چشم‌انداز مثبت صنعت فولاد در پی تقویت صادرات

رییس هیأت عامل ایمیدرو مطرح کرد چشم‌انداز مثبت صنعت فولاد در پی تقویت صادرات رییس هیأت عامل ایمیدرو با بیان این‌که رکود در بازار داخلی مانع رشد شتابان در مصرف داخلی فولاد می‌شود برنامه‌ریزی برای صادرات را از الزامات توسعه این صنعت خواند. به گزارش سنا، مهدی‌کرباسیان، با بیان مطلب فوق گفت: مطابق چشم‌انداز ۲۰ […]

رییس هیأت عامل ایمیدرو مطرح کرد

چشم‌انداز مثبت صنعت فولاد در پی تقویت صادرات

رییس هیأت عامل ایمیدرو با بیان این‌که رکود در بازار داخلی مانع رشد شتابان در مصرف داخلی فولاد می‌شود برنامه‌ریزی برای صادرات را از الزامات توسعه این صنعت خواند.

به گزارش سنا، مهدی‌کرباسیان، با بیان مطلب فوق گفت: مطابق چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور برنامه‌ریزی تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است که براساس این طرح بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن مازاد تقاضای داخلی، صادر خواهد شد.

وی با بیان این‌که انتظار می‌رفت با رشد ۸ درصدی اقتصاد، رشد مصرف فولاد رقم بخورد اما تاکنون به دلایل مختلف این هدف محقق نشده است، اظهارداشت: بخش مسکن هنوز در رکود است و شاخص سرمایه‌گذاری در پروژه‌های زیرساختی پایین است، لذا نمی‌توان انتظار افزایش رشد اقتصادی کشور را در میان‌مدت داشت.

رییس هیأت عامل ایمیدرو تصریح‌کرد: بهترین راهکار در چنین شرایطی برای ظرفیت‌های مازاد فولاد تمرکز بر بازارهای خارجی است.

کرباسیان با بیان این‌که باید برای صادرات برنامه‌ریزی کرد و در این زمینه قطعاً باید قیمت‌ها رقابت‌پذیر باشد، گفت: ارایه خدمات و سرویس‌های مناسب به صادرکنندگان بزرگ کشور از جمله خدمات ویزا، بانکی از الزامات مقوله صادرات است. حتی بانک مرکزی بایستی خطوط یوزانس صادراتی تعریف کند تا بانک‌ها بتوانند ال.سی از مشتریان داخلی دریافت کنند تا شرکت‌های فولادسازی با بازاریابی دقیق اقدام به امر صادرات کنند.

این مسؤول اقتصادی با اشاره به وضعیت رضایت بخش در تقاضای جهانی فولاد خاطرنشان‌کرد: تقاضای داخلی چین در هفته‌های اخیر به گونه‌ای افزایش یافته است که مدتی است صادرات شمش چین به‌طور کامل متوقف شده است. این موضوع پتانسیل‌های روبه رشد تقاضا در بازار بین‌المللی را رقم می‌زند و فرصت رشد و جایگزینی بازارهای چین را برای صنعت فولاد کشور رقم می‌زند.

وی در ادامه توضیح داد: در سال گذشته ۶ میلیون تن فولاد صادرات داشتیم که پیش‌بینی ما برای امسال رشد ۲۰درصدی است. بدین‌ترتیب میزان صادرات فولاد در سال جاری می‌تواند به حدود ۸ میلیون تن برسد. به خصوص که در ۳ ماه نخست امسال صادرات ۸ درصدی فولاد توسط شرکت‌های بزرگ رقم خورده و با ادامه این روند روبه رشد پیش‌بینی می‌شود اهداف صادراتی در زمینه فولاد محقق شود.

رییس هیأت عامل ایمیدرو در خصوص الزامات رشد صنعت فولاد عنوان‌کرد: دولت باید نرخ ارز را واقعی کند. این مهم می‌تواند به افزایش رقابت‌پذیری فولاد کمک کند یا مشابه دیگر کشور‌ها با در نظر گرفتن جوایز صادراتی از محل مالیات بر ارزش افزوده هدف‌های بزرگ‌تری را نیز دنبال کرد تا شرکت‌ها از این طریق مشوق صادراتی خود را تسویه کنند.

وی در ادامه افزود: یکی از اقداماتی که در توسعه فولاد انجام می‌شود توسعه مناطق ویژه است که در میان‌مدت و بلند مدت وضعیت صادرات کشور را با ثبات و بادوام خواهد کرد. به عنوان مثال در بندرعباس دارای منطقه ویژه اقتصادی با ظرفیت‌های مثال‌زدنی هستیم که شرایط خوبی را برای تولید رقابتی و صادرات مهیا کرده است.

 

کرباسیان در بخش پایانی سخنان خود گفت: چشم‌انداز صادرات فولاد مثبت است و پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده این روند صعودی ادامه داشته باشد و به‌طور حتم با این سیاست وضعیت صادرات سنگ‌آهن محدودتر می‌شود، بدین‌ترتیب میزان صادرات فولاد که ارزش افزوده بالاتری دارد افزایش پیدا می‌کند.