پاریس ۲۰۱۷، نام‌هایی که باید به خاطر بسپاریم

پاریس ۲۰۱۷، نام‌هایی که باید به خاطر بسپاریم تیم ملی کشتی فرنگی ایران که دوران تحول و آزمون و خطای خود را با اعتماد به جوانان با هدف موفقیت در المپیک ۲۰۲۰ طی می‌کند، پس از موفقیت در رویدادهای گذشته این‌بار نیز با ایستادن بر سکوی دوم جهان، نوید آبروداری در المپیک آینده را داد. […]

پاریس ۲۰۱۷، نام‌هایی که باید به خاطر بسپاریم

تیم ملی کشتی فرنگی ایران که دوران تحول و آزمون و خطای خود را با اعتماد به جوانان با هدف موفقیت در المپیک ۲۰۲۰ طی می‌کند، پس از موفقیت در رویدادهای گذشته این‌بار نیز با ایستادن بر سکوی دوم جهان، نوید آبروداری در المپیک آینده را داد.

به گزارش ایسنا، کشتی فرنگی ایران طی سال‌های اخیر به کشتی‌گیرانی به تعداد انگشتان دست متکی بود، کشتی‌گیرانی که با اطمینان از جایگاه خود در تیم ملی از انگیزه کافی برای تمرین و کسب موفقیت‌های بیش‌تر برخوردار نبودند که در این میان حمایت بی‌چون و چرای سرمربیان سابق تیم ملی از این نفرات و خودداری از میدان دادن به جوانان به‌خاطر ترس از شکست در میادین بین‌المللی نقش مهمی داشت.

در شرایطی غبارآلود و عدم اطمینان به آینده، علی‌اشکانی که در رده نوجوانان تیم ملی را قهرمان جهان کرده بود، سکان این کشتی به گل نشسته را در دست گرفت. در شرایطی که بسیاری معتقد بودند سرپاکردن تیم ملی به سال‌ها زمان نیاز دارد و حتی به کسب موفقیت اشکانی در قهرمانی آسیا و جام جهانی نیز با شک و تردید نگاه می‌کردند، تیم ملی در سکوت تمرینات خود را از سر گرفت.

جوانانی که سال‌ها پشت خط مانده بودند وارد اردو شدند. تمرینات به شکلی درست، علمی و منطقی جلو رفت که نتیجه آن و اعتماد به جوانان، نمایش خوب در جام جهانی آبادان و بازی‌های همبستگی اسلامی و قهرمانی مقتدرانه تیم ملی در آسیا بود.

تعدد مسابقات و رویدادهای مختلف باعث شد تیم ملی با دو ترکیب متفاوت در رقابت‌های قهرمانی آسیا و چند روز پس از آن بازی‌های همبستگی اسلامی که اواخر اردیبهشت ماه برگزار شد شرکت کند. پس از آن رقابت‌های انتخابی تیم ملی در پیش بود که با فرارسیدن ماه مبارک رمضان به نیمه تیر‌ماه یعنی تنها ۴۰ روز مانده به مسابقات جهانی موکول شد.

تیم ملی در شرایطی که شورای فنی و مسؤولان فدراسیون تأکید کردند هدف و نگاه فدراسیون کسب نتایج خوب در المپیک ۲۰۲۰ است راهی پاریس شد. در ترکیب ۸ نفره تیم ملی تنها یوسف‌قادریان و سعیدعبدولی سابقه حضور در این رویداد سخت و نفس‌گیر را داشتند که همین امر حاکی از آینده‌نگری در کشتی فرنگی ایران و پذیرش ریسک اعتماد به جوانان با انگیزه بود.

تیم ملی کشتی فرنگی این رقابت‌‌ها را با ۳ مدال برنز محمد‌علی‌گرایی، سعید‌عبدولی و حسین‌نوری و یک عنوان پنجمی محمد‌الیاسی با ۳۶ امتیاز و ایستادن در جایگاه دوم جهان به پایان رساند.

مهردادمردانی در وزن ۵۹ کیلوگرم، محمد‌الیاسی در ۶۶ کیلوگرم، محمد‌علی‌گرایی در ۷۱ کیلوگرم، حسین‌نوری در ۸۵ کیلوگرم و حتی مصطفی‌صالحی‌زاده در ۹۸ کیلوگرم که به سخت‌‌ترین قرعه ممکن خورد و شهاب‌قوره‌جیلی در ۱۳۰ کیلوگرم نمایش خوبی در این رقابت‌‌ها داشتند و بدون ترس و واهمه از نام حریفان به روی تشک رفتند و تا آخرین ثانیه مبارزه جنگیدند تا نشان دهند با کسب تجربه بیش‌تر می‌توانند بهترین نتایج را در رویدادهای معتبر جهانی و مخصوصاً المپیک ۲۰۲۰ رقم بزنند.

آمادگی بالای بدنی فرنگی‌کاران ایران در مواجهه با حریفان جهانی علی‌رغم تقویم فشرده رقابت‌های مختلف پیش از حضور در جهانی پاریس و عدم حضور در تورنمنت‌های تدارکاتی نشان از انجام درست تمرینات تیم ملی بود، موضوعی که متأسفانه تیم ملی بزرگ‌ترین آسیب را از همین ناحیه در رقابت‌های المپیک خورد.

اما یوسف‌قادریان دارنده مدال برنز جهان در سومین تجربه جهانی خود همانند جهانی سال گذشته عملکرد ناامید‌کننده‌ای داشت و نتوانست انتظارات را برآورده کند. سعید‌عبدولی نیز تنها با ۲۰ روز تمرین راهی این رقابت‌‌ها شد و در شرایطی که با داشتن قرعه مناسب می‌توانست به راحتی دومین مدال طلای جهان را دشت کند، به‌دلیل ناآمادگی به مدال برنز بسنده کرد.

 

هر چند کشتی‌گیران جوان ایران مخصوصاً در ۴ وزن دوم می‌توانستند به نتایج بسیار بهتری برسند اما نگاهی به نحوه مبارزه نفرات جوان تیم ملی در این رقابت‌‌ها نشان می‌دهد کشتی فرنگی ایران راه خود را پیدا کرده و مطمئناً ادامه این مسیر و حمایت هر چه بیش‌تر از جوانان باانگیزه نویدبخش روزهای شیرین برای کشتی ایران در المپیک ۲۰۲۰خواهد بود.