پتانسیل بخش خصوصی بسیار بیش‌تر از بخش دولتی است

نایب‌رییس انجمن صنفی کاریابی‌های کشور در اتاق بازرگانی ایران پتانسیل بخش خصوصی بسیار بیش‌تر از بخش دولتی است نایب‌رییس انجمن صنفی کاریابی‌های کشور در اتاق بازرگانی ایران پیشنهاد کرد: دولت دوازدهم از همین ابتدای فعالیت خود وزارتخانه‌ها را ملزم کند که برای هر‌گونه تصمیم‌گیری بخش خصوصی را در مقام مشاوره در بالا‌ترین سطح وزارتخانه قرار […]

نایب‌رییس انجمن صنفی کاریابی‌های کشور در اتاق بازرگانی ایران

پتانسیل بخش خصوصی بسیار بیش‌تر از بخش دولتی است

نایب‌رییس انجمن صنفی کاریابی‌های کشور در اتاق بازرگانی ایران پیشنهاد کرد: دولت دوازدهم از همین ابتدای فعالیت خود وزارتخانه‌ها را ملزم کند که برای هر‌گونه تصمیم‌گیری بخش خصوصی را در مقام مشاوره در بالا‌ترین سطح وزارتخانه قرار دهند.

‌لیلی دانشمند در گفت‌و‌گو با ایرنا بیان‌‍‌کرد: رییس دولت دوازدهم می‌تواند گروه‌هایی را از نمایندگان سندیکا‌ها و اتحادیه‌ها تشکیل دهد تا به وزارتخانه‌ها مشورت بدهند.

وی معتقد است: فعالان بخش خصوصی با مشکلات، موانع‌ و قوانین دست‌وپاگیر بیش از همه آشنا هستند و از نزدیک این موانع را حس می‌کنند برای همین بهتر از هر کسی می‌توانند به وزرا راه‌حل نشان دهند و در تصمیم‌گیری‌ها مشاوره بدهند.

دانشمند معتقد است: بخش خصوصی مجبور است هزینه و درآمدهای خود را به دست آورد و برای همین بیش از بخش دولتی با چند و چون کار درگیر است و چالش‌های پیش روی را بهتر می‌شناسد.

وی گفت: بخش دولتی که بودجه‌اش تأمین می‌شود کم‌تر با جامعه ارتباط دارد و در صورتی که کار بکند یا نکند همواره دستمزد خود را دریافت می‌کند اما بخش خصوصی باید تلاش کند تا بتواند برای خود و افرادی که به‌کار گرفته است درآمد کسب کند.

نایب‌رییس انجمن صنفی مراکز اشتغال کاریابی استان تهران پتانسیل بخش خصوصی را بسیار بیش‌تر از بخش دولتی دانست و گفت: آرمان‌‌ها ایران اسلامی والاست و این تنها با تعامل درست بخش‌های دولتی و خصوصی به دست می‌آید.

دانشمند افزود: انتظار می‌رود دولت دوازدهم در دوره دوم مسؤولیت خود با چشم بازتری به بخش خصوصی نگاه کند.

وی اظهار امیدواری ‌کرد‌: که دوره دولت دوازدهم زمان پر رونق‌تری نسبت به ۴ سال نخست باشد، نگاه مشورتی در ایران ضعیف است اما باید تقویت شود.

وی گفت: در کشورهای توسعه یافته سندیکا‌ها و اتحادیه‌ها حضور فعالی در عرصه‌های تصمیم‌گیری دارند؛ در این کشور‌ها بخش دولتی موجودی جدا از مردم نیست تا بدون شناختی برای مردم تصمیم‌گیری کند.

به گفته دانشمند، متأسفانه ما در این سال‌ها از تجربیات خوب بخش خصوصی در راهبرد برنامه‌های دولت در وزارتخانه در مسیر تحقق اهداف ملی و بیانات مقام‌معظم‌رهبری برای اجرایی شدن اصل ۴۴ استفاده نکردیم و هزاران طرح که ضرورت اجرایی شدن داشت را با تفکر انحصار به فرد خود در پست‌های دولتی را در نصف راه ر‌ها یا با شکست روبه‌رو کردیم.

وی تأکید ‌کرد: دیگر وقت آن است که با نگاه مشورتی و دیدگاه جمعی در مسیر مسؤولیت‌ها پیش برویم و برای لحظه‌های زندگی مردم و جوانان کشور ارزش قائل شویم‌، چرا که زمان محدود است و نباید زمان را از دست داد.

دانشمند تأکید ‌کرد: جای تأسف هست که بخش خصوصی در تدوین آیین‌نامه دستورالعمل‌های خود هیچ نقشی ندارد و متأسفانه سال‌هاست که این قبای فاقد استاندارد همان آیین‌نامه به ناچار تقدیم به بدنه بخش خصوصی می‌شود و آثار آن تضییع حقوق صنفی بخش خصوصی است به دلیل این‌که این دیدگاه آیین‌نامه‌ها با امروز اقتصاد و جامعه ما هماهنگی ندارد.

این فعال بخش خصوصی کشور گفت: متأسفانه این اواخر دیده می‌شود که به جای برون‌سپاری به بخش خصوصی و رفع مشکلات آن‌ها، موازی کار در سطوح بالا بدون مشورت با بخش خصوصی انجام می‌شود.

 

دانشمند در پایان اضافه ‌کرد: بسیاری از طرح‌هایی که از سوی دولت تصمیم‌گیری می‌شود به بار نمی‌نشینند و فقط ضربه به بخش خصوصی و از بین بردن منابع را به دنبال دارد.