وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد همسویی شورای عالی معادن با شورای معدنی استانها وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: اهتمام به توسعه معادن جزو مهمترین برنامههای کاری من در وزراتخانه خواهد بود و در این زمینه شورای عالی معادن را با شوراهای معدنی استانی همسو خواهیم کرد. به گزارش مناقصهمزایده […]
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد
همسویی شورای عالی معادن با شورای معدنی استانها
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: اهتمام به توسعه معادن جزو مهمترین برنامههای کاری من در وزراتخانه خواهد بود و در این زمینه شورای عالی معادن را با شوراهای معدنی استانی همسو خواهیم کرد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی ایمیدرو، محمدشریعتمداری در صحن علنی مجلس اعلام کرد: مجموعه اکتشافات معدنی کشور هنوز در حد حداقل است؛ بنابراین باید اکتشاف را دقیقتر کرد و عمق آن را به ۴۰۰ متر افزایش داد، در این صورت حتماً ۷ درصد از سرزمین ایران را که زیر پهنههای معدنی است، میتوان به ۳ برابر افزایش داد.
وی افزود: در حوزه معادن نیز ظرفیتهای ناشناختهای داریم که باید مورد توجه قرار گیرد، امروز از مجموعه ۹ هزار پروانه معدنی صادره، ۵۸۰۰ واحد معدنی فعال در کشور داریم که به کمتر از ۱۰عدد از آنها، معادن بزرگ میتوان اطلاق کرد.
گزینه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مجموعه معادن به لحاظ فناوری، دارای ضعفهای فراوانی هستند و از حیث صنایع معدنی نیز، باید شرایط را بهبود دهیم. سهم ما از تجارت کالا در جهان، تنها حدود ۰٫۳ درصد است و این سهم به هیچ عنوان شایسته نیست، ضمن اینکه ظرفیتهای صنعتی و معدنی ایجاد شده نیز در برنامه گسترش مییابد،
وی افزود: در حوزه صنایع پایه و تولید محصولات پایه از جمله مس و پتروشیمی و فولاد و آلومینیم، به عنوان صنایع پیشران نگاه خواهیم کرد.
شریعتمداری اظهارکرد: صنایع غذایی برای فرآوری محصولات کشاورزی، لاستیک، مواد شوینده و انواع و اقسام محصولات دیگر، برنامه مفصل داریم، ضمن اینکه شهرکها و نواحی صنعتی نیز از جمله نقشآفرینان برنامهام است که از مجموعه ۹۵۹ شهرک و ناحیه صنعتی، تنها برای حدود ۱۵۰ واحد از این شهرکها تقاضای مؤثر برای ایجاد واحدهای صنعتی جدید وجود دارد، اما باید با آسیبشناسی، این مشکلات را حل کنیم.
وی با بیان اینکه با اتخاذ مشوقهای حمایتی، شهرکهای صنعتی در مناطق محروم را رونق میدهیم، تصریحکرد: ضمن اینکه اختصاص منابع از صندوق توسعه ملی نیز با تکیه بر استفاده در شهرکها و نواحی صنعتی میتواند گام مؤثری باشد، ضمن اینکه ایران به لحاظ تنوع معدنی، جزو ۱۰ کشور برتر دنیا است ولی میزان برداشت ما از این معدود معدن شناسایی شده کمتر از ۰٫۹ درصد است و باید سهم را برای معادن موجود با استفاده از ماشینآلات کارآمد اقدام کنیم.
به گفته شریعتمداری، در حوزه معدن برنامههای مفصلی داریم، ضمن اینکه باید به این توصیه مهم باید توجه کرد که مقصد را مشخص نمود، اما متأسفانه در صنعت و معدن از فقدان سند استراتژی توسعه صنعتی رنج میبریم؛ در حالیکه در زمان تصدی جهانگیری بر وزارت صنایع و معادن، استراتژی توسعه صنعتی تهیه شده ولی در سالهای بعد، این سند کنار گذاشته شد و به جای آن، سند توسعه صنعتی دیگری نوشته شد که نوع نگاه دیگری را دنبال میکرد که آن سند هم کنار گذاشته شد، اما امروز متأسفانه کشور فاقد سند مصوب، مدون و دارای وفاق ملی است که حتماً یکی از مهمترین برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت، توجه به تهیه این سند است؛ اگرچه این سند موجود است، اما ویرایش میکنیم و آن را به یک میثاق ملی تبدیل خواهیم کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.