محیطزیست مازندران به دنبال سلاخ دو قلاده پلنگ محیطزیست مازندران اعلام کرد که تحقیقات و پیگیری قضایی برای شناسایی فرد یا افرادی که دو قلاده پلنگ را در منطقه جنگلی «شهیدآباد» شهرستان بهشهر سلاخی کرده و پوست کندند، آغاز شده است. به گزارش ایرنا؛ بقایایی از لاشه یک قلاده پلنگ مادر به همراه تولهاش ۲۷ […]
محیطزیست مازندران به دنبال سلاخ دو قلاده پلنگ
محیطزیست مازندران اعلام کرد که تحقیقات و پیگیری قضایی برای شناسایی فرد یا افرادی که دو قلاده پلنگ را در منطقه جنگلی «شهیدآباد» شهرستان بهشهر سلاخی کرده و پوست کندند، آغاز شده است.
به گزارش ایرنا؛ بقایایی از لاشه یک قلاده پلنگ مادر به همراه تولهاش ۲۷ مردادماه سالجاری در منطقه جنگلی شهیدآباد کشف شد.
روابطعمومی حفاظت محیطزیست مازندران جمعه شب اعلام کرد که افراد سنگدل این دو قلاده حیوان در آستانه انقراض را به شکل بیرحمانهای کشتار کرده و با کندن پوست، لاشه آنها را آتش زدند.
براساس این گزارش، جمجمه و بعضی از قسمتهای باقی مانده از لاشه و همچنین آثار گلوله و خون در محل حاکی از کشتار آنها در چند روز پیش بوده است.
بررسیهای کارشناسان محیطزیست مازندران حاکیست که این پلنگ مادر که به همراه تولهاش برای نوشیدن آب به محل چشمه «لب سنگ» جنگل شهیدآباد آمده بودند، هدف شلیک شکارچیان متخلف قرار گرفته و متخلفین با کندن پوست مادر و توله، لاشهها را آتش زده و محل را ترک کردند.
روابطعمومی محیطزیست مازندران اعلام کرد که با هماهنگی و همکاری دستگاه قضایی و پلیس آگاهی تحقیقات در حال انجام است و تا دستگیری متخلفین ادامه خواهد یافت.
شهیدآباد روستایی در حدود ۵ کیلومتری غرب بهشهر است که از جنوب به جنگل و رشتههای کوههای البرز وصل است.
این روستا که نام قدیمیاش «تروجن» است، به خاطر وجود غار «هوتو» شهرت جهانی دارد.
مازندران یکی از سکونتگاههای مهم پلنگ به عنوان گونه مورد حمایت و در حال انقراض در این استان محسوب میشود. طبق آخرین سرشماری ناشی از ردگیری، حدود یکصد قلاده از این حیوان در این استان زندگی میکنند.
پارسال و بهار امسال دستکم ۳ قلاده پلنگ در مازندران بر اثر سوانح رانندگی و تله گرازگیر کشاورزان تلف شدند.
سازمان حفاظت محیطزیست از دو سال پیش برای حفاظت از این گونه در برابر شکار و تعرض کشاورزان و دامداران پرداخت خسارت به آنان را در صورت تلف شدن دامها یا زخمی شدن خودشان بر اثر حمله پلنگ، اجرایی کرد و تنها پارسال به ۴۰ کشاورز و دامدار خسارتدیده غرامت پرداخت کرد.
براساس اعلام اداره کل محیطزیست مازندران، ۱۵۰ دامدار دیگر نیز در نوبت دریافت غرامت قرار دارند که مجموع این غرامتها به حدود ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال میرسد.
با این که شکار و کشتن پلنگ توسط کشاورزان و دامداران مازندران به خاطر پرداخت غرامت متوقف شده است، ولی شکارچیان متخلف و سودجو همچنان شکار پلنگ و دیگر گونههای نادر و در حال انقراض را در فهرست کشتار خود حفظ کردهاند.
کارشناسان محیطزیست و دوستداران طبیعت تنها راه مهار شکارچیان متخلف را تعیین مجازاتهای قانونی مناسب از یک سو و آگاهی دادن به مردم برای همکاری در حفاظت از محیطزیست و ناامن کردن هرگونه فعالیت متخلفانه میدانند.
در حال حاضر جریمه یک قلاده پلنگ ایرانی ۸۰ میلیون تومان است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.