خراسانجنوبی روی خط تداوم خشکسالی تداوم ۱۸ سال خشکسالی در خراسانجنوبی، گستره این استان را در منطقه قرمز نقشه پیشروی این پدیده قرارداده و پیشبینیهای بیرجند آتی نیز خبرهای خوشی برای استان ندارد. به گزارش مهر، تداوم ۱۸ سال خشکسالی در خراسانجنوبی، گستره این استان را در منطقه قرمز نقشه پیشروی این پدیده قرارداده و […]
خراسانجنوبی روی خط تداوم خشکسالی
تداوم ۱۸ سال خشکسالی در خراسانجنوبی، گستره این استان را در منطقه قرمز نقشه پیشروی این پدیده قرارداده و پیشبینیهای بیرجند آتی نیز خبرهای خوشی برای استان ندارد.
به گزارش مهر، تداوم ۱۸ سال خشکسالی در خراسانجنوبی، گستره این استان را در منطقه قرمز نقشه پیشروی این پدیده قرارداده و نفوذ شدید خشکسالی شاخصهای تبخیر، دما و تغییر اقلیم را در این استان بحرانی کرده است.
هر چند برای بررسی وضعیت اقلیمی باید یک دوره ۳۰ ساله وضعیت آب و هوایی را بررسی و بعد حکم قطعی را در خصوص وضعیت اقلیمی صادر کرد اما بسیاری از کارشناسان معتقدند اثرات تغییر اقلیم از خشکسالیهای شدید، بارندگیهای سیلآسا، افزایش دما گرفته تا تغییرات جوی خود را طی سالهای اخیر به خوبی نشان داده و اقلیم در کشور و به خصوص خراسانجنوبی طی چند سال اخیر دچار تغییرات زیادی شده است.
خشکسالیهای متمادی طی دو دهه اخیر پیامدهای زیادی در استان داشته بهگونهای که طبق گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی، در حال حاضر ۱۷۹ آبادی در تابستان با تنش آبی روبهرو هستند.
قطع آب شبکه آبرسانی ۳۸ روستا بر اثر خشکسالی
علیاکبربسکابادی چندی پیش در گفتوگویی به قطع آب شبکه آبرسانی ۳۸ روستا بر اثر خشکسالی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۶۴ روستای خراسانجنوبی فاقد شبکه آب هستند و در بحران آبی به سر میبرند.
وی با بیان اینکه منابع آب اطراف روستاها کم شده و هزینه تأمین آب افزایش یافته است، ادامهداد: در بسیاری از روستاها منبع مطمئنی نداریم و ناچاریم برای آبرسانی به این روستاها از راههای دور و دشتها آب تأمین کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی نیز به افزایش دشتهای ممنوعه و بحرانی استان به عنوان پیامدهای خشکسالی در استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بالغ بر ۴۰ دشت در استان وجود داشته که از این تعداد ۲۱ دشت ممنوعه و دو دشت ممنوعه بحرانی هستند.
حسینامامی با بیان اینکه سطح آب زیرزمینی در بسیاری از نقاط کشور و همچنین خراسانجنوبی افت چشمگیری داشته است، بیانکرد: این امر ما را با تنش آبی در برخی از دشتهای استان مواجه کرده است.
شکافهای ۴ کیلومتری در زمین
وی با اشاره به افزایش پدیده فرو نشست زمین در دشتهای استان، عنوانداشت: فرونشست زمین در دشتهای سرایان و بشرویه بر اثر افت سطح آب زیرزمین در این دشتها است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی ادامهداد: این پدیده به حدی است که در منطقه سرند سرایان شکافهایی با عرض یک متر و طول حدود ۴ کیلومتر مشاهده شده است.
در منطقه سرند سرایان شکافهایی با عرض یک متر و طول حدود ۴ کیلومتر مشاهده شده است، اینها همه بخشی از آثار و پیامدهای خشکسالی در استان است که اگر افزایش شوری آب، خشک شدن و کف شکنی بسیاری از چاههای کشاورزی، کاهش ۳۰ تا ۷۰ درصدی آبدهی قنوات، افزایش آفات کشاورزی را به آن اضافه کنیم قصه خشکسالی در خراسانجنوبی تلختر و جانفرساتر میشود.
آغاز خشکسالی در استان از سال ۷۸
خشکسالیها در این استان از سال ۷۸ آغاز شده و اکنون ۹۰ درصد مساحت استان را درگیر خشکسالی شدید و بسیار شدید کرده است.
بنا به پیشبینیهای هواشناسی امسال هم شرایط خشکسالی در استان ادامه دارد و بارندگیهای استان طی ۳ ماهه آتی نیز در حد نرمال بوده که قرار نیست زخم ۱۸ سال خشکسالی در استان را مرهم بخشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.