روی‌گردانی سرمایه‌گذاران خصوصی از طرح جمع‌آوری گازهای فلرینگ

مزایده فروش گازهای مشعل به کجا رسید؟ روی‌گردانی سرمایه‌گذاران خصوصی از طرح جمع‌آوری گازهای فلرینگ جمع‌آوری فلرینگ گازهای همراه بعد از جریان توسعه میادین مشترک، جزو اولویت‌های بیژن‌زنگنه قرار گرفته است. این درحالی است که شرکت ملی نفت ایران طی سال‌های گذشته فراخوانی برای جذب سرمایه‌گذاران در جهت جلوگیری از هدررفت سرمایه ملی ارایه کرد […]

مزایده فروش گازهای مشعل به کجا رسید؟

رویگردانی سرمایه‌گذاران خصوصی از طرح جمع‌آوری گازهای فلرینگ

جمع‌آوری فلرینگ گازهای همراه بعد از جریان توسعه میادین مشترک، جزو اولویت‌های بیژن‌زنگنه قرار گرفته است. این درحالی است که شرکت ملی نفت ایران طی سال‌های گذشته فراخوانی برای جذب سرمایه‌گذاران در جهت جلوگیری از هدررفت سرمایه ملی ارایه کرد تا بخشی از این گازهای فلر به برق تبدیل شود و براساس آن شرکت نفت از بخش خصوصی خواست تا با شرکت در یک مزایده، نسبت به خریداری ۲۰ میلیون متر مکعب گاز فلر اقدام کند اما به دلایل قیمت پایین آن سرمایه‌گذاران چندان رغبتی برای این کار نشان ندادند.

به گزارش ایسکانیوز، با آمدن دولت یازدهم انتظار می‌رفت روند نزولی مشعل‌سوزی‌ها ادامه یابد تا این‌که به صفر برسد. در این راستا طرح‌هایی مانند فلر سبز در منطقه پارس‌جنوبی مورد بهره‌برداری قرار گرفت و برای مدتی نیز قرار بود طرح مزایده گازهای همراه در برخی از مناطق عملیاتی اجرایی شود اما براساس آمار‌های رسمی از سال۹۲ روند مشعل سوزی افزایش یافت تا این‌که در سال ۹۵ به حدود ۴۳ میلیون مترمکعب در روز رسید.

رضا پدیدار رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در خصوص جمع‌آوری گازهای فلرینگ پالایشگاه‌ها می‌گوید: این موضوع به سال‌های قبل می‌گردد و علی‌رغم پیگیری‌ها هنوز محقق نشده است و همچنان ثروت ملی کشور دود می‌شود.

او تصریح کرد: طبق آماری که وزارت نفت چند روز پیش ارایه داد حدود ۴۳ میلیون مترمکعب روزانه در فلرینگ پالایشگاه‌ها سوزانده می‌شود در حالیکه می‌توان با جمع‌آوری این گاز سرمایه قابل توجهی را نصیب کشور کرد.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران تأکیدکرد: هم‌اکنون اقداماتی در این زمینه صورت گرفته اما قابل توجیه نیست چرا که به‌خاطر قیمت پایین مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار نگرفت.

او یادآور شد: قراردادهایی با همکاری سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی منعقد شده است اما هنوز اتفاق چشمگیری رخ نداده است.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران اضافه‌کرد: جمع‌آوری فلرینگ گازهای همراه جزو اولویت‌های زنگنه بعد از میادین مشترک است.

با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت که روزانه بیش از میلیارد‌ها تومان سرمایه ملی کشور از بین می‌رود باید در این خصوص تدابیری اتخاذ شود.

بنابراین در صورت همراهی وزارت نفت و نیرو شاید بتوان از هدررفت سرمایه ملی جلوگیری کرد. موافقت وزارت نیرو با خرید برق تولیدی از گازهای همراه با قیمتی مناسب و رضایت بخش و همچنین ارایه تضمینی قابل قبول به بخش خصوصی برای پایبند بودن به ‌این توافق، می‌تواند سودآوری قابل توجهی برای ‌این وزارتخانه به همراه داشته باشد.

 

بلاتکلیفی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در بین اختلاف نظرهای دو وزارتخانه نفت و نیرو هم مزید بر علت شده تا بخش خصوصی نیز نتواند با اطمینان‌خاطر وارد این حوزه شود.