رییس کل بانک مرکزی گفت: تحریمها ایران را به پای میز مذاکره نکشاند و نشانه این موضوع، وضعیت مناسب ایران و ارتقای شاخصهای اقتصادی در ۳ سال گذشته با وجود تداوم تحریمها بوده است. به گزارش مهر، ولیا… سیف، رییس کل بانک مرکزی ایران با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا به ارایه گزارشی […]
رییس کل بانک مرکزی گفت: تحریمها ایران را به پای میز مذاکره نکشاند و نشانه این موضوع، وضعیت مناسب ایران و ارتقای شاخصهای اقتصادی در ۳ سال گذشته با وجود تداوم تحریمها بوده است.
به گزارش مهر، ولیا… سیف، رییس کل بانک مرکزی ایران با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا به ارایه گزارشی از وضعیت اقتصادی ایران پرداخت و به پرسشهای حاضران پاسخ داد.
سیف در این جلسه تأکید کرد: مسؤولیت زنده نگهداشتن برجام با طرفهای غربی است.
رییس کل بانک مرکزی افزود: ایران طی دو سال و نیم گذشته به اقتصاد مقاومتی توجه ویژه داشته اقتصاد ایران یک اقتصاد مقاوم شده است.
وی با بیان اینکه تحریمها و کاهش قیمت نفت در دولت روحانی تأثیر منفی بر اقتصاد ایران نگذاشت، خاطرنشان کرد: تحریمها ایران را به پای میز مذاکره نکشاند و نشانه این موضوع، وضعیت مناسب ایران و ارتقای شاخصهای اقتصادی در ۳ سال گذشته با وجود تداوم تحریمها بوده است.
رییس کل بانک مرکزی ایران با اشاره به اینکه فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم باعث نشد تا نظام بانکی ایران از توجه به مسایل و قوانین پولشویی غافل شود، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی قانون مربوط به مبارزه با تأمین مالی تروریسم و پولشویی را تصویب کرده است و بانک مرکزی نیز با صدور آییننامهها و بخشنامههای مختلف، بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری را به این مهم توجه داده است ضمن آن که بانک مرکزی نسبت به انتظام بخشی بانکها اهتمام دارد و نظارت بیشتر و جدی تری را اعمال کرده است.
سیف با اشاره به تلاشهای بیشمار ایران در راستای اجرا دقیق برجام خاطرنشان کرد: از نظر بنده، طرفهای مذاکره با ایران به تعهدات خود وفا نکردهاند. اگر این رفتار ایران است که مانع همکاری بانکهای دنیا با ایران میشود، آنها پیش از امضای برجام نیز کاملاً از این رفتار مطلع بودند. ما تغییری نکردهایم، آنها تنها این معاهده را امضا کردند تا صرفاً ما به تعهدات خود عمل کنیم و نیز به بهانه اینکه ایران مسؤول است اقدامی نمیکنند.
طرفهای مذاکره به تعهدات وفادار نبودهاند
سیف ضمن اعتراض به عدم پایبندی برخی طرفهای مذاکره با ایران به تعهدات برجام با ارایه تصویری از وضعیت اتفاقاتی که در طول سه ماه گذشته از اجرای این برنامه رخ داده است، گفت: در برجام آمده است که اتحادیه اروپا و ایالات متحده متعهد به انجام تمام اقدامات تنظیمی و اجرایی لازم برای تضمین رفع موفقیتآمیز و مؤثر تحریمها میشوند، تا ایران توانایی لازم برای پیوستن به بازارهای جهانی را بدست آورد.
وی ادامه داد: من ارزش این معاهده را تخفیف نمیدهم، مسایلی نظیر اسناد رهنمودی OFAC، سفرهای اخیر به دیگر کشورها در راستای تشویق همکاریهای اقتصادی و یا مجوزهای صادره برای ترغیب به مشارکت در تجارت و سرمایهگذاری در ایران، همه از جمله دستاوردهای مثبت برجام بودهاند. با این حال، همه اینها پس از گذشت ۳ ماه کافی نیستند، در حال حاضر ما نمیتوانیم از داراییهای بلوکه شده ایران استفاده کنیم.
اقتصاد ایران علیرغم تحریمها مقاوم شده است
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در پی اجرای برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، اقتصاد ایران و روابط آن با جهان وارد دوران جدیدی شد، گفت: پیش از برجام، تلاش ما این بود که نه تنها آثار منفی تحریمها را از طریق مقاومسازی اقتصاد کاهش دهیم بلکه برای پیوستن مجدد ایران به اقتصاد جهان و افزایش تجارت و سرمایهگذاری برای بعد از تحریمها شرایط را مهیا کنیم.
وی افزود: در طی دو سال گذشته، ما توانستیم به پیشرفتهای چشمگیری در ترمیم ثبات اقتصاد کلان کشور از طریق بهبود مدیریت مالی، تقویت نظام بانکی و تثبیت بازار معاملات ارزی، افزایش رشد و تسهیل اصلاحات ساختاری دست یابیم.
رییس شورای پول و اعتبار با تأکید بر اینکه این موفقیتها در دورانی حاصل میشد که تحریمهای یک جانبه علیه ایران ادامه مییافت، تصریح کرد: این دستاوردها نشان دهنده این است که علیرغم اظهارات بیپایه و اساس برخی، تحریمها ایران را به پای مذاکرات با ۵+۱ نکشاند و ایران بر سر حق قانونی خود مبنی بر ادامه فعالیتهای صلحآمیز هستهای، مصالحه نکرده است.
