بحران آب کشور به ۶۰ درصد رسید عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه ۱۶ استان کشور یعنی حدود ۶۰درصد مردم با بحران آب مواجه هستند، گفت: انتقال آب بهترین راهکار برای رفع بحران کم آبی در کشور است. به گزارش مهر، ابوالفضلحسنبیگی ضمن بیان اینکه خشکسالیهای اخیر در کشور به دلیل رشد جمعیت […]
بحران آب کشور به ۶۰ درصد رسید
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه ۱۶ استان کشور یعنی حدود ۶۰درصد مردم با بحران آب مواجه هستند، گفت: انتقال آب بهترین راهکار برای رفع بحران کم آبی در کشور است.
به گزارش مهر، ابوالفضلحسنبیگی ضمن بیان اینکه خشکسالیهای اخیر در کشور به دلیل رشد جمعیت و کمبود نزولات جوی ایجادشده است، ابرازداشت: در گذشته سالانه حدود ۶۵۰میلیارد مترمکعب نزولات آسمانی را شاهد بودیم و درحال حاضر این میزان تبدیل به ۵۰۰میلیارد متر مکعب شده است که نشان از کاهش فراوان میدهد از سوی دیگر جمعیت ایران از ۳۰میلیون نفر در دهه ۵۰ به ۸۰میلیون نفر رسیده و این امر علاوه بر ۵ میلیون نفر که از کشورهای دیگر مانند پاکستان و افغانستان و… مهمان ما هستند، جمعیتی بالغ بر ۸۵میلیون نفر را برای ما ایجاد کرده است که با این تفاسیر باید گفت امروز به دلیل توسعه در بخش جمعیت، کشاورزی، مسکن، صنایع و… ۶۰درصد جمعیت کشور با کمبود آب مواجه هستند.
وی افزود: برخی کارشناسان درباره تولید آب نظر منفی دارند، ولی سؤال اینجا است که چرا آمریکا از یک هزار و ۹۰۰کیلومتر آب را جابه جا میکند و هیچ آسیبی به محیطزیست نمیرسد؛ محیطزیست را اگر درست تعریف نکنیم، همین میشود که امروز برخی استانهای ما با تولید آب مقابله میکنند لذا در برنامه ششم وزارت نیرو مکلف شده از طریق دریای مکران، خلیجفارس و دریای خزر، آب را تأمین کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه در حال مذاکره با کشورهای همسایه هستیم تا آب موردنیاز را خریداری کنیم، ابرازداشت: برخی از این کشورها نسبت به جمعیت و وسعت خودشان آب فراوانی دارند به عنوان مثال در تاجیکستان بالغ بر ۲۵ برابر نیاز خودش آب دارد که به دریایسیاه و سیبری سرریز میشود ما با این کشور در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم آب مورد نیاز را خریداری کنیم.
حسنبیگی با بیان اینکه برداشت آب بهگونهای شده که برخی از استانها بعضاً درگیریهایی را هم با هم دارند، تصریحکرد: در چهارمحال و بختیاری یا استانهایی که بهنوعی آب از آنها جابهجا میشود این مشکل تبدیل به یک بحران جدی شده که باید راهحلی برای آنها یافت. از سوی دیگر ریشه برخی مشکلات در خارج هستند، مثلاً برخی کشورها مانند ترکیه تعداد زیادی سد را ساخته تا عملاً آب دجله و فرات کم شود و این به ضرر همسایگان جنوبی و به خصوص ایران است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.