ارایه فاکتور فروش به خریدار توسط کارخانه‌ها الزامی است

رییس اتاق اصناف ایران ارایه فاکتور فروش به خریدار توسط کارخانه‌ها الزامی است رییس اتاق اصناف ایران با بیان این‌که ارایه فاکتور فروش به خریداران از سوی کارخانه‌ها الزامی است، گفت: عمده‌فروشان و خرده‌فروشان هم کالا را براساس سود تعیین شده توسط کمیسیون نظارت به مصرف‌کننده عرضه می‌کنند. علی فاضلی در گفت‌وگو با فارس در […]

رییس اتاق اصناف ایران

ارایه فاکتور فروش به خریدار توسط کارخانه‌ها الزامی است

رییس اتاق اصناف ایران با بیان این‌که ارایه فاکتور فروش به خریداران از سوی کارخانه‌ها الزامی است، گفت: عمده‌فروشان و خرده‌فروشان هم کالا را براساس سود تعیین شده توسط کمیسیون نظارت به مصرف‌کننده عرضه می‌کنند.

علی فاضلی در گفت‌وگو با فارس در مورد مصوبه‌ حذف درج قیمت از روی محصولات سلولزی، شیرینی و شکلات گفت: بخشنامه وزیر صنعت، معدن‌ و تجارت پیشین در رابطه با حذف درج قیمت بر روی برخی کالا‌‌ها بدین معنا نیست که کالا از چرخه قیمت‌گذاری خارج شود، بلکه عمده‌فروش و خرده‌فروش کالایی را که از کارخانه با فاکتور رسمی خریداری می‌کند و براین اساس کالا از درب کارخانه براساس قیمت درج شده در فاکتور به خریدار فروخته می‌شود.

رییس اتاق اصناف ایران با بیان این‌که بنگاه‌های صنفی و خرده‌فروشی‌‌ها براساس قانون نظام صنفی تکلیف قانونی دارند که فاکتور خرید را به ساختار بازرسی و سازمان تعزیرات حکومتی ارایه کنند، افزود: همچنین نصب اتیکت قیمت در سطح خرده‌فروشی باید انجام شود.

وی اظهار کرد: بخشنامه وزیر در راستای حذف درج قیمت از روی برخی کالا‌ها توسط کارخانه به این دلیل است که قیمت کالا‌ها را بازار رقابتی تعیین کند.

فاضلی با تأکید بر این‌که در بخش قیمت‌گذاری بر روی کالا‌ها اتفاق خاصی پیش نیامده است، گفت: زیرا همچنان خریدار، کالا را از درب کارخانه با فاکتور خریداری می‌کند و تکلیف قانونی خریدار هم براساس قیمت درج شده در فاکتور این است که با درصد تعیین شده برای عرضه در سطح خرده فروش اقدام کند.

رییس اتاق اصناف ایران با تأکید بر این‌که خرده‌فروش مکلف است، برحسب قانون نظام صنفی قیمت کالا را به مصرف‌کننده از طریق نصب اتیکت اعلام کند، گفت: کارخانه هم قیمت تمام شده خود را از طریق درج در فاکتور فروش اعلام می‌کند.

وی افزود: کمیسیون نظارت درصد سود عمده‌فروش را ۷ درصد و سود خرده فروش را براساس نوع کالا ۹ تا ۱۷ درصد تعیین کرده است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا قیمت درج شده در فاکتور قیمت واقعی کالا است، گفت: سازمان حمایت بر صدور فاکتور از سوی تولید‌کنندگان نظارت کامل دارد.

فاضلی با بیان این‌که اتاق اصناف در فرایند قیمت‌گذاری کالاهای صنعتی حضور ندارد و مرجع سازمان حمایت است، گفت: حذف قیمت به نفع مصرف‌کننده است و برداشت مسؤولان تصمیم‌گیر در این رابطه این است که با این کار می‌توان در جهت حمایت از مصرف‌کننده، بازار قیمت کالار را در یک بازار رقابتی تعیین کند.

 

رییس اتاق اصناف ایران بیان‌ کرد: سازمان‌های نظارتی و تعزیرات هم کار نظارت در سطح خرده‌فروشی‌‌ها را انجام می‌دهند.