سنگ ریزه‌های رنگین آذربایجان‌غربی در راه جام جهانی قطر!

سنگ ریزه‌های رنگین آذربایجان‌غربی در راه جام جهانی قطر! ضایعات معدنی آذربایجان‌غربی به صورت پودر سنگ، سالیانه به ارزش ۵ هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌های عمرانی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر به این کشور صادر می‌شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آذربایجان‌غربی با برخورداری از معادن متنوع سنگ‌های گران‌قیمت نظیر طلا، باریت، تیتان […]

سنگ ریزه‌های رنگین آذربایجان‌غربی در راه جام جهانی قطر!

ضایعات معدنی آذربایجان‌غربی به صورت پودر سنگ، سالیانه به ارزش ۵ هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌های عمرانی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر به این کشور صادر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آذربایجان‌غربی با برخورداری از معادن متنوع سنگ‌های گران‌قیمت نظیر طلا، باریت، تیتان و سنگ‌های تزیینی وضعیت مناسبی در بخش معدن دارد و سالیانه بیش از ۱۶ میلیون تن انواع سنگ‌های معدنی در استان استخراج می‌شود.

به گفته کارشناسان ۷۰درصد تولیدات معادن استان به علت نبود تکنولوژی‌های نوین به ضایعات تبدیل می‌شود.

ضایعات مواد معدنی علاوه برداشتن درصدی از ماده معدنی غالب، از مواد ارزشمند دیگری نیز برخوردارند و فرآوری دوباره آن ارزش افزود بالایی در بردارد.

در این میان واحد فرآوری ضایعات معدنی ارومیه با تکیه بر توانمندیهای داخلی این ظرفیت موجود را به فرصتی بی‌نظیر برای تولید و صادرات تبدیل کرده است.

مدیر واحد فرآوری ضایعات معدنی ارومیه می‌گوید: در این واحد تولیدی، ضایعات معادن استان براساس جنس و نوع سنگ در ۱۰ اندازه مختلف به پودر سنگ تبدیل و محصول نهایی برای استفاده در صنایع نفت و گاز، چسب و رنگسازی و راه و ساختمان و زیباسازی و مبلمان شهری به بازار عرضه می‌شود.

قلی‌نژاد می‌افزاید: محصولات تولیدی این واحد مشتریان بسیاری در خارج از کشور دارد به نحوی که کشور قطر برای تکمیل زیرساخت‌های عمرانی رقابت جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲، سفارش تولید سالیانه ۶۰۰ هزار تن انواع پودر سنگ را به این واحد تولیدی داده است.

مدیر واحد فرآوری ضایعات معدنی ارومیه تصریح می‌کند، بر طبق این قرارداد این میزان تولید سالیانه به ارزش ۵ هزار میلیارد ریال با اشتغال‌زایی برای یک هزار نفر به کشور قطر صادر می‌شود.

واحد فرآوری و تولید ضایعات معدنی ارومیه از لحاظ گستردگی و میزان تولیدات نخستین واحد فرآوری در خاورمیانه و ششمین واحد در سطح جهان به شمار می‌رود.

این واحد فرآوری در حال حاضر سالیانه ۲۰هزار تن محصول به تنوع ۸۰ رقم با ارزش ۶ میلیارد ریال تولید می‌کند.

تولیدات این واحد علاوه بر تأمین نیازهای داخلی سالیانه ۷ هزار تن به ارزش ۵۵۰ هزار دلار به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

وجود بزرگ‌ترین معدن طلای خاورمیانه در تکاب و ۵۲ نوع ماده معدنی و معادن سنگ‌های تزیینی در انواع و کیفیت‌های عالی با ۸۰ رنگ و تنوع بی‌نظیر از جمله ظرفیت‌های آذربایجان‌غربی است به نحوی که این استان رتبه سوم کشوری از لحاظ تنوع مواد معدنی را داراست.

نیم درصد ذخیره طلای جهان و ۱۰ درصد ذخیره سنگ‌های تزیینی جهان از جمله ذخایر ارزشمند معادن استان محسوب می‌شود.

کارشناسان تخمین می‌زنند ذخایر معدنی استان در حدود ۶ میلیارد تن است.

سالیانه ۱۶ میلیون تن انواع سنگ‌های معدنی در استان استخراج و در این بخش برای ۱۶ هزار نفر فرصت شغلی فراهم می‌شود.

 

با توجه به چنین ظرفیت‌های مناسب، سرمایه‌گذاری در بخش معدن با رعایت تمام جوانب بهره‌برداری اصولی و ایجاد واحدهای فرآوری در منطقه امکان تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در آذربایجان غربی را فراهم می‌سازد.