وضعیت اقتصاد ایران بهبود یافته است
سیف علیرغم وجود رکود ناشی از افت شدید قیمت نفت وضعیت اقتصادی در ایران را مثبت خواند و افزود: پیشبینی میشود تا پایان سال جاری نرخ تورم تکرقمی شود، ضمن آن که با سیاستهای انقباضی، پول قدرت و اعتبار بیشتری پیدا کرده و همزمان بازار معاملات ارزی تثبیت شده است. همچنین گامهایی در جهت یکسانسازی نرخ ارز نیز برداشته شده که منوط به بازسازی مناسب روابط بانکی با بانکهای خارجی است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به نقش حیاتی بانکها در اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: نظام بانکداری در ایران با قدمتی بیش از ۹ دهه و برخورداری از تجربیات مفید روابط بانکی و کارگزاری با بسیاری از بانکهای آسیایی و اروپایی در دهههای اخیر و حتی با بانکهای آمریکایی تا پیش از سال ۱۹۹۵، در نظام اقتصادی ایران بسیار حایز اهمیت است.
سیف، نظام بانکداری ایران را با وجود موفقیتهای متعدد دارای چالشهای گوناگون خواند و گفت: ضمن مقابله با این چالشها، بانکهای دولتی و خصوصی ایرانی در حال بازسازی هستند و مجدداً در آنها سرمایهگذاری میشود تا از تقویت مالی مناسبی برخوردار شوند. مؤسسات اعتباری نیز ملزم به ادغام و اخذ مجوز بانکداری شدهاند. مطالبات معوق پیگیری میشوند و گامهایی نیز در جهت تقویت ترازنامههای بانکی برداشته خواهد شد. ما به کمکهای صندوق بینالمللی پول برای رفع تمام این موانع و چالشها نیازمندیم.
قدرت نظارتی بانک مرکزی تقویت شده است
سیف با اشاره به تقویت قدرت نظارتی بانک مرکزی در دو سال گذشته تصریح کرد: بانکهای ایرانی خارج از کشور مشمول نظارتهای دقیق بانک مرکزی ایران و نیز نهادهای نظارتی کشورهای میزبان هستند، ضمن آنکه بانک مرکزی از طرق نظارت شرکتی و قوانین ضد پولشویی و بر اساس سرمایه و نقدینگی لازم تعیین شده توسط کمیته بال به تقویت نظارت در راستای حصول اطمینان از کارآمدی رویههای مدیریت ریسک در بانکها و مطابقت با استانداردهای جهانی اهتمام داشته است. به علاوه، بانکهای ایرانی بیش از پیش گزارشهای مالی خود را مطابق با استانداردهای جهانی گزارشگری مالی یعنی IFRS تهیه میکنند.
وی افزود: ما همچنین در راستای جلوگیری از جرایم مالی و تسهیل پیوند نظام بانکداری ایران به اقتصاد جهانی، سعی کردهایم بر ارتقای چارچوب قوانین مبارزه با تأمین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی از طریق بهبود دستورالعملها و خطمشیهای شناسایی دقیق مشتری ارتقا یابد.
رییس کل بانک مرکزی با تأکید بر تصویب قانون مبارزه با پولشویی و اجرایی شدن آن در سالهای گذشته، به تصویب اخیر قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم نیز اشاره کرد و گفت: با تصویب این قوانین موانع مهمی از روند از سرگیری روابط بانکی با بانکهای خارجی بر طرف خواهد شد. ضمن آنکه ما کماکان به تقویت چارچوب قوانین مبارزه با تأمین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی متعهد ماندهایم و از صندوق بینالمللی پول خواستهایم که ارزیابی خود را مطابق گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به ما ارایه دهد و همچنین مصمم هستیم که به گروه اوراسیایی AML/CFT بپیوندیم.
ایران رتبه ۱۸ اقتصاد جهان را داراست
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه ایران با جمعیتی قریب به ۸۰ میلیون نفر و دارای نیروی کار جوان، تحصیل کرده و کارآفرین و برخوردار از موهبت ذخایر نفتی و گازی غنی، توانسته است رتبه ۱۸ را در جهان برای تولید ناخالص داخلی بر مبنای برابری قدرت خرید کسب کند، افزود: اقتصاد ایران با ارزش ۱٫۴ هزار میلیارد دلاری، به خوبی متنوع است و از بنیان صنعتی بومی شده وسیعی دارد. ایران ظرفیتی در حد بازار مصرف کننده ترکیه، ذخایر نفتی عربستان، منابع گاز طبیعی روسیه و معادن استرالیا را داراست.
وی افزود: در ۲۵ سال گذشته کشور ما توانسته است ۵ برنامه توسعه را به اتمام برساند و میلیونها دلار سرمایه از بیش از ۵۰ کشور گوناگون را جذب کند. این سرمایهگذاریها در بخشهای گوناگون از جمله انرژی، پتروشیمی، معدن، صنعت فولاد، ارتباطات، خودروسازی و غیره بودهاند. ایران همچنین ظرفیتهای زیادی در حوزه فنآوریهای اطلاعاتی و صنایع هوایی دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.