فصل گردشگری دریاچه گهر، به یکباره موجی از واگرایی‌‌ها به وجود می‌آید و شکاف‌هایی بین دوست‌داران محیط‌زیست در شهرستان‌‌های مختلف به وجود می‌آورد و همگی خواستار حل مشکل از طریق محیط‌زیست هستند در حالی که دستگاه‌های متعددی عهده‌دار ساماندهی گردشگران در دریاچه گهر هستند و محیط‌زیست بار سنگین حفاظت از منطقه را با حداقل نیرو به دوش دارد و سزاوار نیست بار سنگینتر هجمه‌ها نظیر شایعه جاده‌سازی را هر ساله تحمل کند.

مسؤول منطقه حفاظت شده اشترانکوه گفت: پیشنهاد می‌شود سازمان‌های مردم نهاد و دوست‌داران دریاچه گهر بر روی فرهنگ‌سازی، گردشگری مسؤولانه و کاهش رد پای اکولوژیک گردشگران در منطقه متمرکز شوند که بتوانند قدمی در راه حفاظت منطقه برداشته و موجب دلگرمی مجموعه محیط‌زیست و محیط‌بانان شوند.

 

وی تصریح‌کرد: به تمامی طبیعت دوستان توصیه می‌شود در صورت بروز هرگونه مشکل در سطح منطقه ابتدا موضوع را از طریق حفاظت محیط‌زیست منطقه و اداره کل بررسی کرده و در صورت عدم رفع مشکل، آن را در مطبوعات و فضای مجازی مطرح کنند تا ضمن جلوگیری از تشویش افکار عمومی، تمرکز نیروهای محیط‌زیست منطقه حفظ شده و بتوانند بهتر و پویاتر به وظایف سازمانی خود که حفظ و حراست از این منطقه حفاظت شده است، عمل کنند.