۷۳هزارهکتار بافت فرسوده شهری چشم‌انتظار ساخت‌وساز

۷۳هزارهکتار بافت فرسوده شهری چشم‌انتظار ساخت‌وساز نایب‌رییس کمیسیون عمران مجلس، با بیان این‌که کشور سالانه به ۱۵۰هزار مسکن جدید نیاز دارد، گفت: بی‌توجهی به نیاز انباشت شده در حوزه مسکن فنر قیمت‌ها را ر‌ها کرده و شاهد جهش نرخ‌ها در این حوزه خواهیم بود. به گزارش خانه ملت، مجیدکیان‌پور با اشاره به اولویت‌های دولت در […]

۷۳هزارهکتار بافت فرسوده شهری چشم‌انتظار ساخت‌وساز

نایب‌رییس کمیسیون عمران مجلس، با بیان این‌که کشور سالانه به ۱۵۰هزار مسکن جدید نیاز دارد، گفت: بی‌توجهی به نیاز انباشت شده در حوزه مسکن فنر قیمت‌ها را ر‌ها کرده و شاهد جهش نرخ‌ها در این حوزه خواهیم بود.

به گزارش خانه ملت، مجیدکیان‌پور با اشاره به اولویت‌های دولت در بخش مسکن، گفت: کشور سالانه به ۱۰۰ تا ۱۵۰هزار مسکن جدید نیاز دارد تا انباشت تقاضا در این زمینه صورت نگیرد؛ از این رو اولویت نخست وزارت راه و شهرسازی باید توجه به این مهم باشد.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که برای خانه‌اولی‌ها علاوه بر تأمین فایل خرید مسکن باید مسکن اجاره‌ای نیز در نظر گرفته شود، افزود: دولت باید بتواند بسته حمایتی تأمین مسکن را داشته باشد که از طریق مسکن استیجاری و یا خرید نیازهای این بخش را پاسخ دهد.

مسکن موضوعی فرابخشی است

وی با تأکید بر این‌که پاسخ دادن به نیاز جامعه در حوزه مسکن نیازمند ارایه بسته سیاستی حمایتی مناسبی از سوی دولت است، تصریح کرد: بسته حمایتی دولت باید متناسب با نرخ درآمد جامعه هدف بوده و از سوی تمامی دستگاه‌ها و نهادهای متولی نیز پیگیری شود.

کیان‌پور با اشاره به این‌که مسکن موضوعی فرابخشی است و ساماندهی به آن نیازمند تعامل دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف است، افزود: دولت باید سهم هر بخش و سازمان را در این باره مشخص کند؛ زیرا مسکن موضوعی فراجناحی و فرابخشی است.

وی با بیان این‌که دولت باید در بخش مسکن نقش تسهیلگری داشته باشد و از اهرم سیاست‌گذاری استفاده کند، گفت: سیاست‌گذاری توأم با حمایت از سوی دولت می‌تواند نقش مهمی در تولید مسکن و تحویل آن به بهره‌برداران داشته باشد.

ساخت و ساز در بافت فرسوده از هزینه‌های جانبی تولید مسکن می‌کاهد

کیان‌پور با اشاره به ظرفیت‌های کشور در حوزه مسکن، افزود: اولین ظرفیت بالقوه شهری برای افزایش تولید مسکن بافت فرسوده است؛ زیرا از پتانسیل‌های خوبی برخوردار بوده و می‌تواند هزینه‌های جانبی از جمله تأمین زیرساخت‌ها را کاهش دهد.

وی با بیان این‌که بافت فرسوده شهری در حدود ۷۳هزار هکتار است، تصریح کرد: اگر بخواهیم تراکم نفر در جمعیت را در این بخش‌ها در نظر بگیریم؛ آمادگی برای ساخت سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار واحد مسکن با توجه به مهیا بودن آب، برق، گاز و سایر ملزومات در آنها وجود دارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر این‌که ساخت و ساز در بافت فرسوده نیازمند همراهی بانک‌ها و تسهیلات‌دهی است، گفت: تسهیلات‌دهی در این بخش و برخی ملاحظات از جمله ارایه مشوق‌ها از سوی شهرداری و حذف عوارض می‌تواند ساخت‌وساز در بافت فرسوده را سرعت ببخشد.

در نظرگرفتن تسهیلات از سوی بانک مرکزی بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده ترغیب می‌کند

کیان‌پور با بیان این‌که استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای ساخت‌وساز در بافت فرسوده لازم است، افزود: بخش خصوصی زمانی وارد این حوزه می‌شود که برای آن صرفه اقتصادی و تولید ثروت داشته باشد؛ از این رو باید جاذبه و انگیزه‌ای برای این بخش ایجاد شود.

وی ادامه داد: یکی از جاذبه‌هایی که برای بخش خصوصی باید ایجاد شود، درنظرگرفتن خط اعتباری از سوی بانک مرکزی برای این بخش تا به این ترتیب تسهیلاتی برای آغاز فعالیت بخش خصوصی ارایه شود.

کیان‌پور افزود: شهرداری‌ها هم باید عوارض ساخت و ساز در بافت فرسوده را رایگان کرده تا به این ترتیب قیمت تمام شده ملک کاهش یابد و ساخت‌وساز در این بافت‌ها انجام شود.

اجرای طرح جامع مسکن مدنظر دولت دوازدهم باشد

وی با بیان این‌که دولت دوازدهم در حوزه مسکن باید قبل از ارایه هر طرح جدیدی به طرح جامع مسکن کشور توجه کند، گفت: برنامه‌ریزی برای تولید مسکن باید با توجه به میزان جمعیت متقاضی، چرخه بهره‌برداری از مسکن و همچنین ضریب نفوذ آن باشد تا به این ترتیب عرضه و تقاضا در یک نقطه همدیگر را ملاقات کنند.

 

نایب‌رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اگر برنامه‌ریزی در حوزه تولید مسکن صورت نگیرد؛ انباشت و دپوی تقاضای مسکن صورت گرفته که پس از مدتی فنر قیمتی را ر‌ها می‌کند.