چگونه فعالیت بدنی از قلب محافظت می‌کند؟

چگونه فعالیت بدنی از قلب محافظت می‌کند؟ مطالعه صورت گرفته در دانشگاه سائوپائولو (USP) برزیل، بخشی از مکانیسم اثربخشی تمرینات هوازی بر سلامت قلب را مشخص می‌کند. به گزارش سینا‌پرس ورزش منظم، به عنوان روش مهمی برای کمک به درمان نارسایی قلبی عنوان می‌شود. در نارسایی قلبی، قلب قادر به پمپاژ کافی خون برای تأمین […]

چگونه فعالیت بدنی از قلب محافظت می‌کند؟

مطالعه صورت گرفته در دانشگاه سائوپائولو (USP) برزیل، بخشی از مکانیسم اثربخشی تمرینات هوازی بر سلامت قلب را مشخص می‌کند.

به گزارش سینا‌پرس ورزش منظم، به عنوان روش مهمی برای کمک به درمان نارسایی قلبی عنوان می‌شود. در نارسایی قلبی، قلب قادر به پمپاژ کافی خون برای تأمین نیازهای بدن نیست.

پیشگیری از سکته قلبی، کاهش وزن، کنترل فشارخون، ارتقای عملکرد قلبی- عروقی، به تعویق انداختن فرایند دژنراسیون که منجر به از بین رفتن سلول‌های قلبی می‌شود، از جمله مزایای ورزش کردن محسوب می‌شوند.

خولیو سزار باتیستا فریرا (Julio Cesar Batista Ferreira)، استاد مؤسسه علوم زیست پزشکی دانشگاه سائوپائولو و محقق اصلی این پروژه تأکیدکرد: در تحقیقات خود دریافتیم که تمرینات هوازی به حذف میتوکندری‌های ناکارآمد از سلول‌های قلبی کمک می‌کند.

میتوکندری، اندامک دخیل در تأمین انرژی سلول‌ها است. حذف میتوکندری‌های ناکارآمد، ذخیره آدنوزین تری‌فسفات (ATP) را افزایش و تولید مولکول‌های سمی – مانند رادیکال‌های آزاد اکسیژن و آلدئیدهای واکنش‌پذیر – را کاهش می‌دهد.

فریرا خاطرنشان‌کرد: مسلماً قصد نداریم قرص ورزش تولید کنیم. این کار غیرممکن است، چراکه ورزش در سطوح مختلف و بر کل ارگانیسم بدن اثر می‌گذارد؛ با این حال می‌توان امیدوار بود که دارویی برای تقلید یا به حداکثر رساندن اثرات مثبت فعالیت‌های بدنی بر قلب تولید کرد.

 

نتایج این مطالعه در مجله Autophagy منتشر شد.