سرمایهگذاری خارجی باید تا ۱۰۰میلیارد دلار در سال افزایش پیدا کند عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلسشورایاسلامی، گفت: تقریباً در کل کشور بهصورت بسیار خوشبینانه ۱٫۵درصد واحدهای صنعتی بخش تحقیق توسعه دارند. به گزارش خانهملت، سیدمهدیمقدسی در خصوص دلایل تعطیلی واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی، اظهارداشت: زمانی که واحدهای تعطیل شده عارضهیابی شد به […]
سرمایهگذاری خارجی باید تا ۱۰۰میلیارد دلار در سال افزایش پیدا کند
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلسشورایاسلامی، گفت: تقریباً در کل کشور بهصورت بسیار خوشبینانه ۱٫۵درصد واحدهای صنعتی بخش تحقیق توسعه دارند.
به گزارش خانهملت، سیدمهدیمقدسی در خصوص دلایل تعطیلی واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی، اظهارداشت: زمانی که واحدهای تعطیل شده عارضهیابی شد به این نتیجه رسیدیم که چند دلیل دارد که یکی از دلایل منسوخ شدن تکنولوژی مورد استفاده قرار گرفته شده در این واحدهای تولیدی است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلسشورایاسلامی با بیان اینکه از وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت این درخواست را داشتهایم تا در خصوص نوسازی تکنولوژی مورد استفاده واحدهای تولیدی برنامه منسجمی و منابع مشخصی داشته باشند، گفت: با تکنولوژی قدیمی قیمت تمام شده محصولات افزایش و کیفیت محصولات تولیدی بهمنظور صادرات کاهش مییابد، که در ادامه بهواسطه عدم درخواست در بازار واحد تولیدی به تعطیلی کشیده میشود.
لزوم تشکیل شرکتهای صادرات محور برای ورود به بازارهای جهانی
وی با اشاره به اینکه دولت در این خصوص باید با ارایه تسهیلات بلند مدت و ارزان قیمت به واحدهای تولیدی قدیمی به آنها کمک کند، ادامهداد: بخشی دیگر از این مشکلات علیرغم کیفیت خوب محصولات ناشی از عدم توان ورود به بازار هدف است، برای اینکه بتوانیم از اینگونه واحدها تولیدی حمایت کنیم باید کنسرسیومهای صادراتی و شرکتهای صادرات محور تشکیل دهیم.
مقدسی ادامهداد: به این معنی که شرکتها کوچک توان خود را روی هم بگذارند و شرکتهای دارای مدیریت نیز با آنها ادغام شوند تا بتوانند با همافزایی و کاهش هزینههای بازاریابی بهصورت قدرتمند به بازارهای هدف ورود کنند، این اقدامات در برخی از کشورها مانند چین و کره صورت گرفته و موفق بوده است.
این نماینده مردم در مجلسشورایاسلامی با تأکید بر اینکه بخشی از صنایع تسهیلاتی را دریافت کرده و در حالحاضر بدهکار بانکی هستند و بهنوعی هزینه تأمین مالی و قیمت تمام شده آنها افزایش یافته است، بیانکرد: این شرکتها دیگر نمیتوانند در بازار با دیگر محصولات مشابه رقابت داشته باشند.
کالای قاچاق تولیدکنندگان را فلج کرده است
وی با بیان اینک حجم قاچاق کالا از سال۹۴ تا کنون کاهش یافته است و تقریباً به نصف رسیده اما هنوز این ۱۰ میلیارد دلار کالای قاچاق به تولید آسیبهای جدی را وارد میکند، تصریحکرد: کالاهای قاچاق با توجه به اینکه بدون پرداخت مالیات و هزینههای گمرک وارد کشور میشوند تولیدکنندگان داخلی را فلج میکنند، که در این مسأله به مجهز کردن گمرکات به تکنولوژیهای مربوط با مبارزه با قاچاق حتی بهصورت کانتینری تأکید داریم.
مقدسی با اشارره اینکه بحث دیگر کنترل و افزایش تعرفه واردات محصولاتی است که مشابه آن در کشور با کیفیت مناسب ساخته میشود است، ادامه داد: اگر این دو اقدام صورت بگیرد و تسهیلات مناسب پرداخت و نوسازی انجام شود قطعاً از واحدهای تعطیل کاسته میشود اما در غیراینصورت تعداد کمتری از واحدهای تولیدی تعطیل میشوند.
این نماینده مردم در مجلسشورایاسلامی ادامه داد: ضمن اینکه با وزیر پیشنهادی صنعت موافق هستم و در برنامه آقای شریعتمداری تمامی این موارد برای رونق تولید و ایجاد اشتغال که دغدغه مقاممعظمرهبری است نیز دیده شده.
۷۵ میلیارد دلار را باید کف سرمایهگذاری خارجی در نظر گرفت
وی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از دلایل تعطیلی واحدهای صنعتی کوچک نبود منابع مالی مورد نیاز طرح توسعه است، اضافهکرد: شاید در حالحاضر منابع مالی کافی برای ایجاد توسعه وجود نداشته باشد به همین دلیل ناچار به استفاده از منابع مالی خارجی هستیم، در قانون برنامه ششم توسعه ۳ مورد آمده است یکی از آنها آوردن ۳۰ میلیارد دلار فاینانس، دیگری ۱۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری مستقیم خارجی و ۲۰ میلیارد دلار قراردادهای مشارکتی با خارجی است که ما تأکید داریم میزان بند آخر کمتر نیز باشد، سالانه ۷۵ میلیارد دلار را باید کف سرمایهگذاری خارجی در نظر گرفت و تا ۱۰۰میلیارد دلار افزایش پیدا کند.
مقدسی اضافهکرد: اگر قراردادهای بینالملی بهصورت مشارکتی منعقد شوند انتقال تکنولوژی انتقال دانش فنی صورت میگیرد و منابع خارجی واحدهای تولیدی را احیا میکند، در حال حاضر منابع کافی برای ایجاد تحول در واحدهای صنعتی را بهصورت کامل نداریم.
یک و نیم درصد از واحدهای صنعتی کشور بخش تحقیق و توسعه دارند
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلسشورایاسلامی با تأکید بر اینکه تنها دو درصد از واحدهای صنعتی استان مرکزی مجوز بخش تحقیق توسعه را دریافت کردهاند که ۱٫۲ درصد آنها فعال هستند، بیان کرد: تقریباً در کل کشور بهصورت بسیار خوشبینانه ۱٫۵درصد واحدهای صنعتی بخش تحقیق توسعه دارند، این در حالی است که بسیاری از تولیدکنندگان خارجی برای حضور و بقا سهمی از درآمد خود را صرف تقویت این بخش میکند.
از ظرفیت شرکتها دانش برای ایجاد خلاقیت و نوآوری استفاده شود
مقدسی با اشاره به اینکه یکی از مواردی که فکر میکنیم باید به کمک واحدهای تعطیل شده بیایند و اصلاح ساختارها را انجام دهند شرکتهای دانشبنیان هستند، افزود: باید از ظرفیت شرکتها دانش برای ایجاد خلاقیت و نوآوری و تولید محصولات جدید استفاده شود.
وی ادامهداد: وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت باید موضوعات کاهش میزان کالای قاچاق با ارایه برنامه منظم پیگیری کند و در خصوص تعرفه واردات ماشینآلات و تجهیزات که امکان تولید آن در کشور وجود دارد فکری کند.
کاهش هزینه تولید با کاهش سود تسهیلات بانکها
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلسشورایاسلامی در پایان با تأکید بر اینکه بانکها باید هزینههای تولید را با کاهش صود تسهیلات بخش صنعت کم کنند، خاطرنشانکرد: با افزیش هزینههای تولید قدرت رقابت بخش صنعتی کشور در بازارهای جهانی کاسته شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.