دریاچه ارومیه بحرالمیت میشود! درحالی که دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه بزرگ آبشور دنیا محسوب میشود به دلیل سهلانگاری مسؤولان و مدیران زیرمجموعه در آستانه خشکی قرار گرفته است. بهکارشناسان ابراز داشتند در صورت خشک شدن این دریاچه هوای معتدل منطقه تبدیل به هوای گرمسیری با بادهای نمکی خواهد شد و […]
دریاچه ارومیه بحرالمیت میشود!
درحالی که دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه بزرگ آبشور دنیا محسوب میشود به دلیل سهلانگاری مسؤولان و مدیران زیرمجموعه در آستانه خشکی قرار گرفته است. بهکارشناسان ابراز داشتند در صورت خشک شدن این دریاچه هوای معتدل منطقه تبدیل به هوای گرمسیری با بادهای نمکی خواهد شد و زیستمحیط منطقه را تغییر خواهد داد. همچنین در صورت خشک شدن دریاچه بسیاری از مواد سمی هوازی شده و خطرات بیماریهای تنفسی برای زیستبوم و مردم منطقه به وجود خواهد آورد.
به گزارش ایسکانیوز، پرویزکردوانی پدر علم کویرشناسی در خصوص مشکلات دریاچه ارومیه گفت: دلایل بسیاری برای خشک شدن دریاچه ذکر شده است از جمله خشکسالی، احداث بزرگراه بر روی دریاچه و استفاده بیرویه از منابع آب حوزه آبریز دریاچه است و متأسفانه این موضوعات به صورت جدی پیگیری نشد.
وی تصریحکرد: یکی از طرحهایی که برای نجات دریاچه ارومیه مطرح شده انتقال آب از حوضههای آبریز دیگر از جمله رود ارس است. به گفته نادرقاضیپور، نماینده مردم ارومیه در مجلس، تنها راه نجات دریاچه ارومیه آبهای رود ارس و شهرستان پیرانشهر است. اما این ایده با مخالفتهایی روبهروست. در مرداد ماه سال ۱۳۹۰ مجلسشورایاسلامی با دو فوریت طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه موافقت نکرد و این امر به احتمال زیاد به بحرانیتر شدن اوضاع دریاچه دامن زد.
پدر علم کویرشناسی اضافهکرد: همچنین طرح نکاشت در اطرف دریاچه ارومیه بود. در این خصوص ۷۵۰ دانشمند داخلی و خارجی نظر داده بودند که این طرح میتواند به کمک دریاچه بشتابد اما این موضوع با اعتراض شدید روستاییان مواجه شد. هماکنون ۷۰۰ روستای اطراف دریاچه ارومیه با کمبود آب مواجه هستند.
کردوانی در ادامه از چند طرح به عنوان طرحهایی خیالی یاد کرد و گفت: اتصال دریای خزر به خلیجفارس، احیای دریاچه جازموریان، شکافتن رشته کوه البرز برای نفوذ رطوبت هوا به مناطق مرکزی کشور، جنگلکاری و طرح تغییر آب و هوا با ایجاد دریاچههای مصنوعی که در سالهای گذشته مطرح شده است از جمله طرحهای خیالی و غیرقابل اجراست.
وی افزود: به چند دلیل نمیتوان آب به دریاچه ارومیه انتقال داد؛ در درجه اول باید نمک جمعآوری شود این دریاچه ۳۲ میلیارد مترمکعب آب داشته اما به دلیل شوری امکان پرورش ماهی نبود، حالا که قرار است ۱۲ میلیارد متر مکعب یعنی یک سوم دریاچه احیا شود اگر همراه با نمک باشد شبیه بحرالمیت خواهد شد، بنابراین از آب با نمک غلیظ شده چیزی بهدست نمیآید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.