طغیان سفید بالک‌‌‌ها در برخی مناطق تهران

طغیان سفید بالک‌‌‌ها در برخی مناطق تهران رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران از طغیان جمعیت سفید بالک‌‌‌ها در برخی مناطق تهران خبر داد و گفت: باید برخوردهای بیولوژیکی و فیزیکی با این مگس‌‌‌ها انجام شود. محمدحسین‌بازگیر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران پویا درباره طغیان دوباره سفید بالک‌ها(مگس سفیدها) در برخی نقاط تهران اظهارکرد: جمعیت سفید […]

طغیان سفید بالک‌‌‌ها در برخی مناطق تهران

رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران از طغیان جمعیت سفید بالک‌‌‌ها در برخی مناطق تهران خبر داد و گفت: باید برخوردهای بیولوژیکی و فیزیکی با این مگس‌‌‌ها انجام شود.

محمدحسین‌بازگیر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران پویا درباره طغیان دوباره سفید بالک‌ها(مگس سفیدها) در برخی نقاط تهران اظهارکرد: جمعیت سفید بالک‌‌‌ها (مگس سفیدها) از بین نرفته بود که حضور کنونی آنها بخواهد تعجب‌آور باشد.

وی ادامه‌داد: جمعیت سفید بالک‌‌ها (مگس سفیدها) در برخی زمان‌ها به طغیان می‌رسد و این طغیان یافتن به معنای افزایش جمعیت آنها در سطحی گسترده است؛ در حال حاضر نیز جمعیت آنها دچار افزایش در برخی مناطق تهران شده است.

رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران تصریح‌کرد: جمعیت سفید بالک‌‌‌ها (مگس سفیدها) در روزهای اخیر بیش‌تر در نقاط مرکزی شهر، به‌ویژه مناطق ۶ و ۱۱ مشاهده شده‌اند.

به گفته بازگیر، در گذشته وجود باغات و مزارع موجب می‌شد تا حضور این نوع حشرات در شهر‌‌ها و اماکن عمومی مشاهده نشود اما در حال حاضر با کاهش باغات، این نوع حشرات بیش‌تر در انظار عمومی مشاهده می‌شوند.

وی به روش‌های مقابله با این حشرات اشاره کرد و افزود: با توجه به حضور سفید بالک‌‌‌ها در شهر‌‌ها و نزدیک سکونت‌گاه‌های انسان‌ها، برخوردهایی همچون روش‌های شیمیایی(سم‌پاشی) نمی‌تواند جوابگو باشد و احتمال آسیب به محیط‌زیست شهری نیز در این زمینه وجود دارد.

رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران توضیح‌داد: تنها اقدام برای از بین بردن سفید بالک‌ها(مگس سفیدها)روش‌های بیولوژیکی، فیزیکی و استفاده از شکارگرهای آنها است.

بازگیر با بیان این‌که یکی از اقدامات فیزیکی، آب‌پاشی درختان میزبان آنها است، ادامه‌داد: سفیدبالک‌‌ها غالباً در درخت‌های توت و … حضور دارند که می‌توان با روش‌های آب‌پاشی آنها را از میان برد اما متأسفانه برخی درخت‌های میزبان این حشرات در باغ‌ها، محیط‌های اداری و مسکونی قرار دارند که به همین دلیل امکان آب‌پاشی همه این درخت‌ها ناممکن است.

وی افزود: روش دیگر کنترل طبیعی این حشرات است؛ می‌توان سفید بالک‌‌‌ها را از طریق گونه‌ای از زنبور‌‌ها شکار کرد و در این مورد نیز طی سال‌های گذشته تحقیقات کاملی از سوی وزارت جهاد کشاورزی و شهرداری تهران انجام گرفته است.

رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران درباره خطرناک بودن سفید بالک‌‌‌ها برای سلامتی انسان نیز اظهارکرد: بنا بر تحقیقات دانشگاه‌های علوم پزشکی، این حشرات عامل و ناقل هیچ بیماری نیستند.

 

بازگیر تصریح‌کرد: در هر حال این حشرات با نفوذ به بینی و یا چشم افراد شاید مشکلاتی را هر چند محدود‌ به‌دنبال داشته باشند اما در هر حال امیدواریم با درایت مسؤولان و با توجه به جلسات کارشناسی برگزار شده، این سفید‌بالک‌‌ها از تهران و شهرهای بزرگ برچیده شوند